Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Post »

Aniu najlepszego w Nowym Roku... ;:196 Śliczny domek dla begonii..zresztą i one są bardzo piękne;))
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cofnęłam się do zdjęć świątecznych - śliczne miałaś ozdoby! :D Oby ta zima potoczyła się nam tak łagodnie do samego końca i nie zmroziła roślin. Czekam na wiosenne zdjęcia :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu kochana, zdrówka, szczęścia i wszelakiego dobrobytu w domu i ogrodzie ;:196
To takie proste, wystarczy Twój przepis na nowy lepszy rok i już ;:304
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Begonie bardzo podobne do koleusków. Myślałam że to one tak się ladnie prezentują w tej fajnej skrzyneczce :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Podobno hoyomania się szerzy ;:oj Coś w tym jest...

Gdy zaczynałam przygodę z forum, miałam tylko jedną hoyę carnosę

Obrazek

Potem skorzystałam z okazji i nieopatrznego stwierdzenia kolegi "jeśli Ci sie tak podoba, to sobie ją weź". W ten sposób wzbogaciłam się o kolejną hoyę carnosę, która kwitła już 2 razy

Obrazek

Kolejne były 3 ukorzenione sadzoneczki od Toski. 27 IX 2012r. wyglądały tak:

Obrazek

a obecnie tak. Niestety nie zapisałam sobie odmian... Może pomożecie ;:173 ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A te w ramach wymiany dostałam od agi111. Obecnie po ukorzenieniu rosną w kermazycie.

hoja pubicalyx

Obrazek

hoja flavida

Obrazek

hoja wayetii

Obrazek

hoja carnosa tricolor

Obrazek

W międzyczasie dostałam także rosnącą w hydroponice hoyę bont

Obrazek

i od Lidzi (slila1) hoyę linearis

Obrazek

I to zapewne nie koniec ;:306

Aniu (wielkakulka)! Ależ ja to rozumiem. I dla mnie storczyki nie są ulubionymi kwiatami, ale bardzo mi się podobają i są niezwykle dekoracyjne. W samym salonie mam 10 doniczek ;:306
Iwonko (iwona0042)! Dawno temu miałam jedną z odmian, ale tyle razy się przeprowadzałam, że nawet już nie pamiętam, kiedy ta begonia padła. Po raz kolejny begonie urzekły mnie na forum. A jak te zobaczyłam w sklepie, to musiałam je mieć. U którejś forumek widziałam kwietnik z 4 różnymi begoniami i wyglądało to zjawiskowo. Chciałabym mieć kiedyś takie... Moje na razie są malutkie.
Teresko! Szczególnie ta z czerwonymi liśćmi mnie zauroczyła. Dawno nie miałam begonii, ale kiedyś świetnie się z nimi dogadywałam... Mam nadzieję, że i teraz tak będzie. Kiedyś miałam ten sam kłopot, co Ty, z fiołkami, ale teraz (odpukać) spróbowałam kolejny raz i ... Jestem dumna z córki. Nie tylko dlatego, że dom stoi i obyło się bez szkód, ale także dlatego, że po raz pierwszy była gospodynią i nie miała Mamy w obwodzie.
Patrycjo (survivor26)! I ta czerwona mi się najbardziej podoba. Fiołków na razie mam kilka. Czekam na sadzonki i listki odmianowych. Zatem jak tylko będziesz miała ochotę służę listkami. Dom tylko trochę wymagał ogruzowania. Gorzej było z nakarmieniem gromadki głodomorów ;:168 Cieszę się, że mój dom Ci się podoba. Może nie jest taki klimatyczny jak Twój, ale od początku do końca jest mój. Pilnowałam tego od pierwszego położonego pustaka aż po wystrój domu. Oczywiście w miarę posiadanych środków ( wtym z kredytu hipotecznego niestety)!
Ewo (Rewi)! Dziękuję ;:196
Loki! A wiesz, że i ja mam jedną bombkę w kształcie smoka wawelskiego ;:138

