A mnie się marzy...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: A mnie się marzy...

Post »

Madziu mój różowy Hiacynt też tak wyglądał, a niebieski był właśnie zwartą kulką. Nie wiem od czego to zależy. ;:224
W zeszłym roku miałam dwa różowe, niebieskiego i białego. To znowu niebieski był taki "rozlazły" ;:222 ,
a biały i różowe były gęciutkie. Dodam, że wszystkie stały obok siebie i były jednakowo traktowane.
Ot taka jakaś chyba ich fanaberia ;:306
A co to się kotu stało, że połakomił się na Difenbachię ;:202 Gdzieś czytałam, że one nie smakują dobrze i koty raczej
ich nie ruszają. ;:185
Fittonia mówisz, że Ci klapła. ;:24 Jak ja miałam swoją to właśnie tak padała, jak miała za sucho. Strasznie mnie to wnerwiało.
Wystarczyło jeden dzień zapomniec podlac a ona fajt ;:14
W końcu padła na amen ;:118 i teraz już jej nie chcę. :evil: Strzeliłam focha tym razem ja :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Nie wiem jak te pędzone hiacynty ale jak te w ogródku tak "rzadko" kwitną to czegoś im tam w ziemi brakuje.
Ale i tak masz kawałek wiosny w domu ;:3 A że ta fittonia taka markotna to nie wiedziałam, a mam ja na celu ;:224
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Elutka Twoje "raczej" jest tu chyba najbardziej odpowiednim słowem i "raczej" do mądrych futrzaków nie należy.
Nic mu w zasadzie nie jest tylko sr...ko ma takie, że jak na dopalaczach w kuwecie się przesuwa ;:306
A jaki zdziwiony przy tym....

Kasiulka fittonka jest bardzo wdzięcznym kwiatkiem, już mam w planach czerwień, żeby wzbogacić i urozmaicić doniczkę.
....a moja wstaje....ziemie wywaliłam i tyle. A wiecie co w niej było? Dżdżownica! W kupnej cholender ;:219
Miałam robala nad głową. ;:202
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dla Agnisi

Obrazek Obrazek
AleksandraBdg

Post »

Ale piękny.... ;:167 ;:167 Madziu czym go "koksujesz"??
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Gucia Oleńko? Raz mu "machnęłam" nawóz do kaktusów i sukulentów (bo mi został w garnuszku), bo to roślinki u mnie dominujące...i chyba mu się to spodobało.
Reszta...na "czuja". Woda jak do adenium, raz od wielkiego dzwonu i tylko do podstawki. A, że nerwus ze mnie okrutny to strasznie go molestuję. Czyszczenie listków to dla mnie odstresowywacz i w ten sposób chyba pomagamy sobie wzajemnie. ;:333
AleksandraBdg

Post »

Jeżeli Gucio to Zamioculus to tak, o tego pytałam.. :D Moja mama ma 2,ale nie wyglądają tak ładnie jak Twoje. Jednego już jej przesadziłam w bardziej przepuszczalne podłoże bo to w czym siedziało... Ehh..nie mówi się o tym głośno na tym forum. Moja babcia zawsze piwem listki myła wszystkim domowym.. To tak przy okazji można go machnąć podczas degustacji... :;230
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

;:306 ja wredna i egoistyczna jestem ale jak u mnie będzie nadmiar trunku, to się z Guciem podzielę (co najwyżej eMkowi szklankę uszczuplę tzn zawartość) :oops:
Choć teraz chyba też nie ma co narzekać. Listki mu się błyszczą jak przysłowiowemu psu....no....że tak powiem.....jojki.
Dobrze, że przesadziłaś zamio mamy...potwornie nie lubią "zalanych nóżek". Odrobinę dłużej utrzymująca się w podłożu wilgoć i mamy klops.
Awatar użytkownika
Agaciu
500p
500p
Od: 24 paź 2012, o 17:20

Post »

now łaśnie z tym zamio to zauwazyłam ze tak jest - u mnie w pracy też stoi taki wielgachny i w przerwie świątecznej nikt go nie podlewał a jak wróciliśmy to okazało się że się puścił i to dwa razy!!! ;:202 a ziemia sucha na wiór! :D ja swojego przesadziłam do mniejszej doniczki i też go postanowiłam nie odlewać tak często jak inne :D wodę dostaje raz na dwa tygodnie i zaczyna wuglądać lepiej - zniknęły mu prawie czarne plamki (podobno oznaka przelania) a i na listkach takie suche miejsca miał, które powoli zaczynają zanikać :) więc jestem mega :tan :tan :tan
Pozdrawiam - Agnieszka
Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Z innej beczki Pogaduchy u Magduchy
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Dobrze Madziu, że kociakowi prawie ;:306 na sucho uszło bliskie spotkanie z Difenbachią. :tan
A Zamiokulkasa masz ślicznego ;:138 Ja swoje odprawiłam do ;:118, ale nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa
w tej sprawie. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój Zamiokulkas to chyba już na wykończeniu :(
przesadziłam go do 2 mniejszych doniczek, ale czy to coś da :?:
Twój Madziu bardzo ładny ;:63
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Miniulku ja swojego nigdy nie zraszałam. Zamio ma dużą powierzchnię liścia, przez co osadza się na nim sporo kurzu (może tylko u mnie tak sie kurzy ;:306 ) i zwyczajnie przecieram mu listki. Po zraszaniu....bo chciałam się wycwanić kiedyś...zostawały mu brzydkie zacieki.

Grażynka a co jest Twojemu kwiatkowi, że tak źle mu wróżysz?
grazia72
500p
500p

Post »

A moja mama tak troskliwie o niego dbała :wink:
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Enigmatyczna wypowiedź....piorunie jeden, ja dalej nie wiem ;:216
grazia72
500p
500p

Post »

Jak masz Madziu moją wypowiedź na myśli, to ją rozwinę ;:173
Otóż przez 2 mce moja mama bardzo dbała o moje kwiaty :)
Podlewała wszystko jak leci a zamikulkas to nie wiem czy był pierwszy
na trasie i jeszcze miała dużo wody, czy ostatni :?: tak, że wylewała
do niego resztę co jej zostało :?: no i kwiatek prawie nauczył się pływać ;:224
Rozdzieliłam go na nowe doniczki :roll: 2 szt. żeby większe szanse były na przeżycie ;:224
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”