Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Gdy byłam na wieczornym spacerze z psem zaczynał się roztop, a zaraz potem zaczął padać rzęsisty deszcz. Intesywnie, zupełnie jak na wiosnę ;:oj Roślinom oczywiście woda się przyda, szczególnie po tak suchym lecie, ale zdecydowanie wolałabym staromodną, białą zimę. Kto by powiedział, że w pewnym wieku :wink: stanę się sentymentalna ;:306
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Przydało by się trochę śniegu, taką zimową pierzynkę dla roślinek na wszelki wypadek mrozów
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aga :wit Ula -co racja to racja-rośliny bez kołderki śniegowej bardzo ucierpią,dla wielu to właśnie wysuszające wiatry są grożniejsze niż przymrozki.Patrzyłam w Sylwestra na swoje klematisy-mają za bardzo rozwinięte pąki...żurawki takie biedulki...Róże to wyglądają tak jakby miał zaraz ruszyć-jak pomyślę o ukochanym Chopinie :roll:
Awatar użytkownika
tu_Brzoza
100p
100p
Od: 5 gru 2012, o 07:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień-zieeeeeeeeeeew-dobry wszystkim!
Nie wiem jak dotrwam do 16-tej. Wczoraj byłam senna, tak jak większość z was, ale dziś to już nie wiem jak to nazwać. Co się dzieje?
Przebiłam się przez kilka stron jednodniowych(!) zaległości i widze, że jestem mocno do tyłu z przygotowaniami do wiosny. Do głowy by mi nie przyszło, że już w styczniu należy kupiwać rośliny i to szybko, bo zabraknie! :shock:
Zdjęcia przywołujące wiosnę bardzo mi się podobają, a nieznane mi dotąd parzydło dopisałam do listy przyszłych zakupów. Dziękuję za wzmiankę o nim! :)

Miłego dnia!
B.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

FELUŚ, czyli nastroje na północy były podobne? miesza naszym samopoczuciem ta pogoda i robi z nami co chce.
Kochana, niektóre z dziewczyn robiły zakupy o północy ;-) Ja poczekałam grzecznie do rana?
Mam nadzieję, że dzień minie nam szybko, bo zaczynam odczuwać przemożną senność? na szczęście chyba zanosi się na spokojny piątek, więc będę drzemać na klawiaturze. Udanego weekendu!
MARZENKO, trzyma mnie myśl, że zima nie przyjdzie, a jeśli moje przypuszczenia okażą się mrzonką, to liczę, że chłód przyjdzie łagodnie, najpierw ze śniegową pierzyną, później lekkim mrozem. Rozmawiam dziś o tym z dziecięciem, a dziecko zdziwione ?no tak, mamo, Ty się martwisz roślinami, a nie ludźmi, którzy przez różnice temperatur będą chorować? ;-)) Dobrego piątku!
ULA, jeśli zima nie ma zamiaru zaatakować groźniej, to śnieg nam niepotrzebny? nie cierpię, gdy sypie, całe miasto stoi, a dotarcie do domu zajmuje mi 1,5-2h.
ANKA, staromodna biała zima jak najbardziej przemawia do mojej wyobraźni ? bardzo lubię ten klimat i widoki, ale przez okno ;-))
EWA, u nas też wiało całą noc? coś się miesza w pogodzie, przez nią tak wczoraj odjeżdżałyśmy!
ASIU, ja wczoraj byłam niewiele gorsza od Ciebie ? o 21ej już w łóżeczku i chyba zasnęłam natychmiast ;-) Stwierdziłam, że nie można się bronić przez przemożną potrzebą organizmu. Co nie zmienia faktu, że pobudka o 5:55 była koszmarem. Wczoraj już nic nie kupowałam, ale lilie muszę upolować, bo przy przebudowie kaskady sporo cebul zostało skutecznie przykrytych kamieniami i nic z nich nie wykiełkuje ? a ja bardzo lubię lilie nad wodą. Dobrego i szybkiego piątku!
JULEK, jak wiesz, ja też za bylinami nie przepadam, ale muszę czymś podsadzić Limelight. Czy koncepcję, że będą to bodziszki, akceptujesz? ;-) Jak pisałam u Ciebie, wracaj szybko ;-)
BADZIU, witam serdecznie! Dobrze rozpoznałaś ? to kwitnąca słonecznie azalia pontyjska. Mam trzy krzewy, które przesadziłam jesienią na leśną rabatę (wrzosowo-azaliowo-rh-iglastą) ? mam nadzieję, że w grupie ich kwitnienie będzie jeszcze bardziej spektakularne. Pozdrawiam!
KASIK, ja też uwielbiam lilaki? ich zapach, przy otwartych drzwiach tarasowych sprawia, że pachnie nawet w domu? ech, jak ja tęsknię za majem!
AGA, dzięki za noworoczne odwiedziny! U Ciebie już prawdziwa wiosna, oby zima nie dała już o sobie znać!
MAGDA, gdzieś w prognozach trąbią o zimie? Ja nie słyszałam? wręcz oglądam cały czas zapowiedzi jesiennej aury.
KASIU, wypiłaś tę kawę czy poszłaś spać? ;-))
MARYSIU, dzięki za słowa uznania pod adresem mojego ogrodu? mnie się też widzi u Pat tego rodzaju koncepcja krzewiasto-drzewiasta z sielskimi dodatkami babcinych bylin, pnących róż i magii kolorów. Myślę, że Pat w tę stronę pójdzie. Cieszę się ogromnie, że Ci się u mnie podoba? chyba nie ma co się cofać, chyba, że chcesz zobaczyć jak było a jak jest ;-) Dobrego!
DANA, mam podobne nastroje, zatem jak najbardziej rozumiem milczenie? cieszę się, że mimo znużenia i humoru pod psem, zajrzałaś i się odezwałaś? dzięki za serdeczne słowa!
DORIS, pomogła coś ta kawa? Na mnie poranna ma zbawienny wpływ, ale wieczorem to już ciut za dużo byłoby.

