Zielony Świat Moniki cz. 4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 4

Post »

Monia zniknęła, no przestraszyłyśmy czy co ;:224
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widocznie szef już zdrowy, więc trzeba na chlebek zarabiać.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisiu myślę że z działką na wiosnę wygracie starcie porządkowo upiększające :) i niebawem będziesz nam śliczne foty działkowe pokazywać :)
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Opis lądowania...napisane niesamowicie..czkawki dostałam.. :;230

A balkonik kochana masz przeuroczy...nic tylko wschód słonka i herbatka biała..aby dzień był lepszy... :tan
naprawdę gustowny, duży...i zadbany....zdolna dziewczyna! ;:196
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Balkon rewelacyjny ;:138 ,a te nowe zakupy to teraz juz rozumiem :wink:
Oglądanie skoków Małysza przydało się ;:306 ;:306
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Monia, ale Ty masz piekny duży i ustawny ten taras ;:oj A jak ładnie urządzony ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:202 Nawet mi tu nie poddawaj w wątpliwość, że nie dacie rady!!!! Ja w gipsie na 4 literach karczowałam sliwki mirabelki z połowy ogródka, a potem to skopałam. Bez żadnej pomocy!!!!A ile tam było pokrzywy!!!!! Szkoda, że nie miałam aparatu i nie porobiłam fotek. Pięknie u nas pada śnieg. Lekki mrozik! Super!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Hop, Hoooooop,

Monisiu, gdzie jesteś!!!!

Wątek Ci się sam prowadzi!!

Takie balkony są suoer, przeważnie na nowych osiedlach.

Mając taki balkon dopiero można zaplanować jakie kwiatuszki skomponować, żeby ładnie to od osiedla wyglądało.

No i zazdrość w oczach sąsiadów--- bezcenna :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Monia,dziękuję za odwiedziny,mile spędzony czas i czekam na następne spotkanie i zdjęcia.Moje wyszły nieciekawie,wasz sprzęt lepszy przeciez.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Monia wiesz że ja jestem fanką twojego balkonu ;:180 i czuję niedosyt fotek ;:224
A za prace na działce trzymam mocno kciuki ;:215 , na pewno jak dobrze pogonisz i potem dasz dobrze zjeść to plany zrealizujecie ;:172
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Kochani moi, witam niedzielnie ;:138

Ojejku ile gości, dziękuje wszystkim za wpisy, już grzecznie odpowiadam ;:108

Agatko, Iwonko - ja tam się migać nie będę tylko pracując na pełen etat to niestety dużo czasu nie zostaje, po pracy do domu, obiadzik, chwilka oddechu i na działkę dopiero o 17.00 można iść. I to samej bo M. nie ma pracy "od do" tylko pracuje po około 12 godzin na dobę przez 6 dni w tygodniu ;:108 tylko niedziele ma wolne ale ja się wyśpi po nocce (wraca około 5-6 rano) to pół niedzieli ucieka. Zresztą nie mam serca go zmuszać na siłę do chodzenia na działkę bo to było moje marzenie bo on to informatyk-komputerowiec z zamiłowania ;:306 No ale obiecał dzielnie uczestniczyć we wszystkich pracach budowlanych bo ten sezon będzie pod szyldem murowania i betonowania. A pisałam że jeszcze M. to alergik uczulony na pyłki ;:306 tośmy się dobrali co ;:306 Ale damy radę, i z pomocą kochanych rodziców stworzymy swój mały kawałek zielonego raju - bo jak powiedziałam że mojemu M. kupię wielkiego grilla betonowego to aż mu się zachciało chodzić na działkę bo pojeść karkówkę z grilla na łonie natury to już inna para kaloszy ;:306

Michałku - ja też sobie nie wyobrażam balkoniku bez kwiatków ;:172 ten sezon będzie fuksjowo-pelargoniowy w całej gamie barw ;:167

Celinko - plan działań już omówiony, z głównymi wykonawcami zatwierdzony (czytaj Tatuś, Mamusia, wujkowie, M. i jego koledzy - chociaż nie wszyscy jeszcze wiedzą że będą pomagać ;:306 ). Myślę że uda się uporządkować już porządnie teren - czyli pozbyć się reszty drzewek, pieńków, śmieci, postawić płot i zacząć budowę altanki. Wtedy dopiero zacznę obsadzać rabaty roślinkami bo tak to szkoda żeby cierpiały jak będą nosić i wodzić pustaki, beton, kleje, deski itp Na spokojnie poczekam z roślinnym szaleństwem - chociaż będzie trudno - ale jako zodiakalna Panna najpierw musi być plam, potem wykonanie punkt po punkcie.