Obrazek

Ozdoby zrobione przez Twoją Babcię i Mamę muszą być śliczne i wyjątkowe. Kiedyś musisz je sfotografować i się pochwalić. Koniecznie... I nie wyobrażam sobie świąt bez choinki. Odkąd mam dom jest duża, aż po sufit. Kiedyś będę ją ubierała dla wnucząt. Oj, robię się sentymentalna ;:224
Ewo (ewamaj66)! Mój kot, zanim dokonał żywota, zrzucił tylko jedną doniczkę ze storczykiem i tylko osłonka się rozbiła. Stała akurat tam, gdzie chciał sobie usiąść ;:306 Pies w ogóle nie jest zainteresowany kwiatami, za wyjątkiem wielkiego fikusa, któremu oznacza osłonkę. Niestety... Nie wiem, jak go tego oduczyć. Na wiosnę zostanie wykastrowany, ale podobno nie ma 100% pewności, że wraz z utratą atrybutów samczych ostatecznie przestanie znaczyć teren. Oby... Nie mam na razie odmianowych fiołków, ale jakbyś upatrzyła sobie któryś, służę listkiem... Nie byłam pewna, że dom w rękach młodzieży jest bezpieczny, ale udało się! Begonie faktycznie dają po oczkach kolorami. A moje fiołkowe przedszkole chwyta mnie za serce. Te malutkie listeczki...
Kubasiu! Właśnie ta czerwona begonia sprawiła, że je kupiłam. Takiej i ja nie widziałam... Tacka z napisem "Flowers" jest zdobyczna. Leżała u moich rodziców w piwnicy i niczemu nie służyła. Mnie, jak widzisz, się przydała. To myśl dalej, czy fiołki Ci się podobają!
Magdo (lulka)! Cieszę się, że mnie znowu odwiedziłaś! Także miałam problem z fiołkami, a dokładnie one ze mną. Podejrzewam, że je permanentnie przelewałam. Teraz bardzo się staram i ... Storczyków też mam parę. Ładnie kwitną. Niestety liście już nie są takie ładne. Ostatnio zaczęłam je zraszać, w tym specjalnym sprayem do pielęgnacji liści storczyków i mam nadzieję, że to pomoże. Może masz dla mnie jakieś rady?
Asiu (asia2)! Dziękuję za życzenia! Fioletowe pofalowane brzegi także mi się spodobały u tego fiołka. To co prawda nie jest odmianowy fiołek, ale najważniejsze jest to, że mnie się podoba. Najwyraźniej nie tylko mnie :tan Dom cały, a nawet posprzątany.
Michale (Darmokot)! Witam Cię w moim ogrodzie. To ćma. U mnie w ogrodzie pojawiają się regularnie. W tym roku pojawił się także fruczak gołąbek. Ćmy także są piękne! Cieszę się, że spodobały Ci się moje begoniowe nabytki. Wszystkiego co najlepsze w nowym roku!
Iwona (heliofitka)! Piękne życzenia! Piękne jak te fiołeczki... Oj wzięło mnie, wzięło fiołkowo!
Aguniu (aguniada)! Nie miałabym nic przeciwko temu, żeby i moja nastolatka wyszła gdzieś na Sylwestra. Na szczęście dom zastałam w doskonałym stanie. Nakarmiłam więc młode towarzystwo, a zażyczyli sobie sushi. I Tobie życzę wszystkiego, co najlepsze w nowym roku. Oby 2013 był lepszy od 2012! 2011 i 2012 były dla mnie niezwykle trudne.
Gosiu (MaGorzatka)! Mój mąż też miał być kierowcą :;230 Ostatecznie zostaliśmy u gospodarzy. I dobrze, bo młodzi dokazywali do 7mej rano. Dziękuję za życzenia. Życzę Ci tego samego - samych szczęśliwych dni!
Adrianno (Gencjana)! Prawda, że fajny przepis? Twojego wpisu nawet nie zdążyłam przeczytać... Po zniknięciu postów poczułam się jakoś dziwnie. Nie widziałam, co i u kogo napisałam. Czy napisałam, czy tylko po myślałam... Nie za fajne uczucie :( Oczywiście jak będziemy się wybierać, uprzedzę! Byłoby fajnie się spotkać i zobaczyć Twój cudny ogród!
Kasiu (kasiaflo)! Czyżby i Twoim storczykom zaschły paczki? U mnie na jednym pędzie też, ale to chyba z uwagi na suchość powietrza. Teraz regularnie zraszam. Mam nadzieję, że pomoże...
Andrzeju! A czemuż nie kupować kwiatów 30 XII. dzień dobry, jak każdy inny. A jak się jeszcze trafią takie cudne... Mam nadzieję, że Sylwester był udany, a każdy dzień nowego roku będzie jeszcze lepszy!
Gosiu (Margo2)! Oby pomogło! U mojej mamy odniosło skutek i storczyki zaczęły jej kwitnąć! U mnie mam nadzieję spowoduje, że liście będą ładniejsze...
Kasiu (robaczek_Poznań)! Dziękuję kochana ;:196 Wzajemnie...
Stokrotko! Twój kolaż z porami roku - przepiękny. Dziękuję Ci za życzenia! Tobie życzę przede wszystkim spełnienia marzeń, szczególnie tych ogrodowych! Dziękuję za komplementy!
Krysiu (Ignis05)! Cudownie, że moje życzenia na nowy rok Ci się spodobały! Obyśmy były szczęśliwe!
Bogusiu (bwoj54)! Wątek został założony w gorącym, przedświątecznym okresie, więc nie jest dziwne, że mogło Ci się pomylić. My kobiety na prawdę mamy co robić w tym czasie... Oby spełniły się moje życzenia! Cudnie, że Ci się u mnie podoba.
