AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

Aga jak tam pogodowo u Ciebie? U mnie bialo i sniezy na okraglo ale nie powiem zeby mnie to jakos szczegolnie zasmucalo, bo dziwnie ale slicznie jest :lol: moze dlatego, ze nie wieje i mrozu strasznego niet - tak akurat na spacery w sam raz.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

No i od rana pada śnieg ;:224 Co prawda z przerwami, ale jest. I robi sie biało...
W nocy było tylko -1.

Jule - u mnie mrozów na razie też niet :D Ciekawa jestem jak długo będzie sypac.... i czy nasypie tyle, że zamkną szkoły ?????????? Echhhhh..

Iza - planów jakiś szczególnych nie mam. Miejsca w ogrodzie brak :lol: Myslę co bym mogła pozmieniac itp, i jednocześnie zastanawiam się ile roślin mi wygnije po tej baaaardzo mokrej jesieni i zimie. Woda stoi bardzo wysoko. Wiosną będę oceniać straty i może wtedy będą tez jakieś zakupy ?

Michalska - Marysiu, Loki klika z Francji, i to właśnie tam wiosna jest już tak mocno zaawansowana :)

Megi - Gosia, ja na razie też nic nie okrywałam, bo przy -1 szaleć nie ma sensu. Zerkam na prognozy, i gdyby miało być mroźniej to coś się postaram okryć. Pogoda bardzo kapryśna w tym roku, zobaczymy jak rośliny to zniosą :?

Loki - doskonale Cię rozumiem. U mnie co prawda jeszcze takie duże nie urosły, ale wizja zapowiadanych mrozów i mi mrozi krew w żyłach. Też sie martwię...
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pada śnieg, pada śnieg....
ciekawa jestem jak kordyliny zniosą zimę ???

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wow, donice w sniegu wygladaja zjawiskowo ;:oj Przeogromnie mnie sie one podobaja ;:108
U mnie nadal pada... sasiad trzy razy odsniezal ale i tak bez wiekszych rezultatow :wink: Z tym, ze w zeszlym roku bylo podobnie i tez o tej porze spadl snieg, ktory lezal 2 tygodnie i finito.
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Wow ale u Ciebie sniegu -u mnie odrobina byla rano,a pozniej lal deszcz ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Niech pada, niech pada. Skoro zapowiadają mrozy, to im więcej będzie śniegu, tym lepiej. U mnie na razie jest wystarczająca pokrywa śnieżna i śpię spokojnie, jeśli chodzi o moje różyczki i inne wrażliwe rośliny. A odśnieżanie bardzo polubiłam - świetnie zastępuje aerobik. :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Oj u mnie też niezła pierzynka ;:215, mróz ma dopiero przyjść, więc niech sobie leży
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga u Ciebie śnieg to chyba rzadko pada? i krótko leży .?kordyliny ładnie wyglądają w donicach , będą rosły w donicach czy je przesadzisz do ogrodu ?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wykrakalam wczoraj z tym mrozem i przymrozilo, - 15 bylo w nocy, teraz jest - 10 z tym ze slonecznie ;:3 i jakos tak przyjemnie, bo samopoczucie mnie sie poprawilo odrazu jak zaswiecilo.
Dobrze ze snieg lezy, to roslinnosc ma sie dobrze - chyba, nie jestem pewna :wink:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Witajcie :) U mnie dużego mrozu nie ma, ale śnieżek popaduje od czasu do czasu. Napadała juz niezła pierzynka :)
Jest i zimowy "postęp" lokalny - nie zamknęli dziś szkoły i przedszkola moich chłopaków :tan

Jule - dziś u mnie tez momentami błyśnie słońce - i faktycznie humor się wtedy człowiekowi poprawia, bo dookoła tak czysto, radośnie, biało :D

Genia - zaglądam i zaglądam do Ciebie, ale widzę że wątku jeszcze nie otworzyłaś ? Masz rację - tu raczej śnieg pojawia się na krótko. I pewnie dlatego ludzie nieprzyzwyczajeni i biała pierzynka powoduje całą masę komplikacji i utrudnień. Kordyliny mam zamiar trzymać w donicach. I na dodatek nie okrywam ich, jak widać, na zimę. Jak sobie poradzą to super - jeśli nie to wymienię wiosna na nowe. Tu nie były drogie i wiosną można je było kupić w marketach :lol:
Pomysłu na miejsce dla nich w ogrodzie nie mam - ale kto wie, czy sie takie miejsce kiedys dla nich nie znajdzie?

Madzia - też mnie cieszy ta śniegowa pierzynka, tym bardziej że o dziwo na razie nie spowodowało to większych komplikacji w codziennym życiu :uszy

Wandzia - ja odśnieżania nie mam dużo i też nie narzekam. Aerobik poranny z łopata zaliczony ;:333

Dorotka - śniegu mam sporo, i ma jeszcze trochę dosypać ;:224 Wolę śnieg niż ten ciągły deszcz :evil:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ago nie otwieram bo i tak nie ma co wklejać , otworzę w marcu , mam nadzieję że wytrzymam, bardzo mi brakuje mojego wątku .
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu - wyobrażam sobie !!! Ja swojego nie zamknęłam na zimę, mimo ze bardzo mało mam teraz czasu na klikanie... ale właśnie jak znajduje chwilę to miło jest tutaj zajrzeć :D
A może wiosna szybciej do Ciebie zawita w tym roku i szybciej wątek otworzysz ;:4
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, pięknie prezentują się te kordyliny w donicach. mam nadzieje, że przezimują bez żadnych problemów. Bardzo mi się podobają takie dekoracje ;:215 Kordylinę próbowałam kiedyś wyhodować z nasion, niestety z marnym skutkiem. Donice również rewelacja. ;:138 Idealnie by mi takie pasowały do koloru podjazdu i dachu :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Fajne te kordyliny :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

[Iza] pisze:Fajne te kordyliny :)
trzymam kciuki za zimowanie ;:215, chyba w ubiegłym roku wsadziłaś?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”