Ogródek Robaczka cz. 6
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 6
Powiedz jeszcze, gdzie ta szałwia jest, bo w moim ulubionym sklepie jej nie znalazłam
To znaczy w katalogu i owszem, ale w sklepie nie ma.

- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja zacznę siać dopiero w lutym/marcu, wegetacja u mnie jest o min. 3 opóźniona w stosunku do ciepłego P-nia, do gruntu i tak mogę wysadzać dopiero po 15 maja (4 lata temu straciłam piękne sadzonki kobei przez zimnych ogrodników), potem sadzonki mi się wybiegają/nie mieszczą na parapecie.
Na usprawiedliwienie dodam, że wysiałam rzodkiewkę na kiełki

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ależ szykuje się u Ciebie siania
ja już bastuję , bo ogródek ciasny i miejsca brak..... na parapetach również
Ale z ciekawością i przyjemnością będę kibicowała Waszym zasiewom 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja też z sianiem wstrzymuje się co najmniej miesiąc, a polecam zakup nasion internetowo w firmach, które te nasiona pakują jest dużo taniej nawet do 100 %. U mnie pada śnieg i nie nastraja do siewów! 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witam cieplutko! Nowy Rok zainspirował wiele osób do otwarcia swoich ogrodów.
Sianie zacznie się u mnie od połowy lutego. Na razie sobie patrzę na torebeczki. I też się cieszę
Sianie zacznie się u mnie od połowy lutego. Na razie sobie patrzę na torebeczki. I też się cieszę

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ja ciągle tylko planuję. Żebym nie zaczęła działać w maju, bo nic nie zdąży wyrosnąć 

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
I ja melduję się w nowej odsłonie i jak na gapę przystało dopiero na piątej stronie
Kasiu mam pytanie do ciebie jak dla mnie Guru Różanego odnośnie róży Bonica czy masz ją może
znalazłam o niej wiele pochlebnych opinii ale w praktyce to co innego
interesuje mnie ona jako okrywowa mam do obsadzenia kawałek długości około 10 metrów
przy rowie ,między ogrodzeniem a rowem oddzielającym ulicę i chcę aby była atrakcyjna przez całe okres letni
będę wdzięczna za pomoc i radę .

Kasiu mam pytanie do ciebie jak dla mnie Guru Różanego odnośnie róży Bonica czy masz ją może
znalazłam o niej wiele pochlebnych opinii ale w praktyce to co innego
interesuje mnie ona jako okrywowa mam do obsadzenia kawałek długości około 10 metrów
przy rowie ,między ogrodzeniem a rowem oddzielającym ulicę i chcę aby była atrakcyjna przez całe okres letni
będę wdzięczna za pomoc i radę .
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Też rozglądam się za nasionami i trudna znaleźć w jednym wszystkie, chyba będę musiała kupować w dwóch sklepach. 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj Kasieńko , Kasiu ,Katarzynko
zganiłabym Cię że tak uciekasz jak się człowiek na chwilkę odwróci ale za tą porcję zdjęć z Twojego raju każdy wybaczy wszystko ,dlatego tylko się przywitam i zamelduję romantyczny duszku 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
To był baaaardzooo dłuuuuugi dzień...dla poprawy nastroju już mam kaweczkę clooneyową i gazetkę ogrodową na styczeń
Kupiłam też kolejne nasionka
I już mi lepiej
Monia, witaj! Miło mi, że jesteś
Miód na moje serce, dzięki!
Majeczko, sprawdziłaś ten sklep, o którym pisałam?
Cześć Ula! Dzięki,... ale żaden ze mnie guru, raczej amator-pasjonat i to raczkujący
Bonicę posadziłam jesienią, niewiele o niej wiem poza tym co napisałaś, czyli, że dużo osób poleca ją jako niezawodną, w tym prawdziwe różane guru czyli Ewa/Gloriadei
Wydaje mi się jednak, że to róża zbyt wysoka i krzewiasta na okrywową, chyba że ten różany busz ma być na wysokości 80-100 cm. Z niższych okrywowych mogę polecić The Fairy
Ewa, będę Cię zanudzać moimi siewami aż w końcu się zbierzesz i wysiejesz
Wando, witaj w Nowym Roku! ja przewiduję kilka rund siewnych, bo łapki mnie swędzą jak przystało na ogrodnika-amatora i muszę się na swoich porażkach nauczyć cierpliwości
Zastanawiam się czy werbenę wysiać do gruntu czy do doniczek a parapet? Mam jeszcze kilka nasionek...Ty wysiewasz na wiosnę do gruntu?
Marysiu, wyczaiłam jeszcze jedną firmę w necie, która ma niezłą ofertę, dokupiłam to i owo ;-)
Agness, dzięki za wsparcie i pozytywne fluidy
Przydadzą się na pewno, bo ja o siewach wiem tyle co nic ;-) Eksperyment z lobelią i kobeą w zeszłym roku był jednak na tyle udany, że żadna ludzka siła mnie powstrzyma przed kolejną próbą
Lesiu, masz rację, zdrowy rozsądek też tak podpowiada. W ubiegłym roku tak się złożyło, że wyjeżdżałam w w drugiej połowie kwietnia na 2 tygodnie i musiałam oczyścić parapety, więc poszłam va bank i posadziłam wszystko w ogrodzie mimo ryzyka przymrozków. Przyszło spore ocieplenie i roślinkom wyszło to na dobre, miałam fart. Zdrowego rozsądku jednak nigdy za wiele..tylko gdzie się podział mój?
Kibicuję rzodkiewce 

