Moja mała "dżungla" - part IV

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part IV

Post »

Śliczne sukulenty ;:196 Peperomia miodzio ;:180 Ale z tym rokiem to jak...na pewno innym się oprzesz ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mniodkowa, jak się już dokulałam na FO, to akurat ciebie nie widzę, ale mam nadzieję, że to przejściowe z powodu weekendu. ;:218
Kwietnik sobie sprawiłaś świetny, a jaka super okazyjna cena. ;:108 Hibiskus wygląda na nim bardzo okazale.
Widzę, że jeszcze pojawiają się u ciebie nowości. Ja póki co nawet o nich nie myślę, ale to może dlatego, że teraz skupiłam się bardziej na kwestiach perfekcyjno-domowych, a to niestety kosztuje znacznie więcej i brak funduszy na pozostałe hobby. Wiosną pewnie nie minie mnie zakup nowych doniczek, bo już w zeszłym roku miałam problem poprzesadzać swoje maluchy, a co dopiero teraz. Jedyna pociecha, że porządna doniczka prędzej czy później znajdzie kolejnego mieszkańca.
Ciekawa jestem, jak ci zakwitnie hiacynt, ja w tym roku odpuściłam, ale chętnie popatrzę :oops: Zresztą muszę zajrzeć do moich zeszłorocznych cebul, może coś jeszcze się nada do pędzenia na wiosnę. ;:131
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Miodkowa chodź do domu ;:65 , ;:303 .
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś jeszcze w szlafroku jesteś ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
kohleria
200p
200p

Post »

Niunia1981 pisze:Aguś jeszcze w szlafroku jesteś ;:224
Coś Ty. Aga to elegantka! W domu ;:65 odświętnie prawie ;:173 .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziękuję kochani za wizyty i komentarze ;:196
kohleria pisze:Aga to elegantka!

o ja Cie! ;:306 ale się uśmiałam!!! Co Ty za głupoty opowiadasz ;:14 dziś wstałam po 10, zjadłam, kawkę wypiłam, coś poklikałam i koło 13 poszłam pod prysznic, stwierdziłam, że nie będę wypuszczać się do ludzie więc nawet głowy nie umyłam i siedzę taka tłusta pospinana wsuwkami aby M nie przerazić jak wróci ;:306 tylko ten coś wracać nie chce a ja obiadek nawet upichciłam ;:124

Jagoda - cieszę się że udało Ci się do mnie dotrzeć ;:168

rapunzel pisze:Ciekawa jestem, jak ci zakwitnie hiacynt,

ja już coś wiem :tan jestem mega zaskoczona i do tego wiecie jak on pachnie? jak nie hiacynt ;:154 tylko jak takie śliczne perfumy (na razie tylko trzeba nos wetknąć aby poczuć)

Obrazek

W okolicy świąt teściowa postanowiła wyrzucić w kosz kwiatka, ale szwagierka zdążyła ją powstrzymać i zapytała czy ja chcę... to ja chciałam ;:224 Wtedy zapomniałam zabrać więc w ten weekend dostałam takie coś:

Obrazek

Obrazek

i niech ktoś zlituje się i powie co to? bo nie wiem w co przesadzić i gdzie postawić? listki są twarde, mięsiste i kwitnie podobno takimi dużymi pomarańczowymi dzwonkami... a wywalić go chciała bo te kwiatki podobno dużo bałaganu robią i teścia to.. no wkurza ;:306
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Ciachnięta sierota? ;:306

Dziwny ten kwiatek.... ;:202 Co nie znaczy, że nieładny.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś ciachniętego paluszka współczuję, bo z doświadczenia wiem, że im mniejsza rana tym bardziej nieprzyjemna ;:196
Hiacynt już wygląda zjawiskowo... ten kolorek ;:oj A zapach mówisz, jak perfumy ;:oj No tak przecież to arystokrata- odmianowy ;:306
Twoja teściowa ładnego cudeńka chciała sie pozbyc. To, że chciała się pozbyc to jeszcze rozumiem, ale żeby tak nie
pomyślec od razu o kochającej zielone synowej tylko do kosza ;:202 ... ;:14 ... ;:134
Dobrze, że szwagierka bardziej rozgarnięta ;:306 bo takie cudo przefrunęło by Ci koło nosa ;:306
Ja się nie znam, ale mi to też na Eszynantusa wygląda. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
kohleria
200p
200p

