Nim przyjdzie wiosna...
Re: Nim przyjdzie wiosna...
Owoce z własnego drzewa czy krzewu - bezcenne! Marysiu, czy masz białą porzeczkę? Nie jadalam jej od dzieciństwa i strasznie tęsknię za tym cudownym smakiem...
Dobrego dnia
Dobrego dnia

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pat antonówka rodzi co roku tylko raz mniej raz więcej, a najwięcej jak się przytnie co jest bardzo trudne bo drzewo jest ogromne, to samo z obok rosnącą szarą renetą. A z tym przemiennym to jest głównie tak , że jakbyś w czasie klęski urodzaju oberwała połowę zawiązków, to jabłka byłyby większe i na następny rok też byłyby (tak czytałam). Pozostałe rodziły na 7 lat raz lub dwa albo co roku a mają ok. 20 lat. Szerszenie wygryzała w gruszkach dziury i tam siedziały wygryzając miąższ budząc mój paniczny strach!
Izo
lubię to tak samo jak inni kwitnące róże (ale róże też lubię
)
Agnieszko, a jeszcze jedzone prosto z krzaka, nigdy nie zjem tyle co w ten sposób np. malin. Biała porzeczkę mam, bo kupiłam dwa lata temu w B. wszystkie trzy i ładnie rośnie a nawet owocuje już, Miałam na patyku i w=któregoś rok przestałam mieć.
Na wyraźne życzenie odwiedzających zdjęcia zimowego ogrodu i pola, a dzięki cięciu porannemu krzewów udało mi się przyłapać słońce.

Miłego dnia wszak to już nie jest poniedziałek !
Izo

Agnieszko, a jeszcze jedzone prosto z krzaka, nigdy nie zjem tyle co w ten sposób np. malin. Biała porzeczkę mam, bo kupiłam dwa lata temu w B. wszystkie trzy i ładnie rośnie a nawet owocuje już, Miałam na patyku i w=któregoś rok przestałam mieć.
Na wyraźne życzenie odwiedzających zdjęcia zimowego ogrodu i pola, a dzięki cięciu porannemu krzewów udało mi się przyłapać słońce.

Miłego dnia wszak to już nie jest poniedziałek !
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Poranek u Ciebie cudowny i cudowne zdjęcia.
U mnie niestety znowu leje, a wieczorem były gwiazdki i przymrozek.

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, ale cudna zima! Ja już straciłam nadzieję na taką u nas.... pod znakiem zapytania staje zasadność naszej wyprowadzki na pogórze...ważnym czynnikiem decyzji była możliwość oglądania prawdziwej zimy, a tu zonk 

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu zaznaczam swoje miejsce u Ciebie 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Maska
- Kontakt:
Marysiu udało mi się i aparat miałam w kieszeni idąc, do kurek bo woda zamarznięta na kamień, ale dzielne kury i ciepłe bo młódki
O to jednak Pati zły kierunek obraliście trzeba było bardziej na południe Polski - tu zimy bywają malownicze aż po kokardy!
Grażynko witam cieplutko
, myślałam gdzie się podziewasz?

O to jednak Pati zły kierunek obraliście trzeba było bardziej na południe Polski - tu zimy bywają malownicze aż po kokardy!
Grażynko witam cieplutko

- Grazka226
- 1000p
Marysiu prawie codziennie jestem u Ciebie na kawce
taka pyszna
a ten wątek znalazłam dopiero dzisiaj 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Grażynko już się zgubiłam, bo wydawało mi się że wczoraj nie byłaś. Ale mam nadzieje, że formę już odzyskałaś ? 

- Grazka226
- 1000p
Marysiu o grypie już nie pamiętam, ale dzisiaj bardzo doskwiera mi łepetyna
Niech juz ta wiosna będzie 

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu piękny poranek i rewelacyjne fotki,szczególnie ostatnie
Zima pod względem ilości śniegu taka jak na Kujawach

Zima pod względem ilości śniegu taka jak na Kujawach

- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
No i się pogubiłam w tych wątkach. Żaby zobaczyłam - wlazłam dalej i znalazłam się przy kuchennym stole.
Nie wiem gdzie się wpisuję, ale zawiadamiam, że życzenia zdrowia pomogły. 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
witaj maseczko .czasu było malo żebypobyć naforum .po poznaniu poprawę obiecuję .koty piękne ,a zadbane,az blask bije .ta biała róża nn to ja podejrzewam że to angielska .czy mam rację .pozdrawiam
i
janka53

Zapraszam janka53.Moje początki. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Kontakt:
Grażynko mam nadzieję , że po bólu głowy nawet wspomnień nie ma
Wiolu nie wiem jak u Ciebie ale u mnie drobniutki ale cały czas sypie
Majeczko to najważniejsze, a wątki są dwa
Misiu i pada
Janeczko ale mi robisz miłe niespodzianki
Koty to nasze pupile, a biała róża to Chopin Pozdrawiam! 

Wiolu nie wiem jak u Ciebie ale u mnie drobniutki ale cały czas sypie

Majeczko to najważniejsze, a wątki są dwa

Misiu i pada

Janeczko ale mi robisz miłe niespodzianki