Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Joli i Zbyszka cz.2

Post »

O, widzę Jolu, że mój post z życzeniami i nie tylko (!) został już skasowany. Mam nadzieję, że jednak zdążyłaś go przed skasowaniem przeczytać. Pisałam między innymi, że aniołek od ciebie stanowi teraz jedną z głównych ozdób na mojej komodzie. Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu wspaniale spożytkowałaś czas w związku z brakiem internetu.
Jakie piękne skarpetki i rękawice w skomplikowane wzory, a aniołki to chyba szydełkiem robiłaś? ;:138
Jesteś bardzo zdolna i pracowita .
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu piękne dzierganki ;:138 skarpetki i rękawiczki muszą być cieplusie i milutkie :D Uwielbiam takie robione skarpetki, moja Gabrycha dostała pod choinkę od cioci takie właśnie robione skarpeteczki i długie ciapuchy z pomponami ..... a i ja też bym takie chciała 8-) :lol: i mimo, że na drutach robię , ale tylko rzeczy duże - szale , swetry, czapki..... to skarpetek nigdy nie próbowałam, nie potrafię :roll:
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Jolu ;:196
Zdrówka Wam życzę.
Dziękuję bardzo za prezenty.
Czym ja się odwdzięczę? ;:167
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Kochani przez złośliwość maszyn piszę ten post jeszcze raz.
Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia.

IWONA1311-Iwonko rzeczywiście i skarpetki i rękawiczki bardzo ciepłe, chociaż ja uważam ze takie rękawiczki ze wzorkiem mało praktyczne bo ciągle zaczepia się o nitki przeciągane po lewej stronie robótki. Aniołek dla Ciebie będzie czekał , mam nadzieję że przewidujesz odbiór osobisty.

Jagusia- też bardzo żałuję że nie mogłyśmy się spotkać w Lubinie tym bardziej że przygotowywałam się do tego spotkania -nadziergałam gwiazdek .Sara bardzo lubi być fotografowana a zima to chyba jej ulubiona pora roku.

wanda7- Wandziu bardzo się cieszę że aniołek był z Wami w czasie świąt i przypominał o nas.

Tajka- oj tam, oj tam zaraz zdolna i pracowita -z nadmiaru czasu to różne głupoty człowiekowi przychodzą do głowy. Musiałam czymś się zająć, a zima to jedyna pora roku kiedy wolny czas mogę poświęcić na takie robótki i szczerze mówiąc bardzo to lubię

AGNESS- Aga takie wyroby są rzeczywiście bardzo cieplutkie i nie znudzi się robota bo szybko się robi nie to co seter chociaż przy robocie swetra to jest konkretny wzorek i nie trzeba się ciągle zastanawiać czy już ujmować oczek.

Zyta- Zytko to ja jestem wdzięczna za te zakwaski wysyłane pocztą i gościnę mimo remontu. Wnusia śliczna i wydaje się bardzo grzeczna, a dziadkowie bardzo dumni.

Tadziu Twój post też zdążyłam przeczytać. Ja właśnie nauczona rokiem ubiegłym nie składałam życzeń w wątkach.Jak tam siejesz już coś czy jeszcze świętujesz.

Wszystkim forumowiczom życzymy szampańskiej zabawy i samych radości w 2013 roku
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Jolu - w Twoim wątku dużo osób z Lubelskiego- czy pisze ktoś z Końskowoli - chodzi mi o szkółkę Braci Dębskich- i hortensje- a oni nie wysyłają ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beatab-Beatko ja do Końskowoli mam ze 40 km, przyznam szczerze że rzadko tam jeżdżę bo tam materiał przereklamowany szykowany pod klientów z grubym portfelem. Wokół Lublina jest masę różnych mniejszych producentów którzy mają materiał bardzo dobry i w przystępnej cenie, ja swoje hortensje kupuję właśnie w takich miejscach przy okazji różnych wyjazdów i szkółkingu z mężem a ponieważ mój mąż jest ogromnym fanem ogrodnictwa więc często jak spotka coś ciekawego to sam kupuje.
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolka - a mój Zbyszek choruje na glebowstręt ;:306 ;:306 tak, że Tobie zazdraszczam ;:306 - takich cen jak w ofercie na Hortensja BOBO i Sunde Fraise (nawet jak doliczy się przesyłkę) -u Dębskich to nie widziałam nigdzie no ale opinii o szkółce też nigdzie nie widziałam- u Szmita 2X droższe, o Uzdowskich nie wspomnę(zresztą też nie wysyłają - gdybyś jednak jechała wiosną to proszę o pamięć :wit
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko jak widać Zbyszki są różne bo mój mąż też Zbyszek.
Bobo zakupiłam za jakieś marne pieniądze jesienią w centrum ogrodniczym jak chcesz to ukorzenię Ci na wiosnę i możemy się wymienić.

W ogrodzie smutno i mokro to dla rozweselenia trochę storczyków które zaczynają kwitnienie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczyki piękne - moje też będą kwitnąć ale jeszcze z 2 tygodnie ;:303
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

hej,hej -jestem :wit
I u Ciebie storczykowo?!
Czemu Wasze kwitną a moje w pąkach jeszcze ;:224 no dobra ciesze się z tych pąków bo na straty swojego storczyka przeznaczyłam.Pamiętasz Jolu w tamtym roku jak dopytywałam o pielęgnację ;:108 -jestem dumna że żyje!
Musze mu cyknąć fotkę dla potomności ;:131
Robótkami ręcznymi mnie powaliłaś-masz zdolne rączki! Piękności wykonałaś ;:180
Jolu a czemu Ty uziemiona jesteś?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś storczyki prześliczne, ten żółciutki to prawdziwe cudeńko . Te kwiaty naprawdę umilają zimowe szare dni..... jak można mieć zimowego doła, kiedy takie lato na parapetach :D
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

U mnie biały storczyk kwitnie.
Witam w Nowym Roku ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam mile koleżanki.

beatab-Beatko u mnie też nie wszystkie zakwitły niektóre jeszcze w pąkach i na kwiaty trzeba poczekać też pewnie ze dwa tygodnie.

nirali-Kasiu koniecznie zrób zdjęcie swojemu storczykowi bo to rzeczywiście duży sukces, przecież Ty zawsze mówisz że nie masz ręki do doniczkowych, a jak tam skrętnik?
Jestem uziemiona bo mój duży samochód nie lubi jeździć zimą.Robótki to tylko w zimie, a miałam robić inwentaryzację ogrodu.

AGNESS- Aga storczyki rzeczywiście wiedzą kiedy zakwitnąć żeby uprzyjemnić swoim widokiem ponury widok za oknem.

Zyta- Zytko również witam Cię cieplutko w Nowym Roku.Taka kwitnąca roślinka w zimie na okiennym parapecie nastraja bardzo optymistycznie.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Tyle nam zostało , mini ogródek na parapecie oglądać. Gdyby nie storczyki , też nie za wiele by w nim kwitło. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”