Witaj Ulu
Fantastyczna ta menażeria - miło pocieszyć mieszczuchowi oko.
Roślinki pięknie rosną ale co się dziwić taka fantastyczne gospodyni...
Jeszcze tu wrócę kochana...
Grażynko ! Zbieranie to dla mnie przyjemność Nie ma jeszcze jagód, jeżyn ani grzybów więc trenuje na bratkach Wisieńko ! Jak miło, ze do mnie wpadłaś !!! Fakt teren urokliwy ale do zagospodarowania tak jak bym chciała daleko.........Posiałam wszystko !!!! Jakie będą efekty pokażę jak tylko zakwitną...... Bogusiu!!! Smakoszko ! Pomóż znależć łatwy przepis na ciasto z truskawkami. Wysyp się zaczął !!!! Agnieszko !! Miło Cię powitać ! Zaglądaj !!! Alutka!!!! Sorki !!!! Wstawię dziś wieczorkiem !!!!!
Pozdrowionka i buziaki dla Was!!!!!
Obiecałam poprawę więc szybciutko wrzucam fotki.
Najpierw to co rano mnie budzi i to co powinno (jeszcze się nie nauczył) :
Chwaliłam się, że zakwitły mi piwonie. Jeszcze nie wszystkie ,a te rozkwitnięte jak pod sznurek w tym samym kolorze. Pachną pięknie.
Teraz róże te szlachetne i te polne.
Kolej na goździki brodate i coś co wygląda na naparstnicę (może się mylę).
Co to jest – nie mam pojęcia. Pomóżcie rozszyfrować.
Zakwitła trzykrotka szykuje się juka i szarotka.
Lilie się zbierają bardzo powolutku. Pęcherznice rosną.
Jedna z traw Kryski i kalina „w przedszkolu”.
I jeszcze troszkę urokliwych :
Ostatnie zdjecie to zestaw kwiatów jednorocznych pt. kwiaty 1001 nocy albo po naszemu łąka. Zaczynają powolutku zakwitać. Buziaki i pozdrowionka przesyłam Wszystkim.
Ależ tam masz kwiecia. To pierwsze nieznajome to chyba jakaś lilia, a dalej nie wiem, bo za cholerę nie chce się otworzyć, tylko same krzyżyki mi pokazuje.
Pół godziny się już wysilam a on nic tylko rżnie głupa - fotosik oczywiście.
Chyba muszę dzisiaj sobie odpuścić, ale jeszcze tu wrócę.
Uleńko wrócę na twoje ranczo jak tylko wszystko zacznie dobrze działać.
Buziaki dla Ciebie.
Ten kwiatek to lilia , która ma nasionka koło listków. Te nasionka jak będą większe to weż i wysiej koło lilii a na drugi rok już będą super siewki. to są tak zwane małe cebulki , ktore się tworzą co roku i co roku jest więcej kwiatów. Możesz też zostawić aż same opadną , ale wtedy łatwo jest je wyplewić
Ale kwiatów i kolorów . Wyczytałam, że wszystkie zakupione nasiona wysiałaś. Mnie z roku na rok zostają i w tym roku też niestety nie wszystkie wysiałam a kupiłam najwyżej 1/4 tego co Ty.
Kózko pięknie Ci kwitną kwiatki ale proszę zrób zdjęcia całego rancza a co do kociołka to ja bym sobie z niego pojadła tych smakołyków, bo zrobić takie rarytasy to nie umie
Grażynko!! Problemy z fotosikiem to u mnie codzienność Może za dużo zdjęć wstawiam jednorazowo.....A kwiecia każdego dnia ku mojej radości przybywa Jolka ! Bardzo dziękuję za pomoc w rozszyfrowaniu Zaglądaj częściej!!!! Krysieńko ! Wysiałam wszystkie jednoroczne co nie oznacza pełnego sukcesu O porażkach napisze niedługo. Na wysiew czekają bratki i goździki brodate oraz nasionka bylinki. Radosiu! Całe ranczo w kadrze się nie zmieści !!!! Postaram się zrobić jednak coś więcej by dało obrazek może nie całości ale...... A kociołek - wiesz gdzie mnie szukać. Daj znać na kiedy kociołkowe (i nie tylko) dania szykować. Priam ! Naparstnica prezentuje się i owszem ale nie polecam do ogrodu w którym dzieci przebywają. Miło mi gościć Cię
PS. Przed chwilą nareszcie popadało ! Pierwszy raz od dawna
Urszulko nie dość, że masz zgrabne nóżki to jeszcze przecudną szarotkę no i inne śliczności brodate.
Też miałam nasionka ale niestyty nic z tego nie wyrosło....a tak mi się marzyło.
Ciekawe o której te kurki Cię budzą.
Pozdróweczki.
Elżuniu ! Kurki mnie nie budzą Mój mąż należy do gatunku "rannych ptaszków" O szóstej rano drób ma podane śniadanie. No czasami (np. po wczorajszym meczu) półgodzinne opóźnienie
Ty masz rzeczywiście ranczo! Ptactwo domowe jest, koty są, koza jest ;) Moze teraz jakaś krówka? Jak mąż lubi wcześnie wstawać, to z dojeniem problemu by nie było... Oj, wtedy to chocby rowerem, pojechałabym do Ciebie na...zsiadłe mleko
Piwonie i róże pięknie kwitną! Tylko przestrzeni nie pokazujesz, a przeciez masz ją tam?