Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Gosik ,piękniste te zdjęcia a przetaczniki i u mnie zagościly ale zamawiałam te malutkie.Kolory -fiolet i niebieski.
Zamowiłam też(wiosną ub.r.) różne piękne bylinki no i oczywiście wyplewilam co popniektóre.Nie wsadzalam oznaczników i tak się to skończyło :;230
Crocus-Gosiu- ja lubię bladawce więc ten kolorek mi pasi a zwłaszcza ten początek kwitnienia bo potem jest prawie biały.Oczywiście przewiesza się ale dla mnie to plus-lubię.
Róża jest zdrowa ,kwiaty pełne i w drugim sezonie jest naprawdę ładniusia.Decyzja należy do Ciebie czy ją mieć. :D
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A może w nagrodę taki smaczny kwiatek !!!

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ohhhh...cudownie by było mieć taki kwiatek w ogrodzie ;:138
Byłabym przeszczęśliwa :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Gosiu, przetacznik (ten powyginany, ze srebrzystymi końcami) bardzo fajny !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Gosiu ten przetacznik mnie również urzekł,mam już kilka odmian,ale i na takiego muszę zapolować.
Masz rację z żurawkami-one chyba wolą luźniejszą ziemię u mnie na ciężkiej,gliniastej ciężko im wystartować,ale jak już ruszą ,to i jakoś wyglądają.
Czyżbyś też zamówiła różyczkę crokus? Trochę niepocieszona jestem informacją an-ki,że ona w pełni kwitnienia prawie biała.No cóż, będę musiała uwzględnić to przy sadzeniu.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, wiedziałam :D

Małgosiu, czyżbyś proso zamówiła u tego pana, co Ci takie słabe sadzonki przysłał? Ja też u niego zamówiłam proso squaw. Praktycznie nie urosło nic, a nic. Ciekawe, czy w ogóle przetrwa zime.

Kasiu, u mnie też zaczęło sypać. Tylko ja teraz mam stresa przy takiej pogodzie z jazda samochodem. I chciałabym tego sniegu i boję się. Najlepsiej jakby już wiosna przyszła :roll:

Aguś, to Ty z niebieskim jak nasza Ula. Ona też dopiero zaczyna go tolerowac. Ja mam bardzo dużo chciejstw przez forum. Ale akurat ten przetacznik trafił do mnie od mojej sąsiadki, która jest tak samo zwariowana na punkcie ogrou jak my. Mam nadzieję, że od czasu do czasu odwiedza nas po cichu. I tak jest wielki postęp, bo do tej pory internet to był wróg.
Może za jakiś czas uda mi się namówić ją na założenie wątku, bo ma wspaniały ogród.

Beatko, witam Cię w moich skromnych progach :wit

Asiu, dziękuję za życzenia. Zdrówko powoli wraca. :D

Aniu, tego mniejszego ciemniejszego przetacznika dostałam od Neli. Kupiła na Zieleń to zycie. Chyba wtedy tez dostałaś?
Trochę mi nie odpowiada to przewieszanie sie kwiatów. Wolę widzieć je bez konieczności schylania się. No, ale ...może?
Na razie i tak nie mam gdzie wsadzić róż, które kupiłam jesienią. Muszę najpierw zmniejszyć trawnik :wink:

Zbyszku, Gosiu ja tez bym chciała taki okaz mieć u siebie. Przede wszystkim dlatego, że bardzo lubię banany, a na dokładkę, że miałabym potas dla roślinek :lol:

Iza, dostałam tego przetacznika od sąsiadki, u której byłyśmy z wizytą. Ona mam dużo fajnych roślin,ale jak ja kupuje pojedyncze egzemplarze, żeby mieć, a nie żeby tworzyć kompozycję. Na pw odpowiem jutro.

Danusiu, nie kupiłam jeszcze tej róży. Zastanawiam się. Na razie nie mam gdzie wsadzić tych co zamówiłam jesienią ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz problem-róże są, a miejsce dopiero trzeba negocjować :wink:
Nasypało śniegu i mróz jakby silniejszy-zima będzie znów. Raz w grudniu już była...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Na drugim zdjęciu to chyba żylistek mieszańcowy prawda? Powiedz cos o nim kupiłem w ubiegłym roku i czekam co będzie, jak reaguje na mrozy?
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

No tak,Gosiu ,u nas też posypało i to całkiem nieźle ,tyle tylko,że mam takie same jak Ty dylematy co do tego śniegu- i chciałabym,i boję się (jutro czeka mnie podróż do stolicy więc mam obawy czy drogowcy znów nie zaśpią) Ale za to roślinki będą miały cieplej przy ewentualnym mrozie.
Cóż to za żółciutka kępa?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, wybrałam kilka odman przetaczników na wiosnę, mam też jakieś nasionka, wysieję wkrótce. To bardzo wdzięczne roślinki, obserwuje je w wielu ogrodach. Mam nadzieję, że będą się same wysiewać ;:173
Ja też boję się jeździć po śliskich drogach, miałam kiedyś podobny przypadek jak Ty. Teraz unikam jazdy w taką pogodę, jeśli mogę :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ostatnio przetaczniki w modzie ;:306 też sobie sporo zapodałam bo to śliczne roślinki jako dodatki do różyczek. ;:215
U nas zima na całego i aż sie serce raduje jaką śliczną pierzynkę mają różyczki. :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, u mnie az tak bardzo nie napadało,a co gorsza na jutro zapowiadają plus. Wszystko znowu się rozpuści :evil:
A co do miejsca na róże, to nie będę negocjowała, tylko zmniejszę trawnik. To nie duża zmiana. Nie zauważy ;:170

Zbyszku, to faktycznie żylistek. Nie mam z nim żadnego problemu. Rośnie bardzo dobrze. Przeżył nawet przenoszenie już w takiej dużej formie. Będziesz zadowolony.

Danusiu, ja dzisiaj całe szczęście byłam wieziona, więc upiekło mi się ;:173
Ale już myślę, co bedzie jutro, bo ma przyjść odwilż w dzień, a w nocy mróz. Znów bedzie ślizgawka.
A jak droga do W-wy? Drogowcy się spisali?

Kasiu, podziwiam Cię za to sianie. Ja jakoś nie mogę sie zebrać. Cały czas się obawiam, że znowu mi nie wyjdzie, a tak bardzo chciałabym mieć dużo lobelli. Pewnie w lutym jak będę miała urlop wybiorę się w końcu po te krazki. Teraz nie mam jakoś czasu i chęci. :roll:

Maju, ja swoje przetaczniki podostawałam od dobrych ludzi, jestem bardzo zadowolona, bo naprawdę fantastycznie wyglądają razem z różami. To kolejna fajna roślinka do ich towarzystwa.

U mnie za dużo nie napadało, żebym mogła się cieszyć. Cieniutka ta pierzynka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,u mnie od rana sypie i na szczęście nie roztapia sie,więc bedzie ochrona dla roslin.Mam tylko jeden przetacznik,ale zamówiłam teraz u p.Podstolca.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dosypało :D Wczoraj nie wyglądalo to zachęcająco, bo śnieg topniał, ale dziś się poprawia. Wyslałam pierwsze zamówienie-na piwonie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Gosiu
:;230 :;230 , już wcześniej pisałam, że to jest forum edukacyjne :;230
Pamiętam, że jeszcze nie tak dawno temu o powiększaniu trawniczka nie było mowy.... :;230 ,
a teraz sposób bez negocjacji ;:170 jak widzę jest najlepszy. :lol:
Też mam śnieżku, ale na termometrze 0C ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”