Ogród Joli i Zbyszka cz.2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2
O, widzę Jolu, że mój post z życzeniami i nie tylko (!) został już skasowany. Mam nadzieję, że jednak zdążyłaś go przed skasowaniem przeczytać. Pisałam między innymi, że aniołek od ciebie stanowi teraz jedną z głównych ozdób na mojej komodzie. Pozdrawiam serdecznie!
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu wspaniale spożytkowałaś czas w związku z brakiem internetu.
Jakie piękne skarpetki i rękawice w skomplikowane wzory, a aniołki to chyba szydełkiem robiłaś?
Jesteś bardzo zdolna i pracowita .
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę.
Jakie piękne skarpetki i rękawice w skomplikowane wzory, a aniołki to chyba szydełkiem robiłaś?

Jesteś bardzo zdolna i pracowita .
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu piękne dzierganki
skarpetki i rękawiczki muszą być cieplusie i milutkie
Uwielbiam takie robione skarpetki, moja Gabrycha dostała pod choinkę od cioci takie właśnie robione skarpeteczki i długie ciapuchy z pomponami ..... a i ja też bym takie chciała
i mimo, że na drutach robię , ale tylko rzeczy duże - szale , swetry, czapki..... to skarpetek nigdy nie próbowałam, nie potrafię 

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jolu
Zdrówka Wam życzę.
Dziękuję bardzo za prezenty.
Czym ja się odwdzięczę?

Zdrówka Wam życzę.
Dziękuję bardzo za prezenty.
Czym ja się odwdzięczę?

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kochani przez złośliwość maszyn piszę ten post jeszcze raz.
Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia.
IWONA1311-Iwonko rzeczywiście i skarpetki i rękawiczki bardzo ciepłe, chociaż ja uważam ze takie rękawiczki ze wzorkiem mało praktyczne bo ciągle zaczepia się o nitki przeciągane po lewej stronie robótki. Aniołek dla Ciebie będzie czekał , mam nadzieję że przewidujesz odbiór osobisty.
Jagusia- też bardzo żałuję że nie mogłyśmy się spotkać w Lubinie tym bardziej że przygotowywałam się do tego spotkania -nadziergałam gwiazdek .Sara bardzo lubi być fotografowana a zima to chyba jej ulubiona pora roku.
wanda7- Wandziu bardzo się cieszę że aniołek był z Wami w czasie świąt i przypominał o nas.
Tajka- oj tam, oj tam zaraz zdolna i pracowita -z nadmiaru czasu to różne głupoty człowiekowi przychodzą do głowy. Musiałam czymś się zająć, a zima to jedyna pora roku kiedy wolny czas mogę poświęcić na takie robótki i szczerze mówiąc bardzo to lubię
AGNESS- Aga takie wyroby są rzeczywiście bardzo cieplutkie i nie znudzi się robota bo szybko się robi nie to co seter chociaż przy robocie swetra to jest konkretny wzorek i nie trzeba się ciągle zastanawiać czy już ujmować oczek.
Zyta- Zytko to ja jestem wdzięczna za te zakwaski wysyłane pocztą i gościnę mimo remontu. Wnusia śliczna i wydaje się bardzo grzeczna, a dziadkowie bardzo dumni.
Tadziu Twój post też zdążyłam przeczytać. Ja właśnie nauczona rokiem ubiegłym nie składałam życzeń w wątkach.Jak tam siejesz już coś czy jeszcze świętujesz.
Wszystkim forumowiczom życzymy szampańskiej zabawy i samych radości w 2013 roku
Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia.
IWONA1311-Iwonko rzeczywiście i skarpetki i rękawiczki bardzo ciepłe, chociaż ja uważam ze takie rękawiczki ze wzorkiem mało praktyczne bo ciągle zaczepia się o nitki przeciągane po lewej stronie robótki. Aniołek dla Ciebie będzie czekał , mam nadzieję że przewidujesz odbiór osobisty.
Jagusia- też bardzo żałuję że nie mogłyśmy się spotkać w Lubinie tym bardziej że przygotowywałam się do tego spotkania -nadziergałam gwiazdek .Sara bardzo lubi być fotografowana a zima to chyba jej ulubiona pora roku.
wanda7- Wandziu bardzo się cieszę że aniołek był z Wami w czasie świąt i przypominał o nas.
Tajka- oj tam, oj tam zaraz zdolna i pracowita -z nadmiaru czasu to różne głupoty człowiekowi przychodzą do głowy. Musiałam czymś się zająć, a zima to jedyna pora roku kiedy wolny czas mogę poświęcić na takie robótki i szczerze mówiąc bardzo to lubię
AGNESS- Aga takie wyroby są rzeczywiście bardzo cieplutkie i nie znudzi się robota bo szybko się robi nie to co seter chociaż przy robocie swetra to jest konkretny wzorek i nie trzeba się ciągle zastanawiać czy już ujmować oczek.
Zyta- Zytko to ja jestem wdzięczna za te zakwaski wysyłane pocztą i gościnę mimo remontu. Wnusia śliczna i wydaje się bardzo grzeczna, a dziadkowie bardzo dumni.
Tadziu Twój post też zdążyłam przeczytać. Ja właśnie nauczona rokiem ubiegłym nie składałam życzeń w wątkach.Jak tam siejesz już coś czy jeszcze świętujesz.
Wszystkim forumowiczom życzymy szampańskiej zabawy i samych radości w 2013 roku
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Jolu - w Twoim wątku dużo osób z Lubelskiego- czy pisze ktoś z Końskowoli - chodzi mi o szkółkę Braci Dębskich- i hortensje- a oni nie wysyłają

