Dzień bez działki, to dzień stracony cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

Super będziesz teraz miała :D nie to co w blokowisku :D ja niestety w nim mieszkam :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

....eeeetam....weranda fajna a jeszcze fajniejsza podłoga, słabo widoczna teraz bo jeszcze umazana......właśnie nad nią pracuję i po jednej kosteczce pielęgnuję.........wszystkie ściany werandy łącznie z sufitem były "wydeskowane".........malując tą boazerię lakiery osiadły na płyteczkach połączyły się z brudkiem i mam teraz zagrychę......ale na pewno rozgryzę...
PATI Ty jednak masz talent do przekonywania.......jeszcze trochę to umarłego wskrzesisz :;230

MISIU....ja ten dom i tą werandę znałam, bo od wielkiego dzwonu tam bywałam..........szyneczki i kiełbaski tam się wędziło.......my też uruchomimy wędzarnie jak się tam osiedlimy........kiedy do niej wchodziłam to zawsze myślałam...czemu tu nie ma kwiatów :?: :?:

MARYSIU....prawie już nie mam....nie tylko kawka będzie smakować ;:136 ;:136

LUKRECJO...a Ty poznałaś życie w bloku :?: "urządzi"....już pisałam ....bibliotekę dostałam, stoi ofoliowana i czeka na porządek i kolor ścian w werandzie....

BOŻENKO.....nigdy nie wiadomo gdzie jeszcze zamieszkasz......
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, podałaś już sama z tysiąc powodów by tam zamieszkać........ja za samą werandę-szklarnię dałabym sobie paluszka u lewej rączce uciąć...:) byle ją tylko mieć :)
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Witaj Krysiu! :wit Już odpowiadam: poznałam życie w bloku, najpierw w czasie studiów musiałam wynajmować do spółki... potem wspólne życie z M. też zaczynaliśmy od wynajętego w bloku. Przeprowadzkom nie było końca, wiecznie cudze kąty. Koszmar. Jedno z mieszkań było tak akustyczne, że słychać było dosłownie wszystko. Odgłosy nocy z sypialni sąsiada zza ściany jeszcze dało się wytrzymać, ale bąki puszczane w wannie przez tego z góry biły wszystko na głowę. Od kilku lat wreszcie jesteśmy wreszcie na swoim. Kłopoty są inne, bo ogromną radość trochę przesłonił remont i jak się okazało post factum - wszystko do wymiany, tak że ze starego domu zostały tylko zewnętrzne ściany! Prace wciąż trwają, w zależności od gotówki raz szybciej, raz wolniej. Jednak radość nie do opisania! Na blokowisku nic tylko beton, beton i beton! A teraz piję kawę w ogródku, w piżamie i czuję się wolna i szczęśliwa! Może ze względu na swoje doświadczenia będę Ci gorąco kibicować? Chyba tak, na pewno tak! Powodzenia we wszystkim co robisz! ;:168
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Krysiu - weranda rządzi! Radzę Ci, zaanektuj ja na wyłączną własność, zanim kto inny zechce się tam zadomowić :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko....nie warto dawać ucinać paluszka....już nie odrośnie ;:108 ;:108 jedyne co nam odrasta to włosy..
Lukrecjo....myślę, że już tego lata będę kawusię popijała i oczka od rana radowała......ale mój ogród jest pusty, bez kolorów a na to trzeba troszkę poczekać....wspomogę się w tym roku jednorocznymi kwitnącymi ....
Ewcia ... już wiadomo kto werandą zarządza :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Krysiu coś czuję, że nowy wątek to będzie nowy ogród i nowy temat. Ciekawa jestem jak to wymyślisz ;:303
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYŚ........ale działka na razie pozostaje więc ten tytuł już może mniej aktualny zostawimy.........nad nowym się zastanowimy...
ale ja też za bardzo nie wiem jak to organizacyjnie......mogę poruszać się i tu i tam chyba, czy tak :?: .....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu dasz radę będziemy Cię dopingować ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYNIU ;:cm
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Krysiu, nawet jednoroczne też są cudownie kolorowe. Ktoś już wcześniej pisał, że z czasem jak sobie docenisz, że "ziemia" i kwiaty mogą być na wyciągnięcie ręki, wystarczy tylko uchylić drzwi... to będziesz przenosić z działeczki do ogrodu. Wiem, że sporo pracy, że to niełatwe, że wspomnienia, bo każda roślina i miejsce ma swoją historię. Ale my mamy tylko dwie rączki a doba 24 godz. Niemniej jednak ja też będę Cię dopingować! ;:196
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Krysiu, ten wątek to Ci i tak moderatorzy zaraz odgórnie zamkną, bo masz ponad 80 stron nastukane :wink: Załóż więc 2 nowe: jeden na obecną działkę, drugi na nowy ogród i dom (choć coś czuję, że ten drugi będziesz znacznie chętniej pisać, a my odwiedzać ;:224 ). A uważam, że z nowym ogrodem masz o tyle super, że możesz sobie gotowe wyrośnięte rośliny z działki przenieść, więc początek już jest. No i tak jak dziewczyny piszą, jednoroczne to jest to! W zeszłym roku dzięki nim udało mi się nadać pozory ogrodu zastanemu buszowi :wink:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Sporo się wydarzyło ostatnio w twoim życiu. Gratulacje. Jestem pod wrażeniem tej werandy. Mało kto ma taki luksus:) Super!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit hej jestem nadrabiam zaległości ...wszystko jest dobrze...dzięki za wsparcie... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu puk,puk a gdzie Ty... :wit
pozdrawia Misia