Dzięki kochani za miłe słowa
Ostatnio przez mój ogródek przeszło małe tornado (czytaj moja córeczka) która rządzi teraz w ogrodzie

domek plastikowy, hustawka wisząca, hustawka bujana, zjezdzalnia, basenik -chyba jeszcze piaskownicy mi brakuje
Heliofitka - Co do sypialni to już mi kilka osób mówiła kochana że nie powinno sie trzymac w sypialni zadnych kaktusów ani takich spiczastych kwiatów tylko takie o zaokrąglonych lisciach, tak samo według zasady feng shiu w sypialni powinno być wszystko "po 2 " tzn jak jakieś słoniki czy aniołki to 2, jak kwiatki to 2, jak ramki ze zdjeciami to 2... oczywiscie nie trzymam się przepisowo tych zasad ale troche o tym czytam
Heliofitka, Sylvi - z tymi białymi kwiatami to nie chce mi sie wierzyc, białe czy to storczyki, czy fiołki -wszystkie pieknie i elegancko wygladają !
Co znalazłam o kwiatach w sypialni...
W sypialni nie powinno się ustawiać kwiatów o silnym zapachu oraz roślin mogących powodować reakcje alergiczne. Należą tu m. in. takie gatunki jak:
-begonia pachnąca (Begonia),
-hiacynt (Hyacinthus),
-prymulka (pierwiosnek) (Primula veris L.),
-konwalia (Convallaria L.),
-kalia (Zantedeschia),
-cyklamen perski (Cyclamen persicum Miller),
-lilia (Lilium L.),
-wilczomlecz drobny (Euphorbia exigua L.),
-fiołek afrykański = sępolia fiołkowa (Saintpaulia ionantha),
-fikus (Ficus L.),
-filodendron (Philodendron Schott),
-dieffenbachia (Diffenbachia Schott.),
-oleander (Nerium L.),
-kroton (Codiaeum),
-hortensja (Hydrangea L.),
-kliwia (Clivia),
a u mnie jak bum cyk na parapecie w sypialni fiołki afrykanskie i alpejskie

taaa a co tam
Pytanko do speców od storczyków
nie wiem co mnie pokusiło (bo przeciez nie mam zielonego pojecia o storczykach) ale kupiłam kilka dni temu takie maleństwo miniaturkę przekwitniętą za 4zł -nie wiem co sobie myslałam... w domu otwierajac folie odpadł mi jeden listek

dzisiaj drugi...

nie wiem czy wisiało to w powietrzu a ja głupia nie zauwazyłam czy jak...
no ale za 4zł co mozna było sie spodziewac... takie oto resztki wyrzucic? juz nie ma szansy uratowac?