Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Re: Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny
Najgorszy poniedziałek...nie lubię,ale pogoda chociaż dziś w miarę..słoneczko się wynurza 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moja Ludisia chyba stoi w złym miejscu, bo od roku nieco wydłużyła gałązki, ale ani nie kwitnie, ani się nie zagęszcza. Chyba muszę ją przestawić 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Dziękuję kochana
Pozdrawiam w ten zimowy dzień..

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Aniu buziaczki
, miłego dnia 

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aniu i jak nie możesz się wiosny doczekać prawda?? ja przez brak czsu się tylko powstrzymuje od wysiania pierwszych nasion
A jak to u Ciebie wygląda? bardzo kusi sianie, czy jeszcze nie za bardzo

A jak to u Ciebie wygląda? bardzo kusi sianie, czy jeszcze nie za bardzo

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maju (maja79)! Są momenty, że nie mogę się doczekać wiosny, szczególnie gdy przez dłuższy czas słonko ukrywa się za ciężkimi chmurami, a aura robi szara, zimna i mokra. Generalnie nie ma jednak pory roku, której bym nie lubiła. Na wiosnę trzeba jeszczę trochę poczekać, ale pamiętam, jak cieszę się potem z każdego kwiatka. Jakbym to miała na co dzień, to nie byłoby to samo. Dziś wróciłam do pracy i przyznam, że nawet nie wiem, czy świeciło słonko. Ale już wtorek, a w piątek przyjeżdża do mnie Kubasia
Miłko (takasobie)! Pogromczyni falków - jak to fajnie brzmi, oczywiście abstrahując Twoje śp. storczyki
Rozumiem, że ten jeden, który zamierza kwitnąć, jest wyjątkiem potwierdzającym regułę? Takiego anturium wcześniej nie widziałam, a jak go znalazłam w wątku sprzedażowym Basi to
Ewo (rewi)! Hibek marniał, ale zdecydowanie odbił i z dnia na dzień jest coraz ładniejszy. No i zawiązał pąki
Jak zakwitnie, oczywiście go pokażę.
Justynko (stynka0207)! Witam nowego gościa
Miło, że znalazłaś u mnie coś na poprawę humory w ponure dni.
Teresko! Zawsze się strasznie cieszę z fajnych nabytków. Podobnie jak Ty, zaraz chce je pokazać. I cieszę się jeszcze bardziej, jak podobają się innym. Jak Twój hibek zakwitnie, to zaraz pokaż. Czy to ten, który świetnie pasuje do mojego?
Aniu (akl62)! Muszę przymocować drogi karmnik na moim balkonie. Wówczas będę go widzieć w sypialni, gdzie zwykle przebywam. Tym bardziej muszę to zrobić, bo mam jeden z zeszłego roku...
Iwonko (iwona0042)! I mnie niezwykle podoba się kolor tego anturium. A już za momencik będzie kwitło kolejne moje anturium
Czerwone... I Tobie życzę spokojnego tygodnia.
Aniu (wielkakulka)! Jak to miło, że mimo sesji i innych rozlicznych obowiązków znajdujesz czas, by do mnie zaglądnąć
Olimpio331! Czyżby w przyszłym roku czekała Cię przeprowadzka do nowego domu? Lubię wszystkie rośliny, ale uwielbiam, jak wśród nich są i takie, które kwitną. Teraz jest dla nich ciężki czas, bo słońca jest niewiele. Ale jakoś dają radę
Ewo (ewamaj66)! Te liście i mnie zafascynowały i pomyślałam, że nawet jak nie uda mi się ich doprowdzić do kwitnienia, to będą mi się podobały. W tych maleńkich kwiatach jest jednak urok. Są wręcz misterne
Loki! (Nie)dziękuję. Będę się starać...
Andrzeju (any57)! Miło, że mnie odwiedziłeś i tak dokładnie oglądnąłeś moje rośliny. Trochę u mnie misz-masz, ale ja tak lubię. Nic nie poradzę na to, że w zasadzie wszystkie rośliny mi się podobają, a jak dołożę do tego zwierzęta...
Elu (Elizabetka)! Fiołki to moja nowa miłość. Wcześniej myślałam, że się z nimi nie dogaduje, ale postanowiłam znowu spróbować i okazało się, że nie jest tak źle. Storczyk i mnie zachwycił. Musiałam go mieć
I Tobie życzę powodzenia w nowym roku!
Kasiu (labka1)!
Kasiu (kasiuta74)! Cieszę się, że Ci się spodobało. Witaj w moim wątku! Jeśli chodzi o anturium to mam nowe chciejstwo. Jest w wątku u raflezji
Grażynko (kogra)! Posypało i to nawet solidnie. Śniegu jest do pół łydki, minus 5 stopni i strasznie ślisko. Jak wracałam z pracy nad górami wisiały ciężkie chmury. Będzie padać... Ale świat pod białą kołderką wygląda zdecydowanie lepiej. Skoro ogród śpi, to zajmuję się moimi domowymi. Zaniedbałam się w tym względzie okrutnie, ale jak widzisz - pracuje nad tym.
Małgosiu (małgocha1960)! Aż tak źle nie jest. Byłam w Twoim doniczkowym wątku
Magdo (lulko)! Z tego co wiem Ludisia powinna stać w cieniu. Twoja najwyraźniej wszystkie siły skierowała na liście. Ale za słabo się znam, by Ci coś poradzić.
Reni4! Dlaczego miałabym nie chwalić, jak mi się podoba. A ostatnio dajesz po oczkach tak pięknymi zdjęciami, że miło.
Monia (Niunia1981)! Dziś był ciężki dzień. Pierwszy po urlopie, poniedziałek, no i początek roku, czyli ciężki okres w mojej pracy. Ale z każdym dniem - bliżej wiosny i bliżej piątku.
Przemku! Trochę mi się udziala ta forumowa tęsknota za wiosną. Odliczanie itp. Ale według mnie na sianie jest za stanowczo wcześnie. Dodatkowo u nas w górach wegetacja jest opóźniona o jakieś 2 - 3 tygodnie, więc zamierzam zacząć na początku marca. A część jak smagliczkę, rudbekie, czy werbenę patagońską będę siała prosto do gruntu i to dopiero w kwietniu, jeśli nie później. Zeszłoroczne siewy były niezwykle udane i smagliczka i rudbekie jeszcze pod śniegiem nieźle kwitły.
A co z nowości
Kwitnie różowy, pełny fiołek