Post »

Miodkowa stanęłam w obronie Twojej czci ;:306 , a Ty mnie za to co ? Od głupot i młotem w łeb ;:145 ;:145 .
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kohleria pisze:stanęłam w obronie Twojej czci

aaaa ;:306 tylko nie bardzo zakumałam kiedy to ja się mogłam wydać elegantką ;:306 w domu zawsze chodzę bez makijażu i w dresikach :heja chyba, że mnie ludzie mają nawiedzać to się bardziej postaram ;:306
elcia1974 pisze: No tak przecież to arystokrata- odmianowy

powiem Ci, że nie spodziewałam się tego, że jak odmianowy to i zapach inny będzie :shock: i go zapobiegawczo nie na stół ale na komodę z dala od nosa... tylko ten kolor chyba zleje się ze ścianą :? to może go jednak przeniosę..?
elcia1974 pisze:ale żeby tak nie
pomyślec od razu o kochającej zielone synowej tylko do kosza

no właśnie ;:134 ale jej dłużna nie byłam i zawiozłam grudnika z tekstem "nie wiem czy się cieszysz i czy będziesz chciała ale masz" ;:306
miniulek pisze:Jak się nie mylę to będzie Eschynantus
elcia1974 pisze:mi to też na Eszynantusa wygląda

mi na pierwszy rzut oka też tak się wydało, ale te liście nie są małe a teściowa pokazywała, że kwiaty wielkości pięści są ;:202
masik pisze: Dziwny ten kwiatek....

ja napierw dostałam zdjęcie i temu się zgodziłam przygarnąć, bo na mniejszego wyglądał a ta mi przynosi i ja ;:202 i teraz muszę doczytać gdzie to to ustawić aby rosło, choć czubeczek jeden już musiałam uciąć bo wystawał mi z reklamówki jak niosłam i chyba zmarzł ;:145
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A on ma "skórzane" listki? Bo ja się doczytałam, że ten typ tak ma. Jak ma, to go masz ;:219 i cieszyć się proszę, bo pięknie kwitną. ;:oj
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Listki ma twarde jak hoja, zaczęłam myśleć, że może to ona właśnie, ale raczej nie ;:222 ze względu na te kwiaty...
Madzia kwitną może i pięknie, moja teściowa wszystkie kwiaty wyhoduje na giganty ;:202 a tego esz..coś tam to nie tak łatwo podobno ;:223
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

No.....słuchaj kochanie. Jak zakwitnie będziem wiedzieć. Ja dostałam "cóś" kwitnącego na wiśniowo i mającego kwiatki jak stokrotka, a okazało się być hojką ( gdzie się pytam hojka ma kwiatki delikatne i przypominające stokrotkę? ;:202 ) Mamy naszych eMków często podkoloryzowują...niekoniecznie Twoja. Najlepiej jak się jej podpytasz jak to "pędziła", skoro teściu miał pretensje o bałagan kwiatkowy. Tzn. ona wie jak toto się pielęgnuje. Nie ważne jak się nazywa. I mocno czekam na kwitnienie, bo jestem strrrrasznie ciekawa.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

A to ci się cudaczek trafił ;:215 Fajnie ;:172
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kochani moi... od kilku dni dostaję ślinotoku oglądając w co drugim wątku wypasione zamiokulkasy ;:152 z zazdrością na nie gapię się i myślę, co mojemu robię nie tak, że nie rośnie ;:223 więc go w ręce biorę przenieść do salonu a tam:

Obrazek

no... niby się ucieszyłam... ale z dnia na dzień łodygi, które posiada już zdychają ;:222 co to ma być? 1:1??? ;:303 i tak mam od lat... pojawi się nowa łodyga to jedna z uhodowanych musi mi zdechnąć.. no jakiś przeklęty czy co?

Obrazek

uczciwie.. zaczynam mieć go dość ;:150
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”