Kupiłam też kolejne nasionka

Monia, witaj! Miło mi, że jesteś

Majeczko, sprawdziłaś ten sklep, o którym pisałam?
Cześć Ula! Dzięki,... ale żaden ze mnie guru, raczej amator-pasjonat i to raczkujący

Ewa, będę Cię zanudzać moimi siewami aż w końcu się zbierzesz i wysiejesz

Wando, witaj w Nowym Roku! ja przewiduję kilka rund siewnych, bo łapki mnie swędzą jak przystało na ogrodnika-amatora i muszę się na swoich porażkach nauczyć cierpliwości

Marysiu, wyczaiłam jeszcze jedną firmę w necie, która ma niezłą ofertę, dokupiłam to i owo ;-)
Agness, dzięki za wsparcie i pozytywne fluidy

Lesiu, masz rację, zdrowy rozsądek też tak podpowiada. W ubiegłym roku tak się złożyło, że wyjeżdżałam w w drugiej połowie kwietnia na 2 tygodnie i musiałam oczyścić parapety, więc poszłam va bank i posadziłam wszystko w ogrodzie mimo ryzyka przymrozków. Przyszło spore ocieplenie i roślinkom wyszło to na dobre, miałam fart. Zdrowego rozsądku jednak nigdy za wiele..tylko gdzie się podział mój?

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
KASIU....idę Twoim tropem, biorę się za wysiewy tylko nasionek jeszcze nie mam
ale liczę na Ciebie ..proszę podaj mi namiary na net...gdzie można za jednym zamachem kupić wiele....
do 12 jak piszesz się nie wyrobię ale na 22 to na pewno zdążę.........

do 12 jak piszesz się nie wyrobię ale na 22 to na pewno zdążę.........
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- robaczek_Poznan
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
JA
I to i biała i fioletową 

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Dokładnie sieję tak jak JoasiaJLG pisze:A ja zacznę siać dopiero w lutym/marcu, wegetacja u mnie jest o min. 3 opóźniona w stosunku do ciepłego P-nia, do gruntu i tak mogę wysadzać dopiero po 15 maja (4 lata temu straciłam piękne sadzonki kobei przez zimnych ogrodników), potem sadzonki mi się wybiegają/nie mieszczą na parapecie.

Kobea i lobelia

- robaczek_Poznan
Aniu, ja próbowałam tylko z fioletową - na 6 nasionek wzeszło 4
3 sztuki zasuszyłam
ale ta jedna się uchowała, rosła jak szalona i oplotła ogrodzenie na szerokości 3-4 metrów 
Kasiu, ja siałam właśnie kobeę i lobelię, ale koniec stycznia

3 sztuki zasuszyłam

Kasiu, ja siałam właśnie kobeę i lobelię, ale koniec stycznia