Kasiu - czkawka powiadasz, i to przeze mnie ;:224 no kochana wschód słońca to może nie bo wtedy czas do pracy ale zachód z drinkiem to już jak najbardziej ;:304 dziękuję kochana za miłe słowa ;:196

Izuś - robię konkurencję dla Małysza w lotach tylko nie ta kategoria wagowa ;:306

Madziu - jaki tam taras - balkon tylko i całe 6 m2, ale jakie pojemne ;:224

Tosia - ty to zawsze mnie do pionu ustawisz ;:196

Agatko - jestem przecie nie, imprezowałam wczoraj ;:204 ja tam wolę żeby dla mnie ładnie wyglądało a nie dla sąsiadów, oni tylko rowery hodują na balkonach i pranie ;:222

Małgosiu - było super, zresztą jak zawsze ;:215

Tesiu - witaj kochana, porządne jedzonko i pokazywani paluszkiem to najważniejsza rzecz przy wykonywaniu prac ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

;:196 Moniś....
ja też w tym roku będę miała tylko weekendy wolne aby się wybrać na działkę... planuję jechać albo w piątek wieczorem,ew sobotę rano i zostawać do niedzieli....bo przy 600 m to już trzeba solidnie popracować,bez obijania :;230 M dojedzie bo też ma tylko niedziele wolne......i dobrze,bo nie będzie gadał,że"'znowu coś przesadzasz"... :roll:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Monia, jestem naprawde pod wrażeniem. To nie jest taki zwykły balkon, skoro mieścisz na nim stół i krzesła. Ja miałam taki dłuuugi i chudy, krzesła tylko gęsiego mogłam stawiać :lol: A Ty masz fajny i do tego ładnie urządzony, serio ;:108

Iwonka, mój tez bez przerwy gada, że biegam i ciągle cos przesadzam- oni nie rozumieją niestety potrzeby grzebania w ziemi :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Michałku - mam nadzieję że będzie cała masa kwiatów ;:108 starałam się wybrać różnokolorowe pelasie i fuksje i roślinki o ozdobnych liściach jak koleuski ;:215

Iwonko - na razie nie mamy warunków żeby spać na działce, zresztą my mamy tak bliziutko że nie ma takiej potrzeby, no chyba że po jakiejś zakrapianej imprezie ;:304 ;:224 ale to jak stanie nowa altanka ;:215

Madziu - trzeba przyznać że to się udało w naszym bloku - spory balkonik no i szeroka klatka do zimowania roślinek ;:215 na nowy sezon są nowe pomysły, kilka nowych doniczek i całkiem sporo nowych kwiatków ;:215 właśnie, muszę coś zanotować bo mi coś ciekawego wpadło na myśl ;:224

Może wrzucę jakąś foteczkę bo coś smutno ;:224

W zimie cieszymy się jak kwiatki nam nie padają z braku słonka, suchego i za ciepłego powietrza od kaloryferów a jak nam zakwitną to już pełnia radości ;:138

Mój skrętnik nie baczy na porę roku i znowu zakwitł:

Obrazek

Scindapsus powolutku puszcza nowe listki co mnie bardzo cieszy :heja

Obrazek

Obrazek

Oto moja duma - pierwsza własnoręcznie ukorzeniona szczepka hibiskusa variegata :tan

Obrazek

Żeby nie być gołosłowną - moje pelasie zimowane na piwniczym okienku - strzępiaste, różane i tulipanowa ;:108

Obrazek

Jak powszechnie wiadomo - pieski kochają śnieg i zaspy ;:306

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Moniko piękny skrętnik. Dziwię się, że kwitnie teraz, bo moje śpią w najlepsze. ;:224
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”