Adela witaj u mnie, no i wpadaj kiedy tylko masz ochotę Asiu, z tego co do tej pory zdążyłam podejrzeć ty tez masz fajne roślinki Iwonko mnie też kalatee mocno biorą Marylko, Iza ma dość nerwowy okres, chyba nie ma nastroju na FO Ale to twarda dziewczyna, myślę że wyjdzie na prostą
Tesiu,piękne calatee
Były w Obi,w tej przecenie.Ogromnie,podobne do tej z 4 fotki.Po 20zł.
Mam nadzieję,że moja w różowe paseczki-też tak niedługo będzie wyglądać.Na razie uschły jej oba liście,po podróży .I nic nie puszcza,ale wiem,że muszę być cierpliwa.Dla takiego widoku -warto
Super begonia
A co to jest,to srebrne drobne,z tyłu?
Aniu, no niestety one duże rosną najwyżej będą ze mną w łóżku spać Jola ta z czwartego zdjęcia to szczepka buchnięta z pracy A to srebrne to drut kolczasty czyli calocephalus de bouture
Pierwsze słyszę,o takiej roślince .To sukulent jakiś?
Mnie szczególnie się spodobała 1,5 i 6. .Śliczne.Ostatnią,chyba mam,to stromate?oczywiście też mi się podoba,ale skoro mam,to już nie wyliczam ,podobnie jak ta z różowymi paseczkami
Jola, zgadza się to ostatnie to stromate A drut kolczasty właśnie dziwacznością mnie skusił, jest niestety humorzasty zwłaszcza jeśli chodzi o podlewanie Maju one w naturze rosną w podszyciu lasu, ja je mam od północnej strony
Tereniu, kiedy przeczytał Twój pierwszy post w tym wątku, to normalnie myślałam, że piszesz mój życiorys
To prawda, że dzięki forum nasze kolekcje wzbogacają się o kolejne egzemplarze, a co najgorsze, to końca nie widać.
Życzę Ci gumowych parapetów
Moja stromate mniejsza.Ale i tak się cieszę,bo jakoś nie mogłam jej dogodzić
Fajny ten drut kolczasty.Nie do wiary,że to żywa roślinka .A próbowałaś ukorzeniać,tak z ciekawości pytam.Na razie nię będę Cię męczyć
Tereniu śliczne masz Kalatee Dla mnie ta z pierwszego zdjęcia cudna
Ale ja już z nich jestem wyleczona. Wolę popodziwiac u innych niż patrzec, jak marnieją u mnie.
Jakoś z Marantami lepiej się dogadują, bo te wcale mi nie kapryszą.
A zdobyczna Begonia super- taka jak jedna z moich
Tereniu piękna kolekcja kalatei, musi im być u ciebie dobrze skoro tak ładnie wyglądają. muszę się kiedyś skusić na jedną na próbę, bo nie wiem czy byłoby im u mnie dobrze. Ja lubię ciepełko zimą w domu, a jak ciepło, to suche powietrze
Jestem ostatnio kalateami zauroczona, dlatego z przyjemnością oglądam Twoje podopieczne trochę mnie pocieszyłaś z tym, że u Ciebie rosną od północy. Myślałam, że one potrzebują więcej światła i dlatego bałam się czy u mnie przetrwają (Dziś powiększyłam kolekcję). A czy bardzo są wrażliwe na suche powietrze? zraszasz je zimą?