Truskawki na balkonie?
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon

AgaM: Wysadziłam je w lato dwa lata temu, chyba w lutym wysiałam, jak powschodziły i troszkę podrosły to je po pikowałam i czekałam aż zaczną wyglądać jak krzaczki. Nie pamiętam po ile miały listków i jak duże były kiedy je wysadzałam, ale za wielkie to one nie były, o wile mniejsze jak są teraz. Ja swoje pikowałam jak były troszkę większe jak Twoje bo bałam się, że tak małe uszkodzę. Po pikowaniu szybko ruszyły i jak tylko podrosły to w wakacje je wysadziłam i jeszcze w tym samym roku na jesieni zaowocowały.
Truskawki milkany
Hej moje sadzonki ładnie się przyjęły i puszczają nowe listki. Mam nadzieję, ze niedługo pojawią się na nich pierwsze kwiaty. Ale mam inne pytanie. Moje truskawki wypuszczają rozłogi, w jednej doniczce już nawet jedna roślinka z rozłogów się ukorzeniła. Co powinnam zrobić?? Powinnam ją odciąć i przesadzić ten malutki krzaczek, czy zostawić tak jak jest, niech sobie rośnie?? Będę wdzięczna za pomoc:)
pozdrawiam Kama
pozdrawiam Kama
- Thilien
- 100p
- Od: 26 cze 2007, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jeszcze a propos truskawek w skrzynce - moje właśnie owocują. Posadzone z sadzonek z rozłogów, odmiana ananasowa pochodząca z ogródka. Więc nie trzeba kupować specjalnych doniczkowych odmian. Wystarczy zapewnić odpowiednią wilgotność i nie sadzić za gęsto (chociaż ja do skrzynki posadziłam chyba 5 sadzonek i rosną). Jedyne zdjęcie jakie mam to pierwszy plon ;)

-
- 500p
- Od: 11 lut 2008, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te doniczkowe są specjalne dlatego, że owocują aż do jesieni.Thilien pisze:Jeszcze a propos truskawek w skrzynce - moje właśnie owocują. Posadzone z sadzonek z rozłogów, odmiana ananasowa pochodząca z ogródka. Więc nie trzeba kupować specjalnych doniczkowych odmian. Wystarczy zapewnić odpowiednią wilgotność i nie sadzić za gęsto (chociaż ja do skrzynki posadziłam chyba 5 sadzonek i rosną). Jedyne zdjęcie jakie mam to pierwszy plon ;)
img][/URL]
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie poziomki są ciągle blade i niezbyt dojrzałe
Nie nadążają dojrzewać, bo wcześniej je obżeram prosto z krzaczka

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."