Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Post »

:wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Najgorszy poniedziałek...nie lubię,ale pogoda chociaż dziś w miarę..słoneczko się wynurza :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A moja Ludisia chyba stoi w złym miejscu, bo od roku nieco wydłużyła gałązki, ale ani nie kwitnie, ani się nie zagęszcza. Chyba muszę ją przestawić :roll:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję kochana :D ;:196 Pozdrawiam w ten zimowy dzień..
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aniu buziaczki ;:196 , miłego dnia :wit
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu i jak nie możesz się wiosny doczekać prawda?? ja przez brak czsu się tylko powstrzymuje od wysiania pierwszych nasion ;:306
A jak to u Ciebie wygląda? bardzo kusi sianie, czy jeszcze nie za bardzo :?:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Maju (maja79)! Są momenty, że nie mogę się doczekać wiosny, szczególnie gdy przez dłuższy czas słonko ukrywa się za ciężkimi chmurami, a aura robi szara, zimna i mokra. Generalnie nie ma jednak pory roku, której bym nie lubiła. Na wiosnę trzeba jeszczę trochę poczekać, ale pamiętam, jak cieszę się potem z każdego kwiatka. Jakbym to miała na co dzień, to nie byłoby to samo. Dziś wróciłam do pracy i przyznam, że nawet nie wiem, czy świeciło słonko. Ale już wtorek, a w piątek przyjeżdża do mnie Kubasia ;:138
Miłko (takasobie)! Pogromczyni falków - jak to fajnie brzmi, oczywiście abstrahując Twoje śp. storczyki :;230 Rozumiem, że ten jeden, który zamierza kwitnąć, jest wyjątkiem potwierdzającym regułę? Takiego anturium wcześniej nie widziałam, a jak go znalazłam w wątku sprzedażowym Basi to ;:167
Ewo (rewi)! Hibek marniał, ale zdecydowanie odbił i z dnia na dzień jest coraz ładniejszy. No i zawiązał pąki :tan Jak zakwitnie, oczywiście go pokażę.
Justynko (stynka0207)! Witam nowego gościa ;:196 Miło, że znalazłaś u mnie coś na poprawę humory w ponure dni.
Teresko! Zawsze się strasznie cieszę z fajnych nabytków. Podobnie jak Ty, zaraz chce je pokazać. I cieszę się jeszcze bardziej, jak podobają się innym. Jak Twój hibek zakwitnie, to zaraz pokaż. Czy to ten, który świetnie pasuje do mojego? ;:224
Aniu (akl62)! Muszę przymocować drogi karmnik na moim balkonie. Wówczas będę go widzieć w sypialni, gdzie zwykle przebywam. Tym bardziej muszę to zrobić, bo mam jeden z zeszłego roku...
Iwonko (iwona0042)! I mnie niezwykle podoba się kolor tego anturium. A już za momencik będzie kwitło kolejne moje anturium ;:138 Czerwone... I Tobie życzę spokojnego tygodnia.
Aniu (wielkakulka)! Jak to miło, że mimo sesji i innych rozlicznych obowiązków znajdujesz czas, by do mnie zaglądnąć ;:196
Olimpio331! Czyżby w przyszłym roku czekała Cię przeprowadzka do nowego domu? Lubię wszystkie rośliny, ale uwielbiam, jak wśród nich są i takie, które kwitną. Teraz jest dla nich ciężki czas, bo słońca jest niewiele. Ale jakoś dają radę :heja
Ewo (ewamaj66)! Te liście i mnie zafascynowały i pomyślałam, że nawet jak nie uda mi się ich doprowdzić do kwitnienia, to będą mi się podobały. W tych maleńkich kwiatach jest jednak urok. Są wręcz misterne :D
Loki! (Nie)dziękuję. Będę się starać...
Andrzeju (any57)! Miło, że mnie odwiedziłeś i tak dokładnie oglądnąłeś moje rośliny. Trochę u mnie misz-masz, ale ja tak lubię. Nic nie poradzę na to, że w zasadzie wszystkie rośliny mi się podobają, a jak dołożę do tego zwierzęta...
Elu (Elizabetka)! Fiołki to moja nowa miłość. Wcześniej myślałam, że się z nimi nie dogaduje, ale postanowiłam znowu spróbować i okazało się, że nie jest tak źle. Storczyk i mnie zachwycił. Musiałam go mieć ;:108 I Tobie życzę powodzenia w nowym roku!
Kasiu (labka1)! ;:196
Kasiu (kasiuta74)! Cieszę się, że Ci się spodobało. Witaj w moim wątku! Jeśli chodzi o anturium to mam nowe chciejstwo. Jest w wątku u raflezji ;:173
Grażynko (kogra)! Posypało i to nawet solidnie. Śniegu jest do pół łydki, minus 5 stopni i strasznie ślisko. Jak wracałam z pracy nad górami wisiały ciężkie chmury. Będzie padać... Ale świat pod białą kołderką wygląda zdecydowanie lepiej. Skoro ogród śpi, to zajmuję się moimi domowymi. Zaniedbałam się w tym względzie okrutnie, ale jak widzisz - pracuje nad tym.
Małgosiu (małgocha1960)! Aż tak źle nie jest. Byłam w Twoim doniczkowym wątku :D
Magdo (lulko)! Z tego co wiem Ludisia powinna stać w cieniu. Twoja najwyraźniej wszystkie siły skierowała na liście. Ale za słabo się znam, by Ci coś poradzić.
Reni4! Dlaczego miałabym nie chwalić, jak mi się podoba. A ostatnio dajesz po oczkach tak pięknymi zdjęciami, że miło.
Monia (Niunia1981)! Dziś był ciężki dzień. Pierwszy po urlopie, poniedziałek, no i początek roku, czyli ciężki okres w mojej pracy. Ale z każdym dniem - bliżej wiosny i bliżej piątku.
Przemku! Trochę mi się udziala ta forumowa tęsknota za wiosną. Odliczanie itp. Ale według mnie na sianie jest za stanowczo wcześnie. Dodatkowo u nas w górach wegetacja jest opóźniona o jakieś 2 - 3 tygodnie, więc zamierzam zacząć na początku marca. A część jak smagliczkę, rudbekie, czy werbenę patagońską będę siała prosto do gruntu i to dopiero w kwietniu, jeśli nie później. Zeszłoroczne siewy były niezwykle udane i smagliczka i rudbekie jeszcze pod śniegiem nieźle kwitły.

