Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Post »

Jak się cieszę, ze Cię spytałam! :D Coś mi się zdawało, że z zimowaniem może być problem, ale pewności nie miałam. Jeśli skuszę się na jedną z traw, będę przynajmniej wiedziała, czego się spodziewać. Z którą spróbować? Jak myślisz? Bo ładne obie, a problematyczne zimowanie to powód, żeby nie kupować obu :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margo, witam po przerwie, cieszę się, że mnie odnalazłaś. :wit
Gajowa, zielone liście róż w zimie to bardzo ciekawe zjawisko, prawda? Niestety to o niczym nie świadczy, bo wiosną i tak trzeba ściąć te pędy, żeby dać szansę nowym. Ale mimo to taka zieleń teraz cieszy :D
Bogusiu, a więc też masz Skype'a? Miło to wiedzieć, bo może się wkrótce zobaczymy. Najgorsze jest to, że do takich pogaduszek trzeba się trochę z rana ogarnąć, żeby nikogo nie wystraszyć :;230
Leszczyno, u mnie są duże drzewa, a więc słońce nie wszędzie dociera i dlatego śnieg jeszcze leży. Jak piszesz o tych skarpetkach, to mi się przypomniało, że chyba muszę zacząć szyć worki z flizeliny na azalie, żeby wiosną pąki nie zmarzły.
Klaryso, wcale nie wiadomo, czy pani Z się pojawi w jakiejść groźniejszej postaci. Musimy być dobrej myśli. Muszę zaraz dokładnie przejrzeć w necie długoterminowe prognozy.
Ewamaj, mnie osobiście bardzo się podobają miskanty Morning Light i Variegatus, oba biało obrzeżone. Natomiast zeszłoroczną okropną zimę przeżyły Afrika, Nishidake, co też dobrze o nich świadczy. Uważa się jednak, że najtrwalsze są miskanty zielone, a nie paskowane. Świetne są także prosa, ładne i zimotrwałe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu różyczki pełne liści jakby zimy nie było, u mnie taka sama sytuacja, a kilka nawet zielone i jędrne , wcale nie podmarznięte..... niesamowite :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

AGNIESIU, witam serdecznie w nowym roku ;:196

Z braku kwiatów ogrodowych mam dla was dzisiaj aktualny żywy bukiet z... tyczek bambusowych. Oprócz tego, że pożyteczny, to jeszcze bardzo trwały :;230 :;230

Obrazek
robchem
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 31 gru 2012, o 15:30

Post »

Liliowce i róże to ciekawe połączenie.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Robchem, witaj u mnie po raz pierwszy. Cieszę się z twojej wizyty :D Mam słówko wyjaśnienia: choć w moim ogrodzie królują liliowce i róże, to jednak osobiście staram się ich ze sobą nie łączyć. To znaczy nie sadzę w bliskiej odległości, bo według mnie jedne dominują nad drugimi i powstaje zgrzyt. Jedne i drugie mają duże kwiaty, ja natomiast wolę łączyć duże kwiaty z drobnymi. Ale w tytule wątku chyba mogą być koło siebie :;230

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Wandziu w Nowym Roku ;:196
Życzę Ci aby był ucieleśnieniem Twoich pragnień .
Gratuluję zdolnej córci ;:63 Ślicznie śpiewa . Po mimo , ze nie znam Cię osobiście ( jednak widziałam Twoją buźkę na wielu fotkach ) myślę , ze jest do Ciebie podobna .

U mnie w ogrodzie , również wiosna . Fajnie .... gdyby tak jeszcze nie nadeszły siarczyste mrozy , to byłaby pełnia szczęście .
Pozdrawiam z bardzo słonecznej Wielkopolski .
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Rozsmieszyłas mnie tym siedzacym przy ogrodzeniu Profesorem Kownasem ;:306 Musze zobaczyc co to za jeden :wink: Miłego dzionka Wandziu :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Wandziu... a trzeba ...trzeba ogarnąć się, do wystapienia przed kamerą w wielkim świecie.:;230 ....ale co tam oglądany "obiekt' zależy też od jakości kamerki...jakby co, zawsze niedoskonałości można przypisać wynalazkom cywilizacyjnym.....a tak na poważnie świetna sprawa. ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam Morning Light, dostałam sadzonkę :D Kupilam też dwie odmiany prosa i trzcinniczek oraz kilka miskantów. Zebrinus mam od kilku lat i to w sumie z jego powodu zapragnęłam więcej traw. Dobrze zimuje, choć w tym roku słabiej rósł, później odbił po zimie.
Też nie posadziłabym róż z liliowcami :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Wandziu, pomyślności w Nowym roku, zdrówka i dorodnych plonów ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ;:196 ..aaaa i nowych zielonych chciejstw. :;230 . Ja już je mam..trudniej będzie z realizacją tzn wszystkiego. ;:oj . Ale co tam..nawet jeśli choć część zrealizuję i tak będę szczęśliwa. :tan . Pogoda u mnie bardziej przypomina przedwiośnie..coś nie tak. ;:7
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Wandziu:) ale piękności pokazałaś i nie tylko o liliowcach i różach mówię ale i o tych tyczkach bambusowych , lewkonie u mnie były z siewu . Pragnę Ci jeszcze podziękować za informację że Mariusz ma już ofertę :) dzięki temu już znalazłam się na liście zamówień ,pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Wiesz Wandziu,właśnie tak sobie pomyślałam że tak sam bukiet zrobię sobie z miskanta Giganteusa,jego łodygi są niewiele cieńsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....ale nie przekazałam Tobie gratulacji ........obejrzałam córcię...wysłuchałam...możesz mamuś być dumna ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”