Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz.3

Post »

Ja też bardzo lubię bakopy, ale one mnie nie bardzo :evil: W tym roku jeszcze z nimi spróbuję ale jak się nie sprawdzą to przestanę. Rosły co prawda z grandiflorą i to chyba nie był najszczęśliwszy zestaw.
A kosz to kompozycja z Pobierowa z domku wakacyjnego :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mnie bakopy atakują mszyce, także w ostatnim sezonie z nich zrezygnowałam...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A wiesz, że u mnie też tak było w zeszłym roku, więc to dodatkowa kiepścizna. Marna była i zjedzona :evil:
Poniżej heliotrop w połączeniu, którego właściwie nie lubię ;:14 co mnie ugryzło,żeby to tak zestawić ;:219
Obrazek

Tu widać w górnej donicy jaka bakopa jest bujna :? i tak przez całe lato ..
Obrazek
x-ag-a
---

Post »

Pomarańcz (drobne Million Bells) z fioletem byłby lepszy, zgadzam się, a biel to już w ogóle...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak to prawda, miałam kiedyś takie połączenia :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak czy inaczej bokopa ladna jest ... no ale klopotliwych roslin miec nie mozna przeca :wink:
ps mialam jeszcze napisac ale nie zdarzylam, bo M. na obiad wolal hihi ze ja w tym roku zrezygnuje z duzych surfini jak mi sie bardzo podobaja ale po deszczu wygladaja tak sobie ale za to petunie miniaturowe tz to sa tez chyba surfinie - sprawdzily mi sie w tym roku pierwsza klasa. Deszcz im nie przeszkadza i kwitnal caly sezon jak zwariowane.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Połączenie fioletu z pomarańczowym jest w dechę! Na pewno niebanalne, za to bardzo energetyczne, zwłaszcza jeżeli ten drugi kolor będzie bardzo nasycony.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu , :wink: u Ciebie aż kipi od pomysłów. ;:oj
Może i mnie coś poradzicie ?
Bacopy miałam w pierwszych moich koszach wiszących na ganku.
Wyglądały pięknie, dopóki brak słońca (bo to jest północna strona domu) o mało co ich nie zniszczył.
Ale po przesadzeniu na rabatę rozrosły się aż miło. Od tamtej pory wciąż szukam roślin na to miejsce.
Miałam już takie piękne begonie, bujnie kwitnące zwisające, ale ostatnio trudno je kupić. Fuksje za mocno targa wiatr i się łamią. Nieźle wyglądała ostatnio smagliczka, taka niebieska z białym oczkiem, ale ona też raczej potrzebuje więcej słońca.
Macie koleżanki , jakiś pomysł ?
:wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu a moze niecierpki? U mnie w cienistym zakatku na rabacie i w doniczkach pod matami gdzie jest malo slonca, bardzo dobrze sprawdzaja sie Niecierpki waleriana - to te mniejsze z tych bardziej tradycyjnych.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A u mnie bacopa rosła fantastycznie u stóp powojnika (w skrzynce). Kasiu może u Ciebie miała po prostu za kwaśno, tak jak mówiłaś. ;:108
Ja poluję na gipsówkę ;:65
x-ag-a
---

Post »

Gipsówkę mam ja - przyjedziesz wiosną, to sobie skubniesz :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posadzilam gipsowke wiosna ale nie wylazla bandytka wcale :evil: Moze to i dobrze, bo jak zobaczylam u sasiadki jakie to wielkie sie robi z czasem, to jednak zrezygnowalam z ponownego sadzenia :lol:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jule pisze:Krysiu a moze niecierpki? U mnie w cienistym zakatku na rabacie i w doniczkach pod matami gdzie jest malo slonca, bardzo dobrze sprawdzaja sie Niecierpki waleriana - to te mniejsze z tych bardziej tradycyjnych.
Z niecierpkami jeszcze nie próbowałam :wink:
Czy one nadają się do wiszącej doniczki ?
:wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny Dobry Wieczór, a właściwie Noc!
Wczoraj niestety zniknęłam niespodziewanie, ale pojechaliśmy familią oglądać Światełko do nieba, wrzucić coś do puszki i obejrzeć iluminację świetlną na Krakowskim ;:108 Jest przepiękna ! Zakochaj się w Warszawie na Święta jak mówiła reklama :lol:

Dzisiaj było baardzo przyjemnie pogodowo, a teraz od dobrych 4 godzin sypie śnieg :shock: Dzień miałam zawalony i pojawiałam się u was w wątkach ale odpowiedzi lekko lakoniczne były , bo nie cierpię przez telefon pisać na Fo.

Juleczko, z tym klapnięciem po deszczu to prawda, ale ponieważ w tym roku mało było deszczu u mnie, to mi to aż tak nie przeszkadzało. Za to zapach tych białych surfinii był nieziemski! Wszelkie miniatury też bardzo lubię, ale w tym roku rozważnie zapełnię skrzynie co by pstrokato nie było!

Asiu będę miała jedną rabatę w tych kolorkach: liatry-fiolet, kukliki, róża Golden Celebration, i coś jeszcze wsadzę na bank!
To prawda, że to połączenie jest świetne, zobaczymy co mi z tego wyniknie :)

Krysiu, aż tak strasznie dużo to nie :oops: tylko, że to gruba robota niestety :lol: Co do północnej strony to begonia chyba najlepsza, bo niecierpki nie są zwisające... Kurcze nie mam pomysłu ... :(
A nie mam :lol: zerknij tu

Madzia, Julka gipsówka u mnie w glebie też się nie popisała. Za to jednoroczna w doniczce cudo!! Miałam różową kupioną na Al.Krakowskiej.

Aga masz tę gipsówkę na jakiejś focie?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie znowu bylo na odwrot, w zeszlym sezonie petunie mialy sie dobrze a w tym bylo za duzo deszczu i dosc szybko musialam je wywalic, bo nie dosc ze pozytku z nich nie bylo wizualnie, to jeszcze maczniaka mi zlapaly ale piekne sa nie ma dwoch zdac. A co do zapachu, to moje miniatury pachnialy tez niesamowicie az bylam zdziwiona - tyle ze nie wiem jaka to odmiana byla, bo kupowalam tak z biegu jakies nn-ki na probe.
Obrazek

Jednoroczna gipsowka hmmm pierwsze slysze... musze poczytac cos o niej wiecej. Widzalam dosc duzo nasion gipsowek i moze mozna sobie takie jednoroczne samemu wysiac.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”