Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2
Re: Mój domowy roślinny miszmasz....cz. 2
Witam w nowym roku, życzę pomyślności i gratuluję kolejnej części wątku 

- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie..witajcie..zakręcony początek roku...ale postaram się odrobić zaległości jak najszybciej..
Bardzo się cieszę że jest Wam ze mną coraz więcej...i nie mogę się doczekać aby popatrzeć co u Was?..Ale chwilowo..czasu brak..spróbuje nocką zaglądnąć i odpisać wszem i wobec..i każdemu z osobna..
Pochwalę się moją zimującą Plumerią, która swoje listki zrzuciła wszystkie jak trzeba, ale wypuściła dwa nowe młodziutkie...
czym uradowała moje serce niezmiernie.....byłe do wiosny...

Bardzo się cieszę że jest Wam ze mną coraz więcej...i nie mogę się doczekać aby popatrzeć co u Was?..Ale chwilowo..czasu brak..spróbuje nocką zaglądnąć i odpisać wszem i wobec..i każdemu z osobna..

Pochwalę się moją zimującą Plumerią, która swoje listki zrzuciła wszystkie jak trzeba, ale wypuściła dwa nowe młodziutkie...

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
Plumeria ślicznie się opuściła...kwitła ci już?

Plumeria ślicznie się opuściła...kwitła ci już?
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
TAk masz rację byle do wiosny 

- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
Masz rację Kasieńko
my cierpimy i nasze roślinki też, oby do wiosny 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jesteś Kasiu
Fajnie, że Plumeria rośnie

Fajnie, że Plumeria rośnie

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Kasiula, Plumeria jest śliczna!! A jak Twoje wysiane? Doczekałaś się większej ilości?
Kasiula - nie wiem czy chwaliłam twoje malowidła - jak nie to robię to teraz - ja też miałam kiedyś zapędy malarskie a raczej rysunkowe - rodzice nie nadążali za kupowaniem bloków
a jeśli chodzi o kwiatki to najbardziej mnie osobiście cieszy, jak jakiś oklapnie a potem nagle odżywa
i to ze zdwojoną siła
wtedy jestem uradowana jak dzidzia co lizaka dostała
i właśnie oglądając nowe listki uciebie się tak poczułam - jak dziecko - że masz maluszki na kwiatku

- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Plumeria , nie kwitła kupił mi eM tej jesieni..razem z Żółwikiem i Foczką...podobno jest to 2-letnia sadzonka więc uwaga!!!!!! Fanfary!!!!! może tak być ,że stanie się cud i zakwitnie mi...chyba bym oszalała ze szczęścia..
, Jak dotąd martwiłam się czy przeżyje zimę i się zaaklimatyzuje u mnie ..na szczęście chyba największy strach minął..
i oto wyrosły nowe listki..
Plumerki też siałam..jedna wzeszła..ale dziwnie wygląda..pierwsze listki jej uschły ale nie opadły..nowych nie ma ale nóżka widać że zielona..wiec czekam cierpliwie.. z drugiego siewu skiełkowała również jedna..jak na razie..ledwo widać ja z pod łupinki..ale nie rośnie dalej..czy to możliwe, aby takie maluch usnęły??? może zwariowały od pogody..bo miały dość zimno jesienią i wczesna zimą, ale teraz od dawna jest ciepło, co niestety odbiło się i na rosiczkach..nie maja już tego soku na tych swoich listkach , nie łapią muszek..ale przynajmniej nie pogubiły listków..
Tak wygląda moja jak na razie jedyna Drosera aliciae

Agaciu dzięki za miłe słowa...mnie tez cieszy każdy listek..i każde kiełkujące nasionko..

Plumerki też siałam..jedna wzeszła..ale dziwnie wygląda..pierwsze listki jej uschły ale nie opadły..nowych nie ma ale nóżka widać że zielona..wiec czekam cierpliwie.. z drugiego siewu skiełkowała również jedna..jak na razie..ledwo widać ja z pod łupinki..ale nie rośnie dalej..czy to możliwe, aby takie maluch usnęły??? może zwariowały od pogody..bo miały dość zimno jesienią i wczesna zimą, ale teraz od dawna jest ciepło, co niestety odbiło się i na rosiczkach..nie maja już tego soku na tych swoich listkach , nie łapią muszek..ale przynajmniej nie pogubiły listków..
Tak wygląda moja jak na razie jedyna Drosera aliciae

Agaciu dzięki za miłe słowa...mnie tez cieszy każdy listek..i każde kiełkujące nasionko..

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Kasiu, trzymam kciuki za twoją plumerie
, ciekawe kiedy Ci zakwitnie 

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Ja też wielu roślinkom daje czas i pozwalam popisać się na wiosnę.Jak się nie popiszą to wiedzą co je spotka 

- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Zima a nie zima i rośliny to chyba najlepiej wyczówają...trzymam kciuki za plumerkę i inne 

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
I ja przyłączam się z
Poleciałam do wujka G podpatrzec jakżesz to kwitnie to Twoje cudo. I wow
Ciekawe jakie Twoja będzie miec te kwiatuszki.

Ciekawe jakie Twoja będzie miec te kwiatuszki.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.