Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mniam,mniam:) Sercem gotowane małe co nieco :)
ja dodawałem jeszcze płatki kukurydziane - pokruszone, troszkę cukru jeszcze..
- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W roli panierki KFC świetnie sprawdzają się pokruszone chipsy, ale najpierw radzę podpiec lub podgotować ptaka bo nawet głęboki tłuszcze nie gwarantuje sukcesu jeśli nie masz aparatu ciśnieniowego do smażenia w głębokim tłuszczu.
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
podpowiedź przyszła ciut późno;)
zrobiłam ,ale to nie to;)
było ok,ale za tłusto=pomimo odsaczania tłuszczu i dopiekania na sucho w piekarniku:)
brzuchy pełne,syte,zadowolone-goście pekaja
zrobiłam ,ale to nie to;)
było ok,ale za tłusto=pomimo odsaczania tłuszczu i dopiekania na sucho w piekarniku:)
brzuchy pełne,syte,zadowolone-goście pekaja

- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
A pisałem żeby pichcić z umiaremasma pisze:o ludu świata!chyba pęknę...ufff...
już wydaję jedzenie sąsiadowi ...

Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wojtku ja zawsze sobie obiecuję, że będzie o wiele mniej niż zwykle, bo zawsze większość zostaje i nigdy słowa nie dotrzymuję, a później mrożę i rozdaję..... chyba jestem niereformowalna 

- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Asiu
wszystkiego dobrego w Nowym Roku
pozdrawiam cieplutko

pozdrawiam cieplutko

- asma
pozdrawiam Majeczko
jak rabatka pod oknem?myślisz o niej?o zmianach?
pozdrawiam cieplutko i noworocznie

jak rabatka pod oknem?myślisz o niej?o zmianach?
pozdrawiam cieplutko i noworocznie

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja dziś (wczoraj załadowany) znów uruchomiłem szynkowar!! Tym razem, mielona łopatka!! Tylko tym razem 25 g.... mierzona wagą.... to jest spokojnie z 0,5 łyżki.... ale za to łyżeczka cukru... i mieszanka zapachów!!
- asma
powodzenia!
też kończymy szyneczke i juz myslę co zrobić:)
też kończymy szyneczke i juz myslę co zrobić:)
Świetne przepisy
na pewno w pierwszej kolejności wypróbuję kiełbasę w słoikach i pasztetową.
Pamiętam takie przetwory robione przez babcię... przepisów jednak na te przetwory nie mam...jeszcze pamiętam smak mięsa mielonego, gotowanego w słoikach razem z listkiem laurowym zielem, zalewanego smalcem...coś ala konserwa tłuszczowo mięsna ... może ktoś ma na ten przysmak przepis

Pamiętam takie przetwory robione przez babcię... przepisów jednak na te przetwory nie mam...jeszcze pamiętam smak mięsa mielonego, gotowanego w słoikach razem z listkiem laurowym zielem, zalewanego smalcem...coś ala konserwa tłuszczowo mięsna ... może ktoś ma na ten przysmak przepis

- asma
Witaj Aniu
chętnie skorzystam z kazdego sprawdzonego przepisu więc czekam -może ktos ma taki jak prosisz:)
Ja cały czas robię potrawy,których nie zrobiłam przez Święta i Sylwestra,a które miałam w planie
Wczoraj robiłam paszteciki i "rybkę"z ciasta drożdżowego nadziana tym samym farszem-makaronem sojowym z łososiem przesmażonym z cebulka i czosnkiem-udała się,ale zdjęcia mam tylko na mailu bo mój program już"mnie nie kocha" i zdjęć nie wkleja
wcześniej ,na Sylwka robiłam też ulubione ciasto M,który ogólnie słodyczy nie jada-na kruchym cieście ananas,banany zalane syropkiem miodowym ,posypane suto orzechami włoskimi i laskowymi:)
chętnie skorzystam z kazdego sprawdzonego przepisu więc czekam -może ktos ma taki jak prosisz:)
Ja cały czas robię potrawy,których nie zrobiłam przez Święta i Sylwestra,a które miałam w planie

Wczoraj robiłam paszteciki i "rybkę"z ciasta drożdżowego nadziana tym samym farszem-makaronem sojowym z łososiem przesmażonym z cebulka i czosnkiem-udała się,ale zdjęcia mam tylko na mailu bo mój program już"mnie nie kocha" i zdjęć nie wkleja

wcześniej ,na Sylwka robiłam też ulubione ciasto M,który ogólnie słodyczy nie jada-na kruchym cieście ananas,banany zalane syropkiem miodowym ,posypane suto orzechami włoskimi i laskowymi:)
Asiu, pyszności robiłaś
Paszteciki niedawno robiłam, troszkę inne od tradycyjnych. Na farsz dałam.
Mieszanka warzyw na patelnię, podwójna pierś z kurczaka , przyprawa gyros kebab plus 1 jajko. Warzywa i mięso kurze rozdrobnione i przesmażone na 1 łyżce oleju...po przesmażeniu wszystko razem zmielone ale troszkę na grubszy tryb żeby widać było niewielkie części warzyw. Naleśniki zwykle tradycyjne bez cukru z solą i Kucharkiem. Z jednego naleśnika wychodzi dwa paszteciki.

Mieszanka warzyw na patelnię, podwójna pierś z kurczaka , przyprawa gyros kebab plus 1 jajko. Warzywa i mięso kurze rozdrobnione i przesmażone na 1 łyżce oleju...po przesmażeniu wszystko razem zmielone ale troszkę na grubszy tryb żeby widać było niewielkie części warzyw. Naleśniki zwykle tradycyjne bez cukru z solą i Kucharkiem. Z jednego naleśnika wychodzi dwa paszteciki.
- asma
mniam
u nas pewnie by wołali o sos czosnkowy

u nas pewnie by wołali o sos czosnkowy

Hi, hi ale naprawdę są bardzo pyszne...tylko bardzo pracochłonne, całe popołudnie robiłam. Jajek też trzeba ok 5 szt na samo obtoczenie pasztecików. Dzieci błyskawicznie rozłamywały, nawet zimne jadły bez odgrzewania.