Aguniu (aage)! Faktycznie młodzież mnie miło zaskoczyła. To miłe, szczególnie że moja córcia sprawiła się jako młoda gospodyni. Spełnienia marzeń w nowym roku!
Magdo (Mig131)! ;:196
Małgosiu (małgocha1960)! Na begonię jest jeden sposób - nie wolno ich przelać, ani zasuszyć. Słowem, jak w wielu dziedzinach, trzeba zachować umiar...
Majeczko (majka411)! Witam Cię w nowym roku. Roku, w którym najlepiej zobaczymy Twój wpływ na mnie ;:306
Miłko (takasobie)! Młodzież nie zawiodła. Poza jednym kaktusem, który im spadł, ale nic mu nie jest, wszystko jest w idealnym porządku. Aczkolwiek słyszałam o imprezie, a na której goście zrobili sobie pióropusze z dracen gospodarza :;230
Grażynko (Grazka226)! I dla Ciebie ;:196 A na początek zdrowia, bo słyszałam, że jesteś chora!
Tija! Masz 100% rację. Każdy mały listeczek cieszy, a jakby jeszcze zakwitły, to będzie radość nie do opisania! Jak widzisz, hoyki to u mnie przede wszystkim przedszkolaki. Mój plan minimum - żeby przetrwały! Tobie życzę pięknych kwitnień i nie tylko hoyek ;:196
Agness! Obok takich begonii nie mogłam przejść obojętnie! Widzę, że mnie rozumiesz... Młodzież faktycznie zasłużyła na pochwały ;:108
Reni4! Domek dla begonii jest z odzysku. Pewnie wylądowałby na śmietniku, a tak jest mój! Dziękuję za życzenia - oby wszystkie i Tobie i mnie się spełniły!
Kaniu! Fajnie, że ozdoby Ci się podobają. cały czas nad nimi pracuję. łagodna zima mi nie przeszkadza, ale gdyby miał przyjść mróz to poproszę o warstwę białej kołderki. A na wiosnę musimy poczekać. Na szczęście są jeszcze zdjęcia!
Stasiu (stasia_ogrod)! Oby przepis nam się spełnił, a rośliny nadal cieszyły. No i sił, byśmy były w stanie zadbać o nie w należyty sposób. Do wiosny mamy już z górki. Dnia już przybywa ;:138
Wandziu (wanda7)! Koleusy były parę stron wcześniej. O tej porze nie wyglądają aż tak pięknie, ale po wyniesieniu na słonko - będą. Prawda, że fajna tacka na kwiaty? Mama kazała ją wyrzucić, Tata zachomikował, a mnie się udało!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:;230 :;230 :;230
Majeczko (majka411)! Witam Cię w nowym roku. Roku, w którym najlepiej zobaczymy Twój wpływ na mnie ;:306
a co zamierzasz zrobić ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko! Część już zrobiłam... Ale to wiesz. Ciąg dalszy zależy od Ciebie ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ania jesteś niemożliwa ;:306 idę się pomoczyć w piance ;:306 hihihi...hi w domu patrzą na mnie jak na wariata, który się śmieje sam do siebie i to na głos ;:306
Fajnie się zaczął roczek ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się ;:196 Byle tak dalej ... Uśmiech otwiera wszystkie drzwi! Zaraz człowiekowi lżej ;:138
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Hoyoza to choroba zarażliwa i nie do opanowania :wink:
Aniu jak chcesz mieć jedną z bezproblemowych hoy w dodatku ładnie i obficie kwitnącą to polecam belle albo lacunosa serduszkowa a jak mani Ci się pachnąca to sheperdii .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Coś mi się widzi Aniu, że zarośniesz do lata nie tylko na ogrodzie, ale i w domu. ;:306
I nawet gdybym Cię latem szukała, to w tej dżungli mogę nie znależć. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Aniu hoyomania się szerzy?? Myślę że tu się wszystko szerzy i rozprzestrzenia w błyskawicznym tempie!!
Najgorsze że uciec nie można...wciągnęło konkretnie!
Jak sobie wspomnę z jakim ogrodowym zapleczem wstąpiłam na forum :oops:
Aniu podziwiam Cię bo mam jednego jedynego storczyka ... i nawet zakwitnie!!
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aż mi się smutno zrobiło, kiedy przeczytałam o pióropuszach z dracen :? Zawsze tak się czuję, kiedy cudza bezmyślność się uwidacznia. Sama domowych nie mam żadnych, ale zawsze żal.
U Ciebie też tak wiosennie? Mrozu ani śladu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mnie na szczęście ,,hojoba,, nie rusza ;:224 :;230 , powtarzam, na szczęście, bo miejsca w domu na kwiaty nie mam i byłby prawdziwy problem gdyby jednak hoje mi wpadły w oko ;:202
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aniu, jak te hoje zakwitną w jednym czasie, to się udusisz :;230 Jedna daje taki zapach, że ciężko wytrzymać. Uwielbiam ich kwitaty, takie koraliczki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”