Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Kasia fajne plany .
Tez mi sie marzy " żywa " woda w ogrodzie , wiec z przyjemnością popatrzę jak wy to rozwiążecie .
Dokumentuj wszystko na fotkach .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko witaj !
Będę dokumentować, na pewno. Siedząc w zacienionym zakątku, będzie można patrzeć na wodę i z tarasu także!!!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiula, nie wiedziałam, że masz takie plany ;:oj. Super, początek sezonu tuż tuż a FO aż kipi od pomysłów i planów. Stoimy jak konie (lub charty)w blokach startowych ;:306 czekając na początek sezonu ;:306
Jak pewnie widziałaś ja mam kratką odsłonięty śmietnik przy garażu i świetnie się sprawdza stale kwitnąca Rosarium Uetersen z powojnikiem Dzieci Warszawy ;:167. Bardzo urosła przez jeden sezon, ciekawe co pokaże w tym ;:224
Do jutra kochana, czekam o umówionej godzinie
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Plany masz imponujące, życzę Ci aby udało się je wszystkie zrealizować! Purpurea Plena Elegans jest śliczny, te małe fioletowe pompony robią wrażenie! Przypomniałaś mi, że polowałam na niego w zeszłym roku... spadł z listy, ale w tym roku chyba się na niego skuszę...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie wiem, czy masz możliwość oglądania Domo. Tam spodobał mi sie jeden z projektów, w którym wykorzystano taki ciek wodny
http://www.domoplus.pl/2010/metamorfozy ... k-20_511,0
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!
Magda, bo jakoś te moje plany między wątkami przelatywały i w końcu zebrałam je u siebie ;:108 To prawda, z tymi chartami, dokładnie tak wszystkie wyglądamy ;:306
Jestem, tak jak się umówiłyśmy :)

Asiu ja dopiero jak zobaczyłam na oczy jak on potrafi zabłysnąć, zdecydowałam się na niego/nią , naprawdę warto!

Małgoś w tv nie mam ;:145 Matta uwielbiałam oglądać jak był w Stylach, dawno temu :evil: Dzięki za link, teraz to od kompa się nie oderwę ;:306 To co przedstawia to dokładnie to o co mi chodzi, tylko ,że u mnie po moich kamlotach będzie chlapać :) No budowa tego, na oko jest prosta jak budowa gwoździa ! Wiosno przybywaj! ;:306
Gdzie tylko znaleźć zbiornik z dnem jasnym nie czarnym? ;:131
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lo plany masz wdzieczne ;:108 ja sobie obiecalam w tym sezonie - nic nie robienie 8-) tz posadzic roze musze w pierwszej kolejnosci a pozniej juz tylko pielegnacja wszystkiego i lezenie na lezaku :twisted: Musze w koncu zobaczyc jak to wszystko rosnie a nie latac na okraglo z lopata.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Powodzenia w realizacji planów ;:215 I nie zapomnij o dokumentacji fotograficznej! Uwielbiam oglądać metamorfozy i realizowane plany na fotkach ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

No budowa tego, na oko jest prosta jak budowa gwoździa ! Wiosno przybywaj! ;:306
Gdzie tylko znaleźć zbiornik z dnem jasnym nie czarnym? ;:131
:;230 prosta jak budowa gwoździa :;230 pomaluj dno specjalną farbą na jasno ;:306
Jak ma być proste, to będzie ..... ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A może dno wyłozyć jasnymi kamieniami?
Ja też uwielbiam Mata. W ogóle uwielbiam Domo. Dlatego nie pozwoliłam m. zmienic stacji :;230
Ja prawie cały czas coś tam oglądam. Już normalnej telewizji mi sie nie chce. To jest rewelacyjny program jak mam cos do prasowania. A jak siedze u Was, to też cały czas zerkam jednym okiem na tivik.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, raz jeszcze dzięki za spotkanie! ;:196
Oświeciło mnie a propos heliotropu... skomponuję go z wilczomleczem Diamond Frost i białymi Million Bells. Co o tym sądzisz?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry wszystkim :)
Z lekkim bólem głowy...i pozytywnym nastawieniem ;:173

Julka kurczę blade, mówiłam to samo w zeszłym sezonie, a teraz ;:14 jakoś tak wyszło :lol: Po prostu niektóre zakątki, które nie były przemyślane dobrze na początku zakładania ogrodu, albo podupadły, albo się zestarzały. I tak właśnie się stało u mnie z dwoma miejscami. Po mokrych latach 2010-11 parę roślin w tym drzewo wypadły. Koło kompostu był cudny duży bez, który obecnie ma wpół przegniłe korzenie i nie jest już ozdobą. Jak mówiłyśmy kiedyś ogród to nie szpital :lol: Dlatego musi opuścić mój ogród. A żeby było wygodne dojście do kompostu, to postawienie kratek tak z 40 cm od niego to dobry pomysł, no ale i robota z łopatą w dłoni :) Poza tym kratki zaspokajają moje klemkowe chciejstwa ;:108 Obiecałam sobie, że leżeć też będę! Jak to wszystko zrobię ;:306

Magda będę fotografować na pewno!!!

Majka nie śmiej się bo jak M. to zobaczy ;:202 Raczej poszukam zbiornika gotowego jasnego, w farby nie będę się bawić, bo to odłazi potem i tylko kłopot.

Małgoś ale mi dałaś! Domo to canal+ ? N połączyło się z canal+ może dodadzą do oferty ;:65 liczę na to ;:108
Matt ma poczucie humoru, widać u niego tę pasję jak tylko się odezwie. U nas niestety siermięga i nuda w tych programach ogrodniczych.

Aguniu
Super pomysł! To połączenie będzie eleganckie i cudne !

Ja chyba będę miała kilka takich zestawów + heliotropy i pachnące surfinie ;:108 Tylko nie w koszyku, w skrzyniach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

No tak logicznie, jak sie zestarzalo, to trzeba cos z tym zrobic ;:108 U mnie nie ma sie jak zestarzec, bo latam z tymi chabaziami jak kot z pecherzem :oops: I jak sie tak zastanowie, to chyba tylko klona, wisienki i psa z dredami nie przesadzalam ... reszta, to towarzystwo wedrujace z miejsca na miejsce - nieraz, to i 3-4 razy ;:223 Musze zaprzestac tego procederu, bo nigdy nie zobacze jak, to w rozrosnietej formie wyglada :twisted:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hahaha, no tak! Koniecznie zaprzestań! Ja swojego psa muszę w tym roku nawieźć czymś lepsiejszym, coby mi nie zdechł jak poprzedni :? Miał małe przyrosty w zeszłe lato, jakby stanął. Pocieszam się, że to po zimie zeszłej ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, ten kosz jest bardzo elegancki... lubię bakopy i plektantrusy... w towarzystwie roślin które planujemy, nasze skrzynie i donice wypięknieją :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”