Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Jolu w zeszłym roku spałam snem zimowym, obudziłam się na wiosnę i oczywiście nie zdążyłam kupić tego co chciałam, bo już wszystko było wyprzedane! Chciejstwa były, są i na bank - będą! Mam nadzieję, że już nie w takich ilościach! Bo chyba budżet tego nie wytrzyma. W tym roku zaczęłam szybciej i... też nie kupiłam, bo po południu, kiedy wróciłam z pracy już ostróżek nie było. Ale zamówiłam inne ;:oj

Reniusia święte słowa! Nic dodać, nic ująć! ;:63

Danusiu kochana! Zbyt skromna i krytyczna jesteś w stosunku do swojego wypieszczonego ogrodu. Każdy kwiatuszek kwitnie bajecznie, no bo jak ma nie odwdzięczyć się za serducho wkładane w pielęgnację. Toż to widać gołym okiem! A oko jest u Ciebie na czym zawiesić. ;:170 Gdybym miała użyć jednego słowa na określenie Twojego ogrodu (od planu nasadzeń po kolorystykę), użyłabym słowa ANIELSKI! Jak zasłużę i pójdę do raju to chcę tam zastać właśnie taki ogród! ;:224

Kasiu te zakupy zimą to konieczność, potem w szkółkach i na all same badziewia przysparzające więcej nerwów niż radości. Na zakupy trzeba jeszcze trochę poczekać, ale świadomość, że mam to, co chciałam (no prawie wszystko, bo na niektóre rarytaski się nie załapałam) - sama świadomość pomaga znieść ten jakże ponury czas.

Dziś znowu ciąg dalszy zakupów...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Widzę Nelu, że się nieźle rozkręciłaś :lol: . Ja na razie tylko ostróżki i lilie....
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Nejciu, co jeszcze kupiłaś??? ;:oj
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Asieńko rozkręcenie było konieczne, zasypiam na stojąco, a do domu wracałam chyba na autopilocie, bo nawet nie pamiętam jak dojechałam! Jedynie rośliny ostatnio są w stanie sprawić, że krew szybciej płynie :;230

Reniuś dokupiłam jeszcze przetaczniki i ostróżki, po lewej stronie ścieżki chcę zrobić rabatkę z bylinkami... a przydałoby się też nieco skalniaczek zmodyfikować, to co mi tam kwitnie to w większości rośliny kwitnące od wczesnej wiosny, a potem robi się już tylko zielono. Dokupiłam niebieskie dzwonki Campanula Poscharskyana Stella i różowe posłonki takie z pełnymi główkami, przydałoby się jeszcze coś białego co kwitnie później, ale tego chyba już poszukam w szkółkach w sezonie. ps. a Danusi to chyba musimy wspólnie zrobić pranie mózgu, bo nie docenia swojego pięknego tworu - ogrodu, zbyt skromna! Czas to zmienić! ;:124
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kilka godzin spacerowałam po stronkach Twojego wątku-urzeka mnie Twój ogród ;:215 podziwiam Twoją pracę,wysilek ;:180 pięknie tworzysz ogród ,jego zakamarki,nastrój,klimat ;:138 ;:138 ;:138
tchnie spokojem a róznorodność nie tylko nie burzy harmonii,ale ją tworzy ;:138
stworzyłaś pięknie miejsce;:108
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Nelu słońce...ja równiezżbardzo kibicuję ;:215
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

I ja ;:108
Dzięki tobie 3 wirtualne sklepy otwarte, a mnie ciśnienie podwyższyło się niebezpiecznie ( a normalnie mam funkcje życiowe ledwo utrzymane ) ;:224
czuję, że popłynę...finansowo, bo nocka długa....
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zakupowy szał....ja stawiam w tym roku na architekturę ;:224
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Asiu witam Cię serdecznie, bardzo dziękuję za tyle tak miłych słów! Mnie czasem dopada ta sama przypadłość, też potrafię utknąć na kilka godzin... niby z jednej strony nie kontrolujemy czasu, ale ma to też swoje plusy, dowiadujemy się tylu ciekawych rzeczy! Chwała Panu, że mamy to FO. Gdyby nie ono moje miejsce byłoby pewnie placem przy domu, a nie ogrodem (ogród tak naprawdę zaczęłam tworzyć rok temu). Aby osiągnąć pełnie tego, co chcę potrzeba jeszcze kilku dobrych lat. Ważne, że jest początek! I cieszę się, że Ci się podoba to, co tworzę, nieważne jakimi siłami.
Juluś i Justynko aż czuję od Was pozytywną energię! ;:170 U mnie zakupy kwiatkowe też podnoszą ciśnienie lepiej niż kawa! O finansach nawet nie wspominaj! Mój M. zaczyna marudzić, że oprócz tego nie dostrzegam żadnych innych aspektów życia i potrzeb. Oczywiście nie zgadzam się z nim, dostrzegam, tylko priorytety mamy nieco inne. Remont drugiej łazienki może poczekać, a krzaki w tym czasie ciutkę już podrosną... Może zła ta moja filozofia... ale czasem dopada mnie takie myślenie, że nie dożyję czasu, kiedy ogród osiągnie dorosłość... Dość już marudzenia.

Aguś u mnie jeszcze sporo czasu minie żebym mogła się skupić na architekturze. Najpierw rosliny, potem dodatki. Postawienie pergoli, ławki, czy kratki to chwila, a roślinki rosną długo. Jak już posadzę większość z tego co chcę, potem oprawię w ramy architektury. Na wszystko nie starczy kasy ;:223
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Przybiegłam się przywitać! "Piorytety" to ważna rzecz, bez drugiej łazienki człowiek się obejdzie (w końcu ma tylko jedną d...), a bez zieleni nie! Tworzenie zielonego piękna wokół siebie to jest to!
Awatar użytkownika
olimpia331
50p
50p
Od: 4 sty 2013, o 21:24

Post »

Przyszłam powiedzieć witaj sąsiadce ze Śląska :D

masz niesamowity ogród a ten skalniak to po prostu mistrzostwo świata, będę stale zaglądać :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Nelciu, a potem jakie widoki z tej drugiej łazienki, co to nie jest priorytetem ;:224
Asiu ;:215 :;230
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

żeby wilk był syty i owca cała :;230 zimą robimy w środku:)właśnie dojechał stelaż do łoża 200x200cm -po dłuuugim oczekiwaniu na odpowiednią chwilę-stoi gotowe:))
roślinki teraz nas nie potrzebują :wink:
może teraz trochę wesprzyj M w jego priorytetach :heja
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Nelciu :wit
Masz racje, co do naszej Dany, trzeba ją zmusić, żeby przynajmniej raz powiedziała, że ma pięknie i bajecznie, jak i w domku, tak i w ogrodzie :lol:
Ostróżki też mam u siebie, bardzo mi sie podobają.W tamytm roku wszystkie poprzesadzałam i mam nadzieje, że nic im nie będzie :roll:
Zmiany, zmiany i zmiany u ciebie ;:138 a druga łazienka poczeka :lol: roślinki ważniejsze ;:306
Miłego wieczorku ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Trochę późno ale Nelu pomyślności i spełnienia planów:D Udanych łowów ogrodowych :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”