Witajcie!
Za oknem wieje, aż głowę urywa, ale na szczęście mamy piątek

3-dniowy tydzień pracy jak dla mnie jest wystarczająco wyczerpujący
Ula, dzięki, wsparcie się przyda!
Julek, wpadasz i znikasz jak kamfora

Czekam na otwarcie nowego mini
Konwalio, witaj! Miło, ze jesteś

Kobea ponoć nie zawsze kiełkuje, u mnie też niektóre nasiona nie wzeszły. Ale jak zacznie rosnąć to idzie jak burza

Pozdrawiam noworocznie!
Majka, jeszcze nie wzeszło żadne nasionka a Ty już kupujesz?
Majka-edulkot, pogoda paskudna, raczej jesienna niż zimowa...brrr... Wysiewy jakoś mnie nastrajają optymistycznie, ale nie oczekuję plonów na miarę prodykcyjną
Anushka, witam i zapraszam!
Beatko, miło, ze jesteś! Dziękuje za życzenia, z serca odwzajemniam

Jeśli idzie o siewy to u mnie tez totalna amatorszczyzna, drugie podejście w życiu. Próbuj z nami
Marzenko, witaj!kobeę trzeba wsadzić do ziemi pionowo, ja wysadzam 2 nasionka obok siebie bo nie wszystkie wschodzą. W tym roku też posieję, zobaczymy czy się uda.
Pat, ja zamówiłam jeszcze trochę nasionek bo te przedwczesne próby mogą być spalone ;-)
Reniu, w ubiegłym roku siałam kobeę pod koniec stycznia i gdy sadzilam ją do gruntu w połowie kwietnia to miała ok. 30-40 cm. Gdybyś czekała do maja to może dojść do ok. Metra, więc mozna wtedy nieco pózniej wysiać.
Lulka, to były prawdziwe lawendowe sianokosy! Takich bukietach uciekamy kilka i jeszcze masę kwiatów do woreczków

uwielbiam ten zapach w domu

U mnie tez sporo roślin pęcznieje od wpływem ciepła, oby zima się szybko i łagodnie skończyła...
Edytko, warto, bo kobea to wdzięczne pnącze!
Boniu, jakie nasionka zamówiłas? Kiedy planujesz wysiać? Dziękuję, za miłe słowo, dobrego dnia!
Agness, dziękuję

Pozdrawiam serdecznie
Asiu, nie grozi nam nadmiar roślin, ale jakby co zapakujemy bagażnik do Sulejowa
Do 1 marca pozostało tylko 56 dni
Miłego dnia kochani!