Mam prawie identyczny kolor na korytarzu - nazywał się Alpejska Łąka, choć nie wydaje mi się , żeby łaka mogła tak wyglądać

Rzeczywiście śniegu już dużo mniej.Miejscami pola widać.Ale ciągle białoizabela14 pisze:Ale cudny parapet ,kilka moich storczyków też troszke pomarszczyło liście -wydaje mi sie ,że to efekt suchego powietrza ale moge być w błędzie.
Domek śliczny,a śniegu---to nie myslałam ,że aż tak Was zasypało.
Do dzisiaj to pewnie już niewiele zostało jeśli taka pogoda jak u nas
Ten co ma dwa pąki,to czerwony.A drugi-niespodzianka.Kwitł już kiedyś,ale nie opisałam.Zaczął rozchylać pąk i wygląda,że będzie albo różowy,albo czerwony.Bo kolor nie jest jeszcze do końca wybarwiony.elcia1974 pisze:Jolu fantastyczny parapecik. Czekam razem z Tobą na Hibkowe kwiatuszki, bo bardzo je lubię.
A kolorki to niespodzianka dla Ciebie?
Marylko hipeastry potrzebują okresu spoczynku i wychłodzenia.Cebule trzeba zasuszyć i potrzymać w chłodzie.Ja zasuszam na jesień(jak zabieram wszystkie kwiaty z podwórza,tuż przed przymrozkami).Wynoszę do piwnicy.I tam trzymam bez podlewania,aż same zaczynają wypuszczać liście,bądź pąki.Zmieniam ziemię i zaczynam podlewać.mmaryla pisze:Piękne szykuje się kwitnienie Twoich dorodnych hiper.... .mój drugi rok wypuszcza same liście
U nas też było biało przed świetami a święta bez grama śniegu, czarno i mokro
Nolinko,dziękuję.Spróbuję.Na pewno nie zaszkodzi.Nolinka pisze:Nie wiem czy w tym przypadku pomoże, ale nie powinno zaszkodzić : kiedyś coś podobnego zaobserwowałam u swojego phal. i wyczytałam gdzieś, żeby przetrzeć listki wacikiem namoczonym w wodzie z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny. U mnie pomogło.
Mam prawie identyczny kolor na korytarzu - nazywał się Alpejska Łąka, choć nie wydaje mi się , żeby łaka mogła tak wyglądać