Mamo! smok!

Oczka wodne, stawy kąpielowe, strumienie, kaskady, skalniaki, rośliny wodne, itp
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

raku - tu znalazłam informacje o traszkach i powiem Ci szczerze, że ciut mi to nie pasuje. Wygląda na to, zw zwyczajne są takie dużo jaśniejsze. Chociaż może i być tak, ze nasza żyła sobie w odzie praktycznie totalnie czarnej od rozkładających się liści i w dodatku w oczku wodnym położonym w całkowitym cieniu. No i nie miał tej płatwy na grzbiecie, ale to pewnie przez nie rozpoczęcie jeszcze godów.
z powyższej stronki wynika, że mój syn wcale nie był taki niemądry, wołając "smok!" ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To rzeczywiście może być traszka zwyczajna - tym bardziej, że wymiary pasują. To że jest taka czarna (ciemna) to faktycznie może być od wody. Mi kiedyś w akwarium także traszki złożyły skrzek (tak jest chyba prawidłowo) odwrotnie niż żaby - pojedyncze jajeczka pod liśćmi roślin. Natomiast same kijanki traszek są bardzo wielkimi i żarłocznymi drapieżnikami - "wybiły" wszystkie ryby w akwarium nawet te większe jak mieczyki.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
AurorA
200p
200p
Od: 30 sty 2007, o 19:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

To samiec traszki zwyczajnej na 100%
Pozdrawiam Arek.