Zaczarowany ogród Bodzi i Pati cz.3
- przemo1669
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Zaczarowany ogród Bodzi i Pati cz.3
Bożenko jak na razie mi nic nie przyszło. może i jutro przyjdzie
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Przemku wysłałam priorytetem powinieneś już je mieć, muszę zapytać się Krysi czy ona dostała, bo wysyłałam wczoraj razem 

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też jeszcze nie próbowałam takiego ukorzeniania , ciekawe czy można uciąć w marcu i wsadzić do wody tak jak bazie ..
- bodzia3012
Janeczko spróbuj może się uda
ja wsadzałam do ziemi , ale może i można do wody warto poeksperymentować 

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Bożenko przyglądam się właśnie Twoim hortensjowym patyczkom , jak często zmieniasz im wodę 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Sadzonki wyglądają fantastycznie , ( to moje mają mniejsze listki i kropki
)
Pszczółki potem wywieziesz na działkę i one same zasiedlą domek? -sorki za naiwne pytania

Pszczółki potem wywieziesz na działkę i one same zasiedlą domek? -sorki za naiwne pytania

- bodzia3012
Marzenko wodę zmieniam jak widzę, że jest mętna , ale chyba dopiero raz im zmieniałam, często dolewam
Kasiu ja do domku wkładam nacięte puste rurki i na wierzch w pudełeczku te kokony , jak się wyklują już wszystkie wtedy wyjmuję pudełeczko i dokładam w to miejsce jeszcze pustych rurek.Dzisiaj byliśmy po trzcinę i po trochu już trzeba ciąć

Kasiu ja do domku wkładam nacięte puste rurki i na wierzch w pudełeczku te kokony , jak się wyklują już wszystkie wtedy wyjmuję pudełeczko i dokładam w to miejsce jeszcze pustych rurek.Dzisiaj byliśmy po trzcinę i po trochu już trzeba ciąć

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko jeszcze u Ciebie podziękuję za możliwość rozpoczęcia hodowli pszczółek murarek - jesteś wspaniałą koleżanką
Listonosz do męża mówił przy przekazywaniu,że coś się rusza a mąż wystraszył się bo wiedział co za przesyłka ma być i pomyślał,że już na poczcie któraś się wygryzła i lata w kopercie ...
czysty cyrk !!!
Wspaniale wyglądają te kokony - potrafisz rozróżnić samca od samiczki - ponoć samce są mniejsze i do tego szybciej się wygryzają nawet do 2 tygodni - dobrze pamietam z lekcji forumowej ?
Co do siewu szałwii to siałam wiosną ze 4 odmiany i wszystkie szybko kiełkują a to delikatne roślinki więc słońce wyjątkowo potrzebne dla siewek. U mnie pierwsze nie wcześniej niż początek marca - za duży kłopot z siewkami i stres gdy marnieją.

Listonosz do męża mówił przy przekazywaniu,że coś się rusza a mąż wystraszył się bo wiedział co za przesyłka ma być i pomyślał,że już na poczcie któraś się wygryzła i lata w kopercie ...

Wspaniale wyglądają te kokony - potrafisz rozróżnić samca od samiczki - ponoć samce są mniejsze i do tego szybciej się wygryzają nawet do 2 tygodni - dobrze pamietam z lekcji forumowej ?
Co do siewu szałwii to siałam wiosną ze 4 odmiany i wszystkie szybko kiełkują a to delikatne roślinki więc słońce wyjątkowo potrzebne dla siewek. U mnie pierwsze nie wcześniej niż początek marca - za duży kłopot z siewkami i stres gdy marnieją.
- bodzia3012
Krysiu cieszę się, że mogłam sprawić Ci radość
i podzielić się z Tobą , żebyś i ty mogła się cieszyć z pożytecznych murarek.Więcej szczegółów napisałam Ci na pw.
Szałwi ja nie siałam jeszcze , ja siałam trawy
zobaczymy co z tego wyjdzie

Szałwi ja nie siałam jeszcze , ja siałam trawy

- bodzia3012
Proszę o zamknięcie wątku
zapraszam do wątku cz.4 http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=62358

zapraszam do wątku cz.4 http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=62358