Biała azalia niestrudzenie wypuszcza kolejne pączki

Także po trudnym okresie adaptacyjnym gardenia zaczęła rosnąć i nawet zawiązała pąki kwiatowe

No i ponudzę Was znowu moimi: anturium i Macodes petola (teraz mi się marzy Macodes lowii i Macodes sanderiana)

No i dostałam nową bombkę

Miłko (takasobie)! Pogromczyni falków - jak to fajnie brzmi, oczywiście abstrahując Twoje śp. storczyki

Ewo (rewi)! Hibek marniał, ale zdecydowanie odbił i z dnia na dzień jest coraz ładniejszy. No i zawiązał pąki

Justynko (stynka0207)! Witam nowego gościa

Teresko! Zawsze się strasznie cieszę z fajnych nabytków. Podobnie jak Ty, zaraz chce je pokazać. I cieszę się jeszcze bardziej, jak podobają się innym. Jak Twój hibek zakwitnie, to zaraz pokaż. Czy to ten, który świetnie pasuje do mojego?

Aniu (akl62)! Muszę przymocować drogi karmnik na moim balkonie. Wówczas będę go widzieć w sypialni, gdzie zwykle przebywam. Tym bardziej muszę to zrobić, bo mam jeden z zeszłego roku...
Iwonko (iwona0042)! I mnie niezwykle podoba się kolor tego anturium. A już za momencik będzie kwitło kolejne moje anturium

Aniu (wielkakulka)! Jak to miło, że mimo sesji i innych rozlicznych obowiązków znajdujesz czas, by do mnie zaglądnąć

Olimpio331! Czyżby w przyszłym roku czekała Cię przeprowadzka do nowego domu? Lubię wszystkie rośliny, ale uwielbiam, jak wśród nich są i takie, które kwitną. Teraz jest dla nich ciężki czas, bo słońca jest niewiele. Ale jakoś dają radę

Ewo (ewamaj66)! Te liście i mnie zafascynowały i pomyślałam, że nawet jak nie uda mi się ich doprowdzić do kwitnienia, to będą mi się podobały. W tych maleńkich kwiatach jest jednak urok. Są wręcz misterne

Loki! (Nie)dziękuję. Będę się starać...
Andrzeju (any57)! Miło, że mnie odwiedziłeś i tak dokładnie oglądnąłeś moje rośliny. Trochę u mnie misz-masz, ale ja tak lubię. Nic nie poradzę na to, że w zasadzie wszystkie rośliny mi się podobają, a jak dołożę do tego zwierzęta...
Elu (Elizabetka)! Fiołki to moja nowa miłość. Wcześniej myślałam, że się z nimi nie dogaduje, ale postanowiłam znowu spróbować i okazało się, że nie jest tak źle. Storczyk i mnie zachwycił. Musiałam go mieć

Kasiu (labka1)!

