Mój ogród na fotografii cz. II
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii cz. II
To rozumię! Ferie się zaczęły Bogusiu? Dziadzio ciągnie saneczki. Oj! sama bym chciała być dzieckiem i żeby ktoś mnie tak pociągną na saneczkach. Pozdrawiam.
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu a Ty się z choinki urwałaś, że dopiero zajarzyłaś, że my krajanki?
A nasionka kupuję na allegro u pana, który sam zbiera na ogrodzie, wiec wiem, że i u mnie będą rosły.

A nasionka kupuję na allegro u pana, który sam zbiera na ogrodzie, wiec wiem, że i u mnie będą rosły.

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Mirko!...nie niestety....babcia wnuczkę ciagała na sankach...gubiłam kalorie.
Dorotko! ....przecież wiem od początku,ze jesteś moją krajanką...
Pisałyśmy juz dawno o tym...
Dorotko! ....przecież wiem od początku,ze jesteś moją krajanką...
Pisałyśmy juz dawno o tym...

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
a u mnie możecie spotkaćiwona0042 pisze:tamten był jakiś inny, może nie barwinek, ale ciekawa roślina i nie spotykana na pewno

posadziłem jako pnącze, bo miała ta roślina długie nawet na 2 m pędy i nawet je prowadziłem do góry

Te zmarniały przez zimę, a te co były na ziemi to ... puściły korzonki i roślina właśnie tak zakwitła jak piszesz.
Szukałem w necie i dowiedziałem się że to barwinek większy (vinca major) ta odmiana nie tworzy takich gęstych kobierców jak popularny barwinek (vinca minor)
-
- 500p
- Od: 31 sie 2012, o 14:07
Bogusiu u mnie też śniegu już jest trochę codziennie dosypuje.
Moja młodsza córka na nartach jeżdzi,bo u nas ferie.Pozdrawiam
Moja młodsza córka na nartach jeżdzi,bo u nas ferie.Pozdrawiam
Ogród Majkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47&start=0
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje hafty i moje ptaki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 21&start=0
Parapety Majki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niema to jak ferie u dziadków sama radość dla dziecka i was,ja pamiętam jak mojej siostry córcie zawsze spędzały u nas czyli dziadków wszystkie ferie i wakacje do dziś moja mama to wspomina a jest już prababcią
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
U Ciebie ferie - ale Wam dobrze - u nas jest snieg i mróż, ale dzieciaczki jeszcze do szkoły chodzą. Potem pewnie będzie cieplej - bo tak cos zapowiadają. Nie wiem czy snieg doczeka do ferii moich dzieci. Śliczny kotek.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
To ja witam zimowo i w pięknej śnieżnej scenerii moje krajanki
No popatrz Bogusiu Ty przyjeżdżałaś nad jeziorko a ja tam mieszkałam i latem pracowałam
Jaki świat jest mały 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ciekawie przystrzyżona ta zielona ścianka z... ligustru?
Pozdrawiam z równie zaśnieżonych okolic W-wy.
Pozdrawiam z równie zaśnieżonych okolic W-wy.

- bwoj54
Andrzeju...zaraz sprawdzę u Ciebie kwitnący Vinca major. Czy tak samo ekspansywny jak ten popularny barwinek?
Majko...moja wnuczka też ma ferie a więc i ja inaczej spędzam teraz czas w dni kiedy zostaje ze mną. Jeszcze do ubiegłego roku ...ja też mówiłam " mam ferie". Teraz mam je dożywotnio
Wczoraj szalałyśmy na śniegu. Dzisiaj pojechała do teatru to mam luz..Prace postępują...
Ula! ...wnuki są wspaniale...niestety ja mam tylko jedną wnuczkę...a szkoda?
Aniu ...zdecydowanie przydałby się śnieg dzieciom na ferie...Moja wnusia tak wczoraj wyszalała się ,że 2 razy
przebierała się... a przyszłyśmy takie padnięte,że już nic nam się nie chciało...
Elu...to prawda ...świat mały...W latach 80 bywaliśmy tam często, w wakacje jeźdźilismy z przyczepą campingową na 2- 3 tygodnie... a niedzielny wypad to był normą;:180
Wandziu! ...witam w mroźne ,śnieżne przedpołudnie...Taki kształt ligustrowej ściance nadał mój M...Niestety z roku na rok mniej efektownie prezentuje się, ponieważ ten liguster juz sędziwy okolo 30 lat...Zastanawiamy się nad zlikwidowaniem go...ale ja ubolewam ...ogród zaczynałam tworzyć dobre ponad 20 lat temu...i wszystko starzeje się....Pozdrawiam

Majko...moja wnuczka też ma ferie a więc i ja inaczej spędzam teraz czas w dni kiedy zostaje ze mną. Jeszcze do ubiegłego roku ...ja też mówiłam " mam ferie". Teraz mam je dożywotnio

Ula! ...wnuki są wspaniale...niestety ja mam tylko jedną wnuczkę...a szkoda?

Aniu ...zdecydowanie przydałby się śnieg dzieciom na ferie...Moja wnusia tak wczoraj wyszalała się ,że 2 razy
przebierała się... a przyszłyśmy takie padnięte,że już nic nam się nie chciało...

Elu...to prawda ...świat mały...W latach 80 bywaliśmy tam często, w wakacje jeźdźilismy z przyczepą campingową na 2- 3 tygodnie... a niedzielny wypad to był normą;:180

Wandziu! ...witam w mroźne ,śnieżne przedpołudnie...Taki kształt ligustrowej ściance nadał mój M...Niestety z roku na rok mniej efektownie prezentuje się, ponieważ ten liguster juz sędziwy okolo 30 lat...Zastanawiamy się nad zlikwidowaniem go...ale ja ubolewam ...ogród zaczynałam tworzyć dobre ponad 20 lat temu...i wszystko starzeje się....Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Bogusiu - nie mam zdjęcia wielkiego barwinka
nie jest on tak ekspansywny jak mały barwinek - co znaczy ekspansywny? - ten u mnie jest już 6 lat w jednym miejscu i chyba jest jego zdjęcie, a jak nie to wstawię,
więc ten wielki prowadzi kilka pędów ale strasznie długich i łatwo je przypilnować .... nożem, bądź nożyczkami
nie jest on tak ekspansywny jak mały barwinek - co znaczy ekspansywny? - ten u mnie jest już 6 lat w jednym miejscu i chyba jest jego zdjęcie, a jak nie to wstawię,
więc ten wielki prowadzi kilka pędów ale strasznie długich i łatwo je przypilnować .... nożem, bądź nożyczkami

- bwoj54
Dziękuję Andrzeju ....zatem można go poskromić ,gdyby za bardzo panoszył się 

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Bogusiu przepiękne zdjęcia śnieżnych emocji na śniegu
kulig to jest to zazdroszczę tym dzieciom 

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"