Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Asiu, ( w sumie mogłabyś u mnie :wink: ) nie jestem przeciwna ;:185 sama robię dużo zakupów w necie, nie tylko roślinnych. Ale ogród mam malutki i jak przesadzę z zakupami w necie to ogrodnicze baj, baj ;:224 A ja tak jak Agu nie mogę się bez tego obejść. Czasem wchodzę tylko dla wąchania :lol:, gadania i spotykania okolicznych znajomych :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

MADZIU, strony surfiniowej nie znam, ale przed Magdalenką jest super producent jednorocznych ? jak sobie przypomnę, to podam namiary, wybieram się tam wiosną!
Również chętnie się wybiorę. w połowie drogi ten sklep jest w takim razie :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś a jakie mają jednoroczne?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś widzę że z impetem zaczynasz sezon 2013 ;:306
Wpadłam do Adriana przez przypadek szukając przetacznika ale chyba wyjdę z czymś więcej ;:306
Wczoraj zrobiłam zamówienie na nasionka , na forum u szczytnicy na przetaczniki i posłonki. Przymierzam się do clematisów, no i róże oczywiście jak jakieś będą wiosną. Oj będzie się działo. ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Majka, oj ;:oj przypomniałaś mi o klematisach toż to już czas zamawiać!!!

Edit: nie Aguś do ciebie nie można zaglądać ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majutku, jesteśmy w wiosennym szale! Byleby nam pogoda psikusa nie zrobiła... Cieszę się, że Ty też zrobiłaś sobie przyjemność zamówieniami roślin!
Bogna, bardzo Ci dziękuję i podziwiam za pamięć jakiej rośliny kiedyś szukałam :oops: ;:202 W każdym razie, parzydło leśne kupiłam, chyba u Szmitów - duże i ładnie się rozrosło, ma miejsce nad oczkiem wodnym :) Franceska mieszka z drugiej strony, na wschód.
Asiu, mam tak samo!
Kasiu, czyli wszystko normalnie! Czy w tym roku zaszalejemy z cleome? Mój PanM za nim nie przepadał, więc muszę mieć dobry argument 'za'... ad. drugiego pytania, to nigdy tam nie wchodziłam, ale reklamują, że wszystkie! Na wystawie przed posesją mieli niesamowite kaskady surfinii, bakop, i innych (zapominam zawsze nazwy przed sezonem - te kolorowe liście :twisted: ). Ad. trzeciego, czyli clematisów, to ja oszaleję!
Magda, nie mogę sobie przypomnieć szczegółów, ale to trochę przed Magdalenką, jadąc od Ciebie po prawej stronie, pewnie jeszcze Lesznowola. No i jest jeszcze Dianthus w Al. Jerozolimskich.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, oj szalejesz szalejesz z zakupami. Co do psiowych przyjaciół, to ja już mam 2 sunie, ten byłby trzeci, ale nie pasuje widać przywódczyni i dlatego szukam mu domu.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A ja wciąż tylko planuję zakupy ;:145 Nic nie kupiłam, tylko mam chęć ;:145 W dodatku pogoda taka, że w zasadzie mogłabym się położyć i zasnąć, a potem jeszcze raz zasnąć, obudzić się i spać...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Na stronie klematisów siedziałam wczoraj. Wpadł mi w oko,( oczywiście między innymi) taki, który dorasta do 30 cm :D. Jest tam również "chodzący" za mną kielisznik ;:167
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aguś ...dziękuję za odwiedzinki i bardzo proszę daj mi namiary do Adriana - przejrzę i porównam ze szkółkami gdzie ja robię zakupy http://www.szkolka-przytok.pl . U mnie od rana pada niesamowicie i wieje ...prawie halny :;230
Na porządne zakupy mam zamiar dopiero wybrać się ...ale trochę później ...cieszę się bo na ten cel przez zimę miałam uruchomioną skarbonkę...a teraz mogę poszaleć... :;230
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Agnieszko, ależ Ty jesteś płodna w tym swoim wątku. Nie sprawdzałam, ale chyba się nie pomylę, że jest on najobfitszy we wpisy licząc od dnia założenia do dzisiaj (w przeliczeniu na dobę).Jesteś niepokonana. Teraz pytanie - masz już parzydło?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lulka pisze:Na stronie klematisów siedziałam wczoraj. Wpadł mi w oko,( oczywiście między innymi) taki, który dorasta do 30 cm :D. Jest tam również "chodzący" za mną kielisznik ;:167

Magda jak się nazywa ten klematis, który rośnie do 30 cm. Podaj szkółkę, to świetna sprawa
posadzić takiego maluszka do donicy.
Aga co sądzisz o tym ;:173
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga, zakupy extra, choć nie wiem co lepsze, czy to co już kupiłaś, czy dopiero to co kupisz! Rozumiem doskonale szaleństwo roślinne... chyba się nawet spotkałyśmy w tym samym sklepie :;230 choć na innym stoisku. Podobnie jak Asi, od ubiegłego roku poluję na delphinium cultorum - już wyprzedane, a rano jak podglądałam w pracy jeszcze były w ofercie. No cóż, może za rok się uda. Pozdrawiam i podpisuję się pod słowami: sezon wiosenny otwarty! ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nelu, nie spodziewałam się, że 3 stycznia będzie tak dobrym i ekscytującym dniem! Szkoda, że nie upolowałaś swoich ulubienic, ale za rok musisz wytrwać do północy i od razu zamawiać :) Może uda Ci się je znaleźć gdzieś w ogrodniczym? Ja jestem w iście szalonym wiosennym nastroju. Chciałabym już natychmiast działać w ogrodzie, zwłaszcza że faktycznie to, co dopiero kupię, będzie naprawdę ekscytujące! Pozdrawiam :)
Majeczko, mnie też zainteresowała nazwa tego powojnika :)
Badziu, witam gorąco! Wątek posuwa się (lub kłusuje! ;-)) do przodu dzięki Wam - ja tu jestem najmniej istotna ;-) Na serio, dzięki, że tak uważasz - mam nadzieję, że moje poczynania w ogrodzie są choć trochę interesujące :) Parzydło mam - kupiłam wiosną :) Bardzo lubię tę roślinę!
Zamawiasz obrzeża?
Bogusiu, namiary podawane były już wyżej, ale bardzo proszę: fuchsiahybrida.pl - owocnych zakupów! :)
Magda, napisz proszę więcej szczegółów!
Ewa, mam podobnie! Trzymam kciuki za udane zamówienie :)

Moi drodzy, po ekscytacji zakupowej, po południu padłam jak pies Pluto lub śnięty karp... osuwałam się na biurko, zasypiałam na klawiaturze, leciałam przez ręce... czy Wy macie podobnie?

Przywołujemy wiosnę:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No wykończą mnie te widoki Aga ;:223 kiedy to będzie..... ;:65 ten bez i czosnki...zarabiste jak nie wiem co ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”