Kasiu (kasiuta74)! Cieszę się, że Ci się spodobało. Witaj w moim wątku! Jeśli chodzi o anturium to mam nowe chciejstwo. Jest w wątku u raflezji

Grażynko (kogra)! Posypało i to nawet solidnie. Śniegu jest do pół łydki, minus 5 stopni i strasznie ślisko. Jak wracałam z pracy nad górami wisiały ciężkie chmury. Będzie padać... Ale świat pod białą kołderką wygląda zdecydowanie lepiej. Skoro ogród śpi, to zajmuję się moimi domowymi. Zaniedbałam się w tym względzie okrutnie, ale jak widzisz - pracuje nad tym.
Małgosiu (małgocha1960)! Aż tak źle nie jest. Byłam w Twoim doniczkowym wątku

Magdo (lulko)! Z tego co wiem Ludisia powinna stać w cieniu. Twoja najwyraźniej wszystkie siły skierowała na liście. Ale za słabo się znam, by Ci coś poradzić.
Reni4! Dlaczego miałabym nie chwalić, jak mi się podoba. A ostatnio dajesz po oczkach tak pięknymi zdjęciami, że miło.
Monia (Niunia1981)! Dziś był ciężki dzień. Pierwszy po urlopie, poniedziałek, no i początek roku, czyli ciężki okres w mojej pracy. Ale z każdym dniem - bliżej wiosny i bliżej piątku.
Przemku! Trochę mi się udziala ta forumowa tęsknota za wiosną. Odliczanie itp. Ale według mnie na sianie jest za stanowczo wcześnie. Dodatkowo u nas w górach wegetacja jest opóźniona o jakieś 2 - 3 tygodnie, więc zamierzam zacząć na początku marca. A część jak smagliczkę, rudbekie, czy werbenę patagońską będę siała prosto do gruntu i to dopiero w kwietniu, jeśli nie później. Zeszłoroczne siewy były niezwykle udane i smagliczka i rudbekie jeszcze pod śniegiem nieźle kwitły.
A co z nowości

Kwitnie różowy, pełny fiołek

Biała azalia niestrudzenie wypuszcza kolejne pączki

Także po trudnym okresie adaptacyjnym gardenia zaczęła rosnąć i nawet zawiązała pąki kwiatowe

No i ponudzę Was znowu moimi: anturium i Macodes petola (teraz mi się marzy Macodes lowii i Macodes sanderiana)

No i dostałam nową bombkę

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Podziwiam kolejne Twoje kwity doniczkowe.
Uwielbiam fiołki afrykańskie i azalie doniczkowe, one długo kwitną i są takie ładne.
Ciężki poniedziałek, ja nie mam śniegu, więc jest ponuro.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu ty nie nudzisz, tylko po prostu cieszysz się swoim oryginalnym, cudownie fioletowym anturium
...a kto ci podarował taką nietuzinkową bombkę

...a kto ci podarował taką nietuzinkową bombkę

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A u mnie dziś tylko ciutek śniegu.
Niestety zaniedbałam moje fiołki i chyba wszystkie mi padną, bo mają zwieszone liście.
I to nie z braku wody, ale były na górze w 10 stopniach i chyba było im za zimno.
Niestety zaniedbałam moje fiołki i chyba wszystkie mi padną, bo mają zwieszone liście.
I to nie z braku wody, ale były na górze w 10 stopniach i chyba było im za zimno.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Aniu - zaciekawiona jestem czym zachęcasz swoje doniczkowe,że tak Ci pięknie kwitną i błyskawicznie rozrastają?

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Aniu, piękny różowy (bo różowy
) fiołek. Nowe chciejswa storczykowe i mnie dopadły ludisia 'Jade Velvet' i 'Jasper Velvet'
będziemy polować
Bombka bardzo pomysłowa 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Majeczko (majka411)! Ja także kocham kwitnące kwiaty
Dlatego mam ich dość dużo. A lista chciejstw jeszcze dłuższa
U nas szczęście biało, ale miałąm taki dzień, że nawet nie spojrzałąm za onko, a jak wrcałam było już ciemno
Iwonko (heliofitka)! To prawda
Bardzo się cieszę
A bombkę zrobiła znajoma mojej bratowej. Z wielką przyjemnością przyjęłam prezent. Jest z plastiku (a nie widać) więc będzie trwała...
Grażynko (kogra)! 10 stopni to na pewno za mało. Za gorąco to one nie lubią, ale za zimo - także. Co do śniegu - u nas jest zawsze więcej
W końcu to góry...
Maryniu (marpa)! Zwyczajnie je kocham
Kubasiu! Ludicie także są bardzo, bardzo, bardzo kuszące
I jeszcze liście Mecodes petola

oraz moje fiołkowe maluszki: Phobos i Nortex's Razzmatazz Haven

Iwonko (heliofitka)! To prawda

Grażynko (kogra)! 10 stopni to na pewno za mało. Za gorąco to one nie lubią, ale za zimo - także. Co do śniegu - u nas jest zawsze więcej

Maryniu (marpa)! Zwyczajnie je kocham

Kubasiu! Ludicie także są bardzo, bardzo, bardzo kuszące

I jeszcze liście Mecodes petola

oraz moje fiołkowe maluszki: Phobos i Nortex's Razzmatazz Haven

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Widzę, że kogoś zafiołkowało na maxa
To szykuj miejsce na kolejne
Na tych kilku na pewno się nie skończy