Miłego dnia wsiem, a ludowi pracującemu miast i wsi szybkiego, do 16ej piąteczku!
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Pięknie przywoływałaś wiosnę różanecznikami i azaliami. Jestem łasa na więcej takich widoczków :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Aguś widoki z Twojego ogrodu bardzo działają na moją wyobraźnię ;:167
mobilizujesz do pracy takimi widokami ;:196
Czosnki skomponowane z czerwieniami ;:oj ciekawe kontrasty
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko moje cofanie miało uzupełnić informację jak duży jest Twój raj! Sądząc po ilości i wielkości roślin jest spory. Dobrego piąteczku (on z samej nazwy jest dobry!) !
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Agnieszka
O matko, jak tu żyć :lol: Jak za oknem jest to, co jest...a tutaj takie słoneczne widoki ;:223
Zakupy były? To chyba i ja coś zanabędę, może to coś poprawi na chwilę, a potem mogę sobie padać dalej..... ;:224
Dzisiaj juz prawie weekend ;:173 U mnie intensywnie imprezowy...o matko, jak tu żyć... :wink:
Miłego, mam nadzieję, że za chwilę jaśniejszego dzionka ;:100
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, przepraszam, zapomniałam dopisać - ogród ma powierzchnię 1300m. Nie wiem, czy to dużo czy mało - jak dla mnie mogłoby być dwa razy tyle, ale kiedy ja bym to wszystko obrobiła! Tak, dziś nareszcie piąteczek, upragniony!
Madziu, czosnki z klonami może i trochę zgrzytają, ale ładnie uzupełniają kwitnące lilaki... Wszyscy tęsknimy za wiosną, więc widoki soczystej zieleni działają na wyobraźnię...
Iza, dziękuję że zajrzałaś! Później wstawię jeszcze kilka wiosennych migawek :)
Justi, widzę, że jesteś w nastroju karnawałowo-zmęczonym ;-) Samaś sobie to uczyniła! ;-))
Zakupy były, a jakże... Na co Ty polujesz, poza różami?
Miłego również ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

O tak, szybkiego dnia - piąteczku, do 16tej. Za taaaakie przywoływanie wiosny ogroooomnie dziękuję ;:196
Pozdrawiam z wietrznego siedliska :wit
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Wpadłam popatrzyć na cudne widoki, żeby sobie z rana humor poprawić :wink: Miłego piąteczku i uważaj, żeby Cię wiatr nie porwał :wink:
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Poluję na uzupełniacze do róż, jakże by inaczej ;:306
No tak....sama sobie to uczyniłam, ale to mozna logicznie wytłumaczyć :wink: Do miłego :wit
Ps, u mnie zero wiatru.
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Justi, Pat, Marzka - zatem jeszcze trochę kolorów!:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Dziękuję kochana ;:196 Wiesz doskonale czego nam dzisiaj brakuje ;:167 Cudeńka ;:138
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”