- jola1
beatab-Beatko ja do Końskowoli mam ze 40 km, przyznam szczerze że rzadko tam jeżdżę bo tam materiał przereklamowany szykowany pod klientów z grubym portfelem. Wokół Lublina jest masę różnych mniejszych producentów którzy mają materiał bardzo dobry i w przystępnej cenie, ja swoje hortensje kupuję właśnie w takich miejscach przy okazji różnych wyjazdów i szkółkingu z mężem a ponieważ mój mąż jest ogromnym fanem ogrodnictwa więc często jak spotka coś ciekawego to sam kupuje.
-
Jolka - a mój Zbyszek choruje na glebowstręt
tak, że Tobie zazdraszczam
- takich cen jak w ofercie na Hortensja BOBO i Sunde Fraise (nawet jak doliczy się przesyłkę) -u Dębskich to nie widziałam nigdzie no ale opinii o szkółce też nigdzie nie widziałam- u Szmita 2X droższe, o Uzdowskich nie wspomnę(zresztą też nie wysyłają - gdybyś jednak jechała wiosną to proszę o pamięć 

- jola1
-
Storczyki piękne - moje też będą kwitnąć ale jeszcze z 2 tygodnie 

- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
hej,hej -jestem
I u Ciebie storczykowo?!
Czemu Wasze kwitną a moje w pąkach jeszcze
no dobra ciesze się z tych pąków bo na straty swojego storczyka przeznaczyłam.Pamiętasz Jolu w tamtym roku jak dopytywałam o pielęgnację
-jestem dumna że żyje!
Musze mu cyknąć fotkę dla potomności
Robótkami ręcznymi mnie powaliłaś-masz zdolne rączki! Piękności wykonałaś
Jolu a czemu Ty uziemiona jesteś?

I u Ciebie storczykowo?!
Czemu Wasze kwitną a moje w pąkach jeszcze

Musze mu cyknąć fotkę dla potomności

Robótkami ręcznymi mnie powaliłaś-masz zdolne rączki! Piękności wykonałaś

Jolu a czemu Ty uziemiona jesteś?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś storczyki prześliczne, ten żółciutki to prawdziwe cudeńko . Te kwiaty naprawdę umilają zimowe szare dni..... jak można mieć zimowego doła, kiedy takie lato na parapetach 

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
U mnie biały storczyk kwitnie.
Witam w Nowym Roku
Witam w Nowym Roku

- jola1
Witam mile koleżanki.
beatab-Beatko u mnie też nie wszystkie zakwitły niektóre jeszcze w pąkach i na kwiaty trzeba poczekać też pewnie ze dwa tygodnie.
nirali-Kasiu koniecznie zrób zdjęcie swojemu storczykowi bo to rzeczywiście duży sukces, przecież Ty zawsze mówisz że nie masz ręki do doniczkowych, a jak tam skrętnik?
Jestem uziemiona bo mój duży samochód nie lubi jeździć zimą.Robótki to tylko w zimie, a miałam robić inwentaryzację ogrodu.
AGNESS- Aga storczyki rzeczywiście wiedzą kiedy zakwitnąć żeby uprzyjemnić swoim widokiem ponury widok za oknem.
Zyta- Zytko również witam Cię cieplutko w Nowym Roku.Taka kwitnąca roślinka w zimie na okiennym parapecie nastraja bardzo optymistycznie.
beatab-Beatko u mnie też nie wszystkie zakwitły niektóre jeszcze w pąkach i na kwiaty trzeba poczekać też pewnie ze dwa tygodnie.
nirali-Kasiu koniecznie zrób zdjęcie swojemu storczykowi bo to rzeczywiście duży sukces, przecież Ty zawsze mówisz że nie masz ręki do doniczkowych, a jak tam skrętnik?
Jestem uziemiona bo mój duży samochód nie lubi jeździć zimą.Robótki to tylko w zimie, a miałam robić inwentaryzację ogrodu.
AGNESS- Aga storczyki rzeczywiście wiedzą kiedy zakwitnąć żeby uprzyjemnić swoim widokiem ponury widok za oknem.
Zyta- Zytko również witam Cię cieplutko w Nowym Roku.Taka kwitnąca roślinka w zimie na okiennym parapecie nastraja bardzo optymistycznie.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Tyle nam zostało , mini ogródek na parapecie oglądać. Gdyby nie storczyki , też nie za wiele by w nim kwitło.