Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Majeczko do lata się wymyśli ;:224 .... na razie pazury smaruję na niebiesko....chabrowo dokładnie 8-) :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, rzeczywiście pięknie kwitną ci storczyki. Pędzików tyle, że aż miło popatrzeć ;:108
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Jak ty to robisz , że Ci tak ładnie kwitną ? ;:oj U mnie to chyba już od lata, albo i wcześniej nie kwitły.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś cudne masz storczyki.
A ja jestem na siebie zła, bo kolejny raz, przez swoją nieuwagę, złamałam pęd kwiatowy mojego bielaska.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agnieszko jak byłam u Ciebie to widziałam całe parapety takich jeszcze storczykowych maleństw...podziwiałam Cię za cierpliwość do nich ale widzę że masz piękną zapłatę ;:180
Wszystkie robią wrażenie :uszy
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, faktycznie storczyki postarały się ,tylko 2 donice bez pędów :D Cieszę się, że właśnie teraz zakwitły, kiedy w ogródku szaro i smutna, takie kolorowe parapety bardzo poprawiają humor :D

Kriss, storczyków po prostu nie można rozpieszczać :lol: odstaw je na jakieś 3 tygodnie od wody i zobaczysz jak pędy zaczną wyrastać, takie przesuszenie daje świetne rezultaty :D

Halinko no niestety tak się zdarza, ja też miałam kilka razy takie sytuacje, że złamałam pędzik, wiem jak wtedy jest żal......ale storczyk jak już postanowił, że zakwitnie, to nic go nie powstrzyma, niedługo wypuści nowy :D

Witaj Kasiu ;:196 powiem Ci szczerze, że storczyki tak lubię, że uważam , że są śliczne nawet jak nie kwitną, te listki takie bujne, soczyście zielone też są bardzo atrakcyjne :roll: :lol: a ja praktycznie wcale się nimi nie zajmuję, raz na jakiś czas podleje i przetrę listeczki z kurzu i tyle :D
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agnieszko ja mam jedynaka w domu i ciągle o nim zapominałam,podlać,zajrzeć :roll: dopiero jak usłyszałam rozmowę o storczykach czy jakąś wyprzedaż storczykową to sobie przypomniałam że mam storczyka ;:131
O dziwo szykuje się do kwitnienia,ma pąki...czekam z niecierpliwością :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko storczyki śliczniutkie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu i to mu bardzo dobrze robi, że nie podlewasz zbyt często, storczyki zdecydowanie nie lubią nadmiernego rozpieszczania , wtedy pięknie kwitną :D

Bożenko dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Agusiu, rewelacyjnie rozpoczęłaś nowy wątek, widoki jak z bajki. Storczyki, które pokazałaś są jak marzenie ależ one piękne :shock:, ładną kolekcję uzbierałaś, też je kiedyś miałam ale wydałam bo za wiele miejsca na parapetach zajmowały ale pomimo to jestem ciągle pod ich urokiem. :D
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś storczyki rewelacyjne, aż nie chce mi się wierzyć, że zakwitły w takich ilościach.

Ja też mam jednego ;:306 ;:306 , od synowej, już rok nie chce zakwitnąć ;:306 :;230 ;:306 :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko witaj ;:196 Faktycznie storczyki mnóstwo miejsca zajmują na parapetach.... powiem szczerze, że taka rozdarta jestem, bo z jednej strony lubię jak parapety są puste, ewentualnie jakieś 2-3 doniczuszki z kwiatkami na nich stoją, a z drugiej tak kocham storczyki, że wpycham na te parapety bez umiaru :roll: :lol:
Irenko szukałam Twojego wątku, szukałam, a on zamknięty na kłódeczkę.....

Agatko to dopiero początek, poza 2 donicami wszystkie mają pędy ze sporymi już pąkami, a zakwitła dopiero połowa, tak, że z dnia na dzień będzie bardziej kolorowo :tan
Agatko powiedz mi kochana, kiedy ostatnio podlewałaś swojego storczyka???
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś raz w tygodniu zawsze podlewam, kiedyś miałam dużo storczyków, ale one coś mnie nie lubią,

oddałam w diabły ciotce, i u niej zaczęły kwitnąć.

A już kombinowałam ze wszystkimi stronami świata, bo myślałam że miejsce złe.

A ten którego teraz mam, dostałam na imieniny od synowej, -- niebieski.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pomidorzanka pisze:Aguś raz w tygodniu zawsze podlewam, kiedyś miałam dużo storczyków, ale one coś mnie nie lubią,......
Agatko i tu jest właśnie przyczyna, że nie kwitną......to wcale nie tak, że Ciebie nie lubią, one Cię właśnie lubią, aż za bardzo, bo jest im u Ciebie za dobrze...... więc po co mają się wysilać na jakieś tam kwitnięcie ;:224
Kochana na moją odpowiedzialność...... nie podlewaj go przez 3 tygodnie ..... trzeba mu pokazać, kto tu rządzi....po kilku takich dyscyplinkach zobaczysz, za 2-3 miesiące pojawi się pędzik....jestem tego pewna 8-) :lol:
A niebieski kolorek to najprawdopodobniej biały farbowany, oni podlewają jakimiś barwnikami, przy kolejnych kwitnieniach wraca do naturalnej swojej barwy i kwitnie na bielutko :D
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Agness! Przyszłam z zamiarem przczytania wszystkiego od początku, ale okazało się to absolutnie niemożliwe..! Więc znajomość Twojego ogródka mam tylko wyrywkową, ale wiem,że choć nieduży - jest radosny i pełen barw, a zieleń wszystko pięknie spaja. Podobają mi się trawiaste ścieżki , meandrujące między rabatami. Podziwiam Twoje lilie i liliowce i oryginalne szachownice. Z przyjemnością będę Cię odwiedzać!
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”