A co z nowości ;:173

Kwitnie różowy, pełny fiołek

Obrazek

Obrazek

Biała azalia niestrudzenie wypuszcza kolejne pączki

Obrazek

Także po trudnym okresie adaptacyjnym gardenia zaczęła rosnąć i nawet zawiązała pąki kwiatowe

Obrazek

No i ponudzę Was znowu moimi: anturium i Macodes petola (teraz mi się marzy Macodes lowii i Macodes sanderiana)

Obrazek

Obrazek

No i dostałam nową bombkę ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu, przyszłam poczytać i się przywitać. ;:196
Podziwiam kolejne Twoje kwity doniczkowe.
Uwielbiam fiołki afrykańskie i azalie doniczkowe, one długo kwitną i są takie ładne.
Ciężki poniedziałek, ja nie mam śniegu, więc jest ponuro. :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu ty nie nudzisz, tylko po prostu cieszysz się swoim oryginalnym, cudownie fioletowym anturium ;:333
...a kto ci podarował taką nietuzinkową bombkę ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie dziś tylko ciutek śniegu.
Niestety zaniedbałam moje fiołki i chyba wszystkie mi padną, bo mają zwieszone liście.
I to nie z braku wody, ale były na górze w 10 stopniach i chyba było im za zimno. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu - zaciekawiona jestem czym zachęcasz swoje doniczkowe,że tak Ci pięknie kwitną i błyskawicznie rozrastają? :roll:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Aniu, piękny różowy (bo różowy :wink:) fiołek. Nowe chciejswa storczykowe i mnie dopadły ludisia 'Jade Velvet' i 'Jasper Velvet' ;:224 będziemy polować :wink: Bombka bardzo pomysłowa ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Majeczko (majka411)! Ja także kocham kwitnące kwiaty :D Dlatego mam ich dość dużo. A lista chciejstw jeszcze dłuższa :;230 U nas szczęście biało, ale miałąm taki dzień, że nawet nie spojrzałąm za onko, a jak wrcałam było już ciemno ;:145
Iwonko (heliofitka)! To prawda ;:108 Bardzo się cieszę ;:138 A bombkę zrobiła znajoma mojej bratowej. Z wielką przyjemnością przyjęłam prezent. Jest z plastiku (a nie widać) więc będzie trwała...
Grażynko (kogra)! 10 stopni to na pewno za mało. Za gorąco to one nie lubią, ale za zimo - także. Co do śniegu - u nas jest zawsze więcej :D W końcu to góry...
Maryniu (marpa)! Zwyczajnie je kocham ;:167 ;:167 ;:167
Kubasiu! Ludicie także są bardzo, bardzo, bardzo kuszące ;:224

I jeszcze liście Mecodes petola

Obrazek

oraz moje fiołkowe maluszki: Phobos i Nortex's Razzmatazz Haven

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Widzę, że kogoś zafiołkowało na maxa ;:224 To szykuj miejsce na kolejne ;:108 Na tych kilku na pewno się nie skończy ;:224
Bombka śliczna ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”