Zielone Skarbeczki - KamilaB

Zablokowany
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB

Post »

Szklarenka super ;:215 nie jednemu z nas oczka się śmieję na taki widok. :D
A mieszkańcy jeszcze piękniejsi :D Dobrze im tam u Ciebie ;:108
Fotki :?: ... koniecznie ;:109
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Notocactus ma bardzo ładny i ciekawy kwiatuszek, dla mnie to może być i kundelek ;:180 A co do mieszkania na wsi, :roll: nie rozumiem, ja nigdy nie przeniosłabym się do miasta. Wystarczy zerknąć na Twoją cudną szklarenkę, gdzie byś taki szklany domek postawiła w mieście, na parkingu? ;:306
Wieś jest najlepsza, a w obecnych czasach już bardzo wygodna ;:172 ;:14
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no to czekamy do jutra na obiecane fotki ;:65
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Aga masz racje z tą wsią ;:108
Co prawda ja nie mam porównania,ale stwierdziłam ,że dojrzałam i bym chciała mieszkać na wsi. ;:108
Te letnie posiadywanie w ogrodzie... szklarenka pod ręką...no i wolność ,tyle przestrzeni ach ...chciała bym...
A w bloku :?: jak u mnie :?: to tylko parapecik,balkonik malutki ...kicha ;:223
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

Obrazek
- taka szklarenka to moje marzenie. Miałem na działce podobnych rozmiarów tunel foliowy zrobiony z "pałąków" od samochodu ciężarowego Jelcz. Był bardzo funkcjonalny, warzywa rosły jak na drożdżach. Niestety, przetrwał tylko dwa sezony, po "demokratycznych" zmianach :( .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
x-K-B
---
Od: 4 gru 2012, o 17:37

Post »

nyskadu pisze: A co do mieszkania na wsi, :roll: nie rozumiem, ja nigdy nie przeniosłabym się do miasta. Wystarczy zerknąć na Twoją cudną szklarenkę, gdzie byś taki szklany domek postawiła w mieście, na parkingu? ;:306
Nie mogę się pogodzić z traktowaniem zwierząt. Psy na łańcuchach w niektórych gospodarstwach spuszczane na noc, wałęsające się i kłusujące na dziką zwierzyną. Nie sterylizowane suki i kotki rozmnażające się na potęgę. Średnia życia tych psów i kotów to 4 lata, zapchlone, zarobaczone, nie zabezpieczone przeciw babeszjozie. Śmiecie wywalane do lasu albo w najlepszym razie pieluchy palone w piecu. Smród na całą okolicę. Myśliwi nagminnie łamiący prawo, dzień przed wigilią usiłowali sobie urządzić polowanie z naganką 20 metrów od zabudowań. Do tego dochodzą problemy komunikacyjne, odległość do pracy, na pocztę do sklepu o kinie nie wspomnę .Nie chcę obrazić rdzennych mieszkańców wsi bo na pewno w zależności od rejonu wygląda to różnie. Tak samo tutaj jeden gospodarz ma krowy czyste a drugi takie, że czasem się powstrzymuję, żeby do nich nie podejść i wyszorować. Hm. tą szklarenkę przeniosłam z Warszawy :cry: Miałam tam nieporównywalnie mniejszą działkę, dom we współwłasności, jak zapaliłam ognisko to sąsiad dzwonił po straż miejską :) ale do pracy 15 minut....trochę tęsknię :(
Może wam się wydać niewiarygodne ale te zdjęcie jest zrobione w W-wie a dokładniej moja kochana Radość

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

KamilaB pisze::D Jak zaczynałam przygodę z kaktusami 25 lat temu to wszystko tak ciężko było zdobyć, że część z Was nawet sobie nie wyobraża. Pamiętasz Henryk? :;230 :;230
Latkami się nie chwalę, ale ja to też pamiętam! :roll:
Z tego czasu co mi pozostało, to odkładanie "lewej" kasy. :;230
Lekko nie było, ale był w tym jakiś urok. Człowiek z trudem zdobytego kaktusa nie traktował lekko - nie pozbyłby się go za żadne skarby. Chyba dalej mam takie nawyki. Młodzież często teraz łatwo kupuje, łatwo sprzedaje. :wink: :lol:

