Roślinki Nolinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Nolinki

Post »

Dorotko widocznie nie spotkałaś jeszcze takiej, która byłaby ciebie warta :D A że zwierzątka bardzo cię lubią, to wcale się nie dziwię, one potrafią wyczuć dobrych ludzi ;:108
Kasiu swoje begonie mam od czerwca i cały czas stoją na wschodnim parapecie. Podlewam niezbyt dużo. Stoją przy samej szybie więc tam jest trochę chłodniej. Prawdopodobnie temperatura zimą powinna być trochę niższa - ok 18 stopni. To ich pierwsza zima u mnie i mam nadzieję, że przetrwają. U tej z zakręconymi listkami zaczęły trochę żółknąć listki.
Kasiu, koniecznie spróbuj, za którymś razem na pewno się uda :D Kiciuś zawsze śpi z wywalonym brzuchem. 3/4 zdjęć w moim telefonie to zdjęcia Pieszczocha w przeróżnych pozycjach w trakcie snu ;:306
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

To ja jeszcze raz pochwalę ponownie pokazane begonie ;:138
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Begonki śliczne ;:138 a Pieszczoch ma pozę godną prawdziwego leniwca :lol:
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Ja też moje zwierzaki pstrykam w różnych pozach...dają tyle radochy że ... :tan
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ja też nie mam szczęścia do begonii,tych szlachetniejszych :wink: .
Mam taką ''zakręconą'' jak Twoja,ale malusia.I nie wiem,czy przeżyje :?.A taką,jak druga ....miałam ;:170 .
Fajny kiciuś ;:215
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj w Nowym 2013 Roku :wit
I ja bardzo dziękuję za życzenia noworoczne i ładnie zaprezentowane ciekawe odmiany begonii ;:180
Kiciuś przesympatyczny ale wygląda tak,jakby był nie tylko najedzony świątecznie ale i po sylwestrowym balu ;:306 -zdjęcie na konkurs ;:433
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Haniu Begonie śliczne, szczególnie ta druga ;:303 ;:303 ;:303
A kiciuś wygląda milusio ;:215
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Begonie przepiękne ;:108 a kiciuś widać że zawodowy leniuszek :wink: ;:oj aż chce się go wymiziać :D
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Begonie cudowne, te liście ozdobne ;:138
Może kiedyś znów spróbuję z jedną odmianą, chociaż.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Haniu i wpisy znikły,wiec muszę powtórzyć :wink: Twoje begonie pięknie się prezentują, są urocze ;:196
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, Arku, rzeczywiście wygląda na skacowanego ;:306
Jeszcze raz dziękuję za pochwały begonii, zobaczymy czy poradzę sobie z dalszą ich hodowlą :D
Dzisiaj byliśmy w LM i kupiłam trochę nasionek: Płomień Afryki, Albicję, Akację Srebrzystą i Drzewko Truskawkowe. Część posieję jutro, a z resztą jeszcze trochę poczekam. Może coś wyrośnie? Z doniczkowców do kupienia była roślinka Kwiat Nietoperz (Tacca), ale cena 126 zł. skutecznie mnie odstraszyła :shock: Miltonie takie jak były w B po 19,90 tutaj były po 26 a w stanie takim, że 10 złotych nie warte ;:222
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Poleciałam do wujka googla zobaczyc, jak wygląda Płomień Afryki. Coś pięknego ;:oj Haniu będę trzymac kciuki, żeby Ci to cudo wyrosło. ;:215
A jeśli chodzi o LM to mi jakoś żadne dobre słowa nie przychodzą na myśl o tych sklepach.
W kilku w których byłam roślinki zawsze wyglądały nieciekawie, a ceny na etykietach szok :evil:
Tylko raz udało mi się kupic tam ładną Peperomię w atrakcyjnej cenie i o ile sobie przypominam to jeszcze kupiłam
tam Rojcissusa, ale padł mi, bo niestety okazał się niezbyt zdrowy. Na kilkanaście wizyt w tych sklepach to chyba raczej kiepski wynik. ;:222
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Płomień jest świetny...ja się nastawiłam kiedyś na to,że będzie bonsai..ale wielkie G.... ;:145 . Dwa razy siałam..i nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do tej pory jest w ziemi jedno nasionko..po prostu leży..od wiosny...inne znikły..ale jedno jest..nie zgniło..i nie rośnie..niedługo będzie rok! jak tak sobie siedzi..

Doczytałam więcej wpisów..więc dodam kochane moje..,że Kwiat Nietoperz również mi nie wzeszedł.. a byłam przejęta bardzo czekając na Niego..nawet dostałam potem nasiona gratis ..do drugiego siewu od tej firmy co zakupiłam..i drzewko truskawkowe tam było też..i jeszcze ja miałam micelina champana..takie podobno pachnące cudo..nic..nie wyszło mi nic!!!! A nasiona raczej..mi wschodzą..choćby kiełkują, jeśli nawet dalej jest klapa.. ;:223 to są moje porażki, o których nie lubię wspominać..
Czekam zatem na efekty z zapartym tchem...Nolinko kochana..oby ci wyrosły...to zaraz wysyłam swoje..żebyś mi wyhodowała.. ;:168
;:215 Trzymam kciuki....i nawet moge zaklęcia powtarzać..żeby Ci sie udało.. ;:168
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ja też trzymam kciuki za te nasionka ;:333 .A jak coś wyrośnie,to będę ;:oj ;:303
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane jesteście, że tak we mnie wierzycie ;:196 Płomień Afryki raczej nie zakwita w naszej szerokości geograficznej, a szkoda. Nasionka albicji już na drugi dzień zaczęły puszczać korzonki, więc coś tam powinno teoretycznie wyrosnąć. Pożyjemy zobaczymy :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”