Truskawki na balkonie?

Drzewa owocowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

obiecane poziomki:

Obrazek
Awatar użytkownika
arti
50p
50p
Od: 22 lut 2008, o 15:25

Post »

A co powiecie na uprawę hydroponiczna truskawek. Szczerze mówiąc nigdy tego nie próbowałem ale kiedyś zamontowałem przy oczku wodnym donice i wymusiłem obieg wody, rośliny rosły jak szalone a woda w jeziorku się wykierowała :)
volumineux
500p
500p
Od: 8 lut 2008, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja uprawiam na balkonie w dużej donicy.
Mam cztery sadzonki i 13 owoców będzie minimum :twisted:
Ja swoje zapylam pędzelkiem i wszystkie się zawiązały.
Awatar użytkownika
surita
200p
200p
Od: 8 kwie 2008, o 14:36

Post »

A tak wyglądają moje maleństwa. Czy mam je już przepikować?

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon :)
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 19:47

Post »

AgaM: Wysadziłam je w lato dwa lata temu, chyba w lutym wysiałam, jak powschodziły i troszkę podrosły to je po pikowałam i czekałam aż zaczną wyglądać jak krzaczki. Nie pamiętam po ile miały listków i jak duże były kiedy je wysadzałam, ale za wielkie to one nie były, o wile mniejsze jak są teraz. Ja swoje pikowałam jak były troszkę większe jak Twoje bo bałam się, że tak małe uszkodzę. Po pikowaniu szybko ruszyły i jak tylko podrosły to w wakacje je wysadziłam i jeszcze w tym samym roku na jesieni zaowocowały.
Awatar użytkownika
agaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 kwie 2008, o 19:29

Post »

więc i ja poczekam aż się wzmocnią i będą większe
dwa mini krzaczki na próbę wsadziłam do ziemi w zeszłym tygodniu. Zobaczymy czy przetrwają i jak urosną.
:)
milkana
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 kwie 2008, o 20:38

Truskawki milkany

Post »

Hej moje sadzonki ładnie się przyjęły i puszczają nowe listki. Mam nadzieję, ze niedługo pojawią się na nich pierwsze kwiaty. Ale mam inne pytanie. Moje truskawki wypuszczają rozłogi, w jednej doniczce już nawet jedna roślinka z rozłogów się ukorzeniła. Co powinnam zrobić?? Powinnam ją odciąć i przesadzić ten malutki krzaczek, czy zostawić tak jak jest, niech sobie rośnie?? Będę wdzięczna za pomoc:)
pozdrawiam Kama
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Od: 26 cze 2007, o 10:57
Kontakt:

Post »

milkana
Jeśli się już ukorzeniła, możesz odciąć pępowinę ;) Jak przesadzisz, też jej nie zaszkodzi, będzie miała więcej miejsca do rośnięcia :)
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Kontakt:

Post »

A oto moja poziomka wysiana w zeszłym roku. Jak widac rozrasta się :) Kwitnie i ma juz kilka owoców - zielonych jeszcze.

Obrazek
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Kontakt:

Post »

Jeszcze a propos truskawek w skrzynce - moje właśnie owocują. Posadzone z sadzonek z rozłogów, odmiana ananasowa pochodząca z ogródka. Więc nie trzeba kupować specjalnych doniczkowych odmian. Wystarczy zapewnić odpowiednią wilgotność i nie sadzić za gęsto (chociaż ja do skrzynki posadziłam chyba 5 sadzonek i rosną). Jedyne zdjęcie jakie mam to pierwszy plon ;)
Obrazek
ines1976
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 cze 2008, o 10:11

Post »

Ja skusiłam sie w tym roku na odmianę o różowych kwiatkach. Pierwsza truskaweczka właśnie dojrzewa mi na balkoniku. Byłyby wcześniej gdyby nie pasja mojego półtorarocznego synka, który uwielbia zrywać kwiatuszki:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Kontakt:

Post »

Na Dzień Matki dostałaś różowy bukiecik z kwiatków truskawek? ;) Ja sobie hoduję różowe truskawki z nasionek.
Tak wyglądają w dniu dzisiejszym:

Obrazek Obrazek
lotta
500p
500p
Od: 11 lut 2008, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Thilien pisze:Jeszcze a propos truskawek w skrzynce - moje właśnie owocują. Posadzone z sadzonek z rozłogów, odmiana ananasowa pochodząca z ogródka. Więc nie trzeba kupować specjalnych doniczkowych odmian. Wystarczy zapewnić odpowiednią wilgotność i nie sadzić za gęsto (chociaż ja do skrzynki posadziłam chyba 5 sadzonek i rosną). Jedyne zdjęcie jakie mam to pierwszy plon ;)
img][/URL]
Te doniczkowe są specjalne dlatego, że owocują aż do jesieni.
Awatar użytkownika
Thilien
100p
100p
Kontakt:

Post »

lotta pisze: Te doniczkowe są specjalne dlatego, że owocują aż do jesieni.
Takie też będę miała :) Warto mieć kilka różnych odmian, bo i plony są większe i doznania smakowe różne.
W ogródku rośnie mi jeden krzaczek odmiany powtarzającej, ale w smaku owoce są gorsze niż te "jednorazowe"...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

A u mnie poziomki są ciągle blade i niezbyt dojrzałe :) Nie nadążają dojrzewać, bo wcześniej je obżeram prosto z krzaczka :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”