Ogródek pstrokaty - część II
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek pstrokaty - część II
Ale wszystkie?
Jesienią posadziłam różową lilię złotogłów, dobrze się przechowała i latem kwitła. Może chcesz taką?

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa,dziękuję.Dostałem kilka jesienią od sąsiadki działkowej.Powinny się rozrastać.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewamaj66
A już miałam nadzieję, że mogłabym i ja Tobie coś podesłać
Trudno, może jeszcze kiedyś się znajdzie taka roślina 

- magry
Ale ja chyba nie doczytałem co napisałaś.Mam taki kolor jak na fotce.Różową ?.Takiej nie mam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewamaj66
To masz jak w banku, jeśli zima nie zaszkodzi moim cebulom
Niedługo będzie wiadomo 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku ale Ci się lilia martagon rozrosła , masz ją z 1 cebulki?
Ja właśnie zamówiłam na alegro biała i różową .
Ja właśnie zamówiłam na alegro biała i różową .
- magry
Genia- Wymarzło całe stado.Zostały dwie sztuki ale chyba rozrosną się.A ja miałem powstrzymać swoje zapędy
zakupowe ale nie wytrzymałem.Niewielkie zamówionko wysłałem do sprzedawcy forumowego.Coś jeszcze chciałbym na skalniak ale sam nie wiem co chcę.Na allegro nic ciekawego nie ma.Czekam na ofertę szkółki tutaj z za miedzy ale tam cicho.Córcia zrobiła mi prezent w postaci biletów NBP i one mnie parzą w ręce.Najlepiej byłoby je szybko wydać.
zakupowe ale nie wytrzymałem.Niewielkie zamówionko wysłałem do sprzedawcy forumowego.Coś jeszcze chciałbym na skalniak ale sam nie wiem co chcę.Na allegro nic ciekawego nie ma.Czekam na ofertę szkółki tutaj z za miedzy ale tam cicho.Córcia zrobiła mi prezent w postaci biletów NBP i one mnie parzą w ręce.Najlepiej byłoby je szybko wydać.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
Ja zamówiłam lilie martagon różową i białą i 3 cale których cie mam, CANTEDESKIA KALIJKA CAPTAIN SAFARI,CANTEDESKIA KALIJKA CAPTAIN CHELSEA ,CALLA - CANTEDESKIA KALIJKA CAPTAIN AMIGO od Sprzedający patrykk_ mam nadzieję że będą takie jak zamówiłam bo jak nie to będę zła
Genia
Genia
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18

krzewy rosną tam gdzie chcą a nie gdzie my byśmy chcieli .Gęsi kury krowy kaczki perliczki indyki.
Ale to już było i nie wróci wiencej.Też to kochałam .Teraz zdrowie nie pozwala.Mam tyle planów .Czy się uda.?

Zapraszam janka53.Moje początki. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry
Genia- Ja zamówiłem wysokie dzwonki,kilka jeżówek u Mariusza /szczytnica38/.Jeżówek nie mam do tej pory chociaż
kiedyś próbowałem mieć ale nie przeżywały.Cantedeskia to ładna roślina tylko gdzie to przechowywać ? Mam chęć na lilię
nepalską.Dwa lata temu miałem ją ale rosła i kwitła dopóki byłem w domu ale póżniej jak żona wzięła ją pod swoją opiekę to
zgniła.
Janeczko- Takiej ilość tulipanów i hiacyntów nie mogę mieć ale krokusy tak i doszedłem do wniosku,że za mało
posadziłem.Te,które były wcześniej wymarzły.Mówisz,że siły nie te.Myślę,że wiem o czym piszesz ale głowa do góry.Wiem coś
o tym z własnego doświadczenia.Powolutku i mysl o podwórku.To działa.

kiedyś próbowałem mieć ale nie przeżywały.Cantedeskia to ładna roślina tylko gdzie to przechowywać ? Mam chęć na lilię
nepalską.Dwa lata temu miałem ją ale rosła i kwitła dopóki byłem w domu ale póżniej jak żona wzięła ją pod swoją opiekę to
zgniła.
Janeczko- Takiej ilość tulipanów i hiacyntów nie mogę mieć ale krokusy tak i doszedłem do wniosku,że za mało
posadziłem.Te,które były wcześniej wymarzły.Mówisz,że siły nie te.Myślę,że wiem o czym piszesz ale głowa do góry.Wiem coś
o tym z własnego doświadczenia.Powolutku i mysl o podwórku.To działa.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
Jankuz przechowanie kal nie ma żadnego problemu, kiedy mieszkałam w wieżowcu trzymałam w pokoju przy balkonie świetnie się przechowywały.
U mnie lilie nepalskie zginęły , więcej nie kupię , raz tylko jedna zakwitła , nic pięknego, na zdjęciu wygląda ładnie .
U mnie lilie nepalskie zginęły , więcej nie kupię , raz tylko jedna zakwitła , nic pięknego, na zdjęciu wygląda ładnie .
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
Janku to prawda FO i rozmowy z wami to super terapia .Tulipany to okres bez liści podkrzewy z nimi
Na moim podwórku to i tona byłoby mało. Zeszłej zimy dużo cebulowych wymarzło Róże też.na razie
ta zima wygląda na normalną.
.
Na moim podwórku to i tona byłoby mało. Zeszłej zimy dużo cebulowych wymarzło Róże też.na razie
ta zima wygląda na normalną.

Zapraszam janka53.Moje początki. 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Pstrokaty ogródek,zaciekawiło mnie to .Troszke po nim pospacerowałam i doszłam do wniosku że to taki jak mój.Mam tak namieszane i tak nasadzone jeden miszmasz.Nie interesuje mnie też wyeksponowanie roślin,kocham wszystko co rośnie i dalej sadze a miejsca brak.Ogródek ma 400m kw.a ja dalej marze o nowych roślinkach. 

- magry
Genia- No to kilka tych kal / jak to się pisze? / sobie zafunduję ale w innym sklepiku /cebule-kwiatowe/.Jest tam trochę
innych ciekawostek i do nich również przymierzam się.
Janeczko- miejmy nadzieję,że tamta zima to taki wybryk natury i powtórzy się przynajmniej za 20 lat.Mam jedną różę
a i to w marnym stanie.Mnie się one nie udają.
Irena- To chyba jesteśmy teraz w komplecie.Moja połowica też Irena. Ja mam mniejszy ogródek bo ok.360 m ale jak dla
mnie wystarczający zwłaszcza,że ja jestem z tych co to sami najlepiej zrobią.A nowe roślinki ?.Pojawiają się nowsze i coraz to
ładniejsze.Gdybym chciał kupić to co mi się podoba to musiałbym przestać jeść.Uda się tak ?.

innych ciekawostek i do nich również przymierzam się.
Janeczko- miejmy nadzieję,że tamta zima to taki wybryk natury i powtórzy się przynajmniej za 20 lat.Mam jedną różę
a i to w marnym stanie.Mnie się one nie udają.
Irena- To chyba jesteśmy teraz w komplecie.Moja połowica też Irena. Ja mam mniejszy ogródek bo ok.360 m ale jak dla
mnie wystarczający zwłaszcza,że ja jestem z tych co to sami najlepiej zrobią.A nowe roślinki ?.Pojawiają się nowsze i coraz to
ładniejsze.Gdybym chciał kupić to co mi się podoba to musiałbym przestać jeść.Uda się tak ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
Janku szkoda że nie podpisałam swoich kal , bo wiosną kilka mogłabym Ci podrzucić .