Rodochiton spodobał mi się z kwiatów więc na balkonie go posieje lub przy podporze, ale jeszcze na nasionka się wybiorę tylko jeszcze nie sieje może za tydzień jeszcze dla mnie za wcześniebwoj54 pisze:Witaj Piotrze! Jestem z rewizytą. Ale będziesz miał siania...ja też dzisiaj trochę wysiałam...Nie znam takie cosik jak...Rodochiton?Muszę zaraz ...wygoooglaćPozdrawiam!
Mój nowy raj........!!!
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój nowy raj........!!!
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Piotr=)
Siedzę i przewalam cebulowe na internecie i jest kilka ciekawostek i chyba się skusze np BESSERA ELEGANS efektowna ale trochę kosztuje
Ale jeszcze przewalam i coś na pewno zamówię....
Ale gdzie ja to wszystko pomieszczę
ale może damy radę

Ale jeszcze przewalam i coś na pewno zamówię....
Ale gdzie ja to wszystko pomieszczę

Spis tematów
- Piotr=)
Spis tematów
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj
Bardzo ciekaw jestem wyglądu smoczego drzewa więc po wizycie u Ciebie muszę go poszukać w googl'ach.
Kwiat bromelii o bardzo ładnym wybarwieniu i kształcie na ciekawym zdjęciu makro
Pozdrawiam.

Bardzo ciekaw jestem wyglądu smoczego drzewa więc po wizycie u Ciebie muszę go poszukać w googl'ach.
Kwiat bromelii o bardzo ładnym wybarwieniu i kształcie na ciekawym zdjęciu makro

Pozdrawiam.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 sty 2013, o 19:44
SUUUUPER!!! uwielbiam wrzosowiska! sama nieudolnie stworzyłam małe wrzosowisko, na którym posadziłam zbyt wiele innych roślin. W tym roku postaram się o nie bardziej. Jeszcze raz gratuluję Twego dzieła. Aha.... bardzo mi się jeszcze podoba ten dzban przy ławce. Jest on kupiony, czy zrobiłeś sam?
pozdrawiam
pozdrawiam
- Piotr=)
ziumeczka Dzban zrobił mój tata na festiwal kwiatów chyba w 2000r dodam fotki jak znajdę jak się cudownie prezentował i konstrukcja chodziła po ludziach i ja ją odzyskałem teraz stoi na ogrodzie i w nim jest liguster che zrobić zieloną figurę (dzban)
Poszukam fotek na czasie
Arkadius121 dzięki za pochwały lubię bawić się aparatem
Poszukam fotek na czasie
Arkadius121 dzięki za pochwały lubię bawić się aparatem

Spis tematów
Piotrze, z tym granatem to trochę roboty jest, przynajmniej u mnie - co prawda z nasion dobrze kiełkuje, nie ma z tym problemu, nawet takich wydłubanych z owoca kupionego w sklepie.
Miałem chyba z 30 sadzonek granatu, teraz po 3 latach zostało kilka. Cały czas uczę się jak stworzyć im najlepsze warunki.
Acidanthera jest bardzo ciekawą rośliną, fajnie, że się na nią zdecydowałeś. Na forum jest oddzielny wątek na ten temat.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=18&t=900
W tym roku posadziłem kilka cebul do gruntu - pokazały się pierwszy raz kwiaty - zapach oszałamiający, fantastyczny, jak najlepsze perfumy.
W tym roku miałem także te mieczyki w donicach na balkonie - kwiat wydały dopiero we wrzeniu
natomiast liście były dwa razy takie niż u tych w gruncie.
Według mnie jednak lepiej rosną w gruncie niż w donicy (jest to jednak moje zdanie na podstawie moich obserwacji) - i oczywiście w październiku trzeba je wykopać.
Miałem chyba z 30 sadzonek granatu, teraz po 3 latach zostało kilka. Cały czas uczę się jak stworzyć im najlepsze warunki.
Acidanthera jest bardzo ciekawą rośliną, fajnie, że się na nią zdecydowałeś. Na forum jest oddzielny wątek na ten temat.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=18&t=900
W tym roku posadziłem kilka cebul do gruntu - pokazały się pierwszy raz kwiaty - zapach oszałamiający, fantastyczny, jak najlepsze perfumy.
W tym roku miałem także te mieczyki w donicach na balkonie - kwiat wydały dopiero we wrzeniu

Według mnie jednak lepiej rosną w gruncie niż w donicy (jest to jednak moje zdanie na podstawie moich obserwacji) - i oczywiście w październiku trzeba je wykopać.
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał
Jak się umie spawać to piękne rzeczy można stworzyć do ogrodu - szkoda że ja nie mam tych umiejętności
Pozdrawiam. Ewa
- Piotr=)
dodam fotki bo odnalazłem 

Spis tematów
- Piotr=)
Dzban startował w konkursie i wygrał miejsce potem na dożynkach wiejskich.
Następne fotografie to mój stary ogród raczej mojej mamy, po niej mam zapał ogrodniczy
ogród ten startował w konkursie i też miał 1 miejsce.
A na koniec moja zimowa kraina choć chce wiosnę .

Następne fotografie to mój stary ogród raczej mojej mamy, po niej mam zapał ogrodniczy

A na koniec moja zimowa kraina choć chce wiosnę .

Spis tematów
Czy to Ty Piotrze z bratem? Fajne zdjęcie, ładna pamiątka.
A te zabudowania to pewnie Twoich dziadków?
A te zabudowania to pewnie Twoich dziadków?
salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał
- Piotr=)
Tak to ja z bratem
A ten dom to rodzice i dziatkami i to jest nasz stary dom, a teraz mieszkamy w nowym i ten stary jest sprzedany
razem z ogrodami

A ten dom to rodzice i dziatkami i to jest nasz stary dom, a teraz mieszkamy w nowym i ten stary jest sprzedany

Spis tematów
- dotii
- Od: 18 cze 2012, o 07:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Brat bliżniak ?
Nie szkoda było mamie takiego ogrodu ?

Nie szkoda było mamie takiego ogrodu ?
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piotr to teraz widać po kim masz te zamiłowanie do roślin .
- Piotr=)
dotii Mamie nie było szkoda, tylko mnie bo przeprowadziłem się na pustą działkę i wszystko trzeba było uporządkować i nasadzić.
Ale jak widzę teraz stan tamtego ogrodu ogarnia mnie rozpacz koszona trawa jest może 1x miesiącu (łąkę zapuszczają) rośliny nieprzycięte normalnie koszmar, dużo roślin wycieli i nie posadzili młodych tylko takie pnie sterczą, jak w lesie
aż rozpacz bierze. I widzę to u siebie z balkonu. Koszmar.
e-genia Tak zamiłowanie po mamie
lubię to robić jak widać mam już pany co do tego roczku, muszę się wybrać po szkółkach ogrodniczych jak tylko sezon się rozpocznie.
Pozdrawiam odwiedzających ciepło
Ale jak widzę teraz stan tamtego ogrodu ogarnia mnie rozpacz koszona trawa jest może 1x miesiącu (łąkę zapuszczają) rośliny nieprzycięte normalnie koszmar, dużo roślin wycieli i nie posadzili młodych tylko takie pnie sterczą, jak w lesie

e-genia Tak zamiłowanie po mamie

Pozdrawiam odwiedzających ciepło

Spis tematów