A co do zmiany zamieszkania - musi jakiś czas upłynąć zanim przywykniesz, a i tak będzie czegoś brak. Co nie znaczy, że było lepsze, po prostu było inne. I różne wspomnienia powodują, że tęsknisz.
Radość - wspaniale wygląda. :lol:
Awatar użytkownika
Sebek87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2010, o 18:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jej ominęły mnie takie wspaniałości Kwiatki,Zwierzaczki ;:167 .
A szklarnia ;:111 ;:111 ;:111 ;:111 ;:111 ;:111 Moje marzenie mieć taką szklarnię bądz tunel foliowy z taką ilością kaktusów i móc w niej posiedzieć a nawet zasnąć w ciepłą letnią noc ;:180
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Kamilko jeśli Ty mieszkałaś w mieście w domku to wiadomo, że miałaś dwa w jednym i tu trudno Ci się dziwić, że tęsknisz za wygodą.
Wracając do tematu życia we wsi, to nie jest tak do końca jak Ty piszesz, ja znam drugą stronę medalu. Chociaż krowy i inne bydło to u mnie już prawie historia, co do psów na łańcuchach również powoli to się zmienia. To jednak większość psów, które biegają po ulicach pochodzi właśnie z miasta, kiedy to miastowa rodzinka wyjeżdzając na wczasy, nie ma co ze swoim pupilem zrobić i przywozi go na wieś, żeby zaczerpnął świeżego powietrza, po czym szybciutko odjezdża swoim samochodem, a pupil biegnie za samochodem póki sił mu starcza, aż w końcu odpuszcza. I to jest plaga, która dotyka nas już od czerwca to samo z kotkami, piękne włochate kotki pojawiają się nagle z nikąd. Trafiają również psy w workach, a że właścicielom się bardzo spieszy, nie mają czasu ich zakopać i tak sobie rzucają komuś na pole, koło mnie leżały w tamtym roku 2 takie pieski.
A wszelkie śmieci typu wersalki, fotele, meble porzucone w lasach pochodzą również z miasta, bo tak jak pisałaś gospodarz nie wyrzuci tylko spali w piecu ( co nie jest niestety zgodne z ochroną środowiska) ale miastowy wywali to bezpośrednio do wiejskiego lasu, dobrze ( oczywiście nie dla środowiska) że jest coś takiego jak sobótka-palenie ognisk i młodzież zbiera te wszystkie skarby i pali raz na rok, bo nie wiem jakby ta nasza wieś wygladała.
I nie traktuj to jako wojna miasta z wsią, po prostu mamy inny pogląd i inne spojrzenie ;:196 i każdy mieszkaniec wsi czy z miasta ma jakiegoś diabełka za skórą :twisted:
leszek2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2010, o 10:15

Post »

Macie rację ja mam na działce to samo,mieszkają w okresie letnim i zwożą kotki i psy,to się rozmnaża i zostaje na zimę przez opieki,
bo właściciele nie zabierają ze sobą,nie dają sobie radę zimą i zdychają lub są takie zapyziałe aż trudno patrzeć,takich mamy ludzi,
że zwierzęta mają do zabawy,a jak zabawka się znudzi to trzeba ją wyrzucić :D
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

No z kotkami to można sobie poradzić i :twisted:
Awatar użytkownika
Rejden
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2012, o 18:02

Post »

Po co masz te lampy na szklarni , u Ciebie samoloty tak nisko latają :;230, czy masz w niej alarm?
Awatar użytkownika
popiolek69
500p
500p
Od: 22 paź 2011, o 22:11

Post »

Jeszcze raz się melduję i przyłączam się do pytania z góry, ponieważ też rzuciło mi się to w oczy :D
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

No przecież musi do nich trafić na wieczorną pogawędkę. :wink: :lol:
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

banditoo pisze:No z kotkami to można sobie poradzić i :twisted:
A coś Ty taki uczulony na te koty? To wrodzone czy nabyte masz? MoZe jakiej psychoterapii popróbuj? :wink:
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”