Ogródek przydomowy u Marii.k55
- peonia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Marysiu, nie wiedziałam ,ze milin jest tak ekspasywny 

Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu pomyśl jakbyś go zlikwidowała to inne piękne krzaczki miałyby miejsce 

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Beatko - mój milin rośnie przy pergoli juz kilka lat, nawet potrafi w odległości 2m wypuścić rozłogi, korzeni się głęboko, jak wykopuję to z 0,5 m korzeniami, po prostu trzeba go trzymać w ryzach.
Ilonko - nie ma sprawy, jak będę miała odnogi to wiem gdzie wysłać.
Ilonko - nie ma sprawy, jak będę miała odnogi to wiem gdzie wysłać.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Marysiu mi bardziej o miejsce na różyczki chodziło
Ja już miałam raz podobnego korzeniowego wędrowniczka i powiedziałam sobie nigdy więcej. Przez 3 lata się męczyłam aby go usunąć.
A przy okazji z zadziwieniem patrzyłam dlaczego mi inne rośliny przy tym nie rosną
.
Bardzo mi się milin podoba, ale ja sobie tylko popatrzę u Ciebie

Ja już miałam raz podobnego korzeniowego wędrowniczka i powiedziałam sobie nigdy więcej. Przez 3 lata się męczyłam aby go usunąć.
A przy okazji z zadziwieniem patrzyłam dlaczego mi inne rośliny przy tym nie rosną

Bardzo mi się milin podoba, ale ja sobie tylko popatrzę u Ciebie

Pozdrawiam - Ilona
- maria.k55
- 1000p
Ilonko - OK zrozumiałam.
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
masz piękne róże powojniki i kotek też cudny. Miło spaceruje się po Twoim ogrodzie 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu zachwycający ten milin, ja nigdy go nie miałam, znam tylko ze zdjęć
U Ciebie pięknie ukwiecony, z ciekawością poczytałam o nim 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Marysiu , mój milin rośnie u mnie kilka lat ale ani razu nie kwitł , tej jesieni przesadziłam go na inne miejsce i zobaczę
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z milinem nawet nie próbuję zaczynać-raz, że się rozłazi, dwa, że potrzebuje więcej ciepła. Mieszkam w zimnym miejscu 

- maria.k55
- 1000p
Kłaniam się i witam moich miłych gości
Sangwinaria - cieszę się z twojej wizyty i zapraszam ponownie na spacerki po ogrodzie, myślę, że znajdzie się coś ciekawego do ogladania
AGNESS - milin to bardzo wdzięczne pnącze, zupełnie bezobsługowe, jak zaczyna się kwitnienie to dla mnie w ogrodzie niepowtarzalny spektakl pomarańczowych, dużych dzwonków, wtedy nie ma drugiego takiego widoku. Jeśli masz miejsce w ogrodzie gdzieś przy pergoli /masywnej/ to namawiam i polecam.
Monikwiaty - Moniko moja siostra mieszkająca obok też ma milin posadzony w tym samym czasie, ale u niej rośnie od strony północnej i rónież nie kwitł ani razu, bo ma złe miejsce, on potrzebuje słońca i tylko słońca.
Ewamaj 66 - Ewuniu milin może nie potrzebuje tyle ciepła co słońca.

Sangwinaria - cieszę się z twojej wizyty i zapraszam ponownie na spacerki po ogrodzie, myślę, że znajdzie się coś ciekawego do ogladania

AGNESS - milin to bardzo wdzięczne pnącze, zupełnie bezobsługowe, jak zaczyna się kwitnienie to dla mnie w ogrodzie niepowtarzalny spektakl pomarańczowych, dużych dzwonków, wtedy nie ma drugiego takiego widoku. Jeśli masz miejsce w ogrodzie gdzieś przy pergoli /masywnej/ to namawiam i polecam.
Monikwiaty - Moniko moja siostra mieszkająca obok też ma milin posadzony w tym samym czasie, ale u niej rośnie od strony północnej i rónież nie kwitł ani razu, bo ma złe miejsce, on potrzebuje słońca i tylko słońca.
Ewamaj 66 - Ewuniu milin może nie potrzebuje tyle ciepła co słońca.
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Dobry wieczór Mario
całkiem przypadkiem trafilam na Twój wąteczek..,sliczny zakątek. Róże wspaniałe,i wszystko takie zadbane,widać,że wkładasz w to dużo serca
pozdrawiam Maja

pozdrawiam Maja

- maria.k55
- 1000p
Witaj Maju
Bardzo mi miło gościć ciebie w moim wątku, twój znam prawie na pamięć, bardzo zaimponowałaś mi swoją werandą, zamówiłam nawet taką samą jedną fuksję. Ja mam taras rozmiarem jak twój i rośliny tarasowe to mój konik-pasja od wielu lat, królują na nim oleandry, bugenwille, psianki solanum rantonetti i wiele innych. Po wizycie na twojej werandzie w tym roku zawitają fuksje, jeden najgorszy problem to słońce, które mam cały dzień. Pozdrawiam Cię

Bardzo mi miło gościć ciebie w moim wątku, twój znam prawie na pamięć, bardzo zaimponowałaś mi swoją werandą, zamówiłam nawet taką samą jedną fuksję. Ja mam taras rozmiarem jak twój i rośliny tarasowe to mój konik-pasja od wielu lat, królują na nim oleandry, bugenwille, psianki solanum rantonetti i wiele innych. Po wizycie na twojej werandzie w tym roku zawitają fuksje, jeden najgorszy problem to słońce, które mam cały dzień. Pozdrawiam Cię

- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Mario,bardzo się cieszę,że mamy te same zainteresowania
a jaką Fuksje zamówiłaś? one są tak wdzięczne..że nawet nie umiem tego opisać...ja w tym roku znów zamówiłam 15 odmian
mój M to mnie z domu wyrzuci jak to zobaczy

a jaką Fuksje zamówiłaś? one są tak wdzięczne..że nawet nie umiem tego opisać...ja w tym roku znów zamówiłam 15 odmian

- maria.k55
- 1000p
Ponieważ zamawiałam w czwartek po południu, więc sporo pozycji było wyprzedanych, ale mam zamówioną Hollys Beauty, Heydon - ta jest wzniosła i chcę wyprowadzić ją na formę pienną, ponadto mam Snow Burner, Danny Boy, Blue Hawaii. Z tymi mężami to widzę, że wszyscy mają identycznie 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Marysiu jaki piękny ogród różany.A te piwonie przecudnej urody.