sam w tym roku zacząłem hodowlę tych roślin i jeszcze niewiele wiem. Na dodatek trochę mi poprzerastały. jak na razie podlewam je rozcięczonym nawozem dla roślin kwitnących - balkonowych
Mam nadzieję, że się Priam nie pogniewa - odpowiem to begonie tygrysie właśnie - kwitną raczej niepozornie, ozdobą są liście - i na tym konczy się moja wiedza
Ja ze swoimi begoniami też nie mam za wielkiego kłopotu. Ślicznie wypuszczają nowe listeczki. Jak myślicie podlewać je nawozem dla roślin zielonych czy kwitnących??
Roksana1107 pisze:Ja ze swoimi begoniami też nie mam za wielkiego kłopotu. Ślicznie wypuszczają nowe listeczki. Jak myślicie podlewać je nawozem dla roślin zielonych czy kwitnących??
Ja podlewam nawozem do roślin zielonych i ładnie rosną
Oczywiście że sie nie obrażam że rozpoczęto tu wątek o begoniach W końcu sam tu piszę o nich. A oto zdjęcia robione komórkom - tak więc przepraszam za jakość:
Odmiany begonii
BEGONIA DWUKOLOROWA MARMORATA te są podobne, ale żeby nie było to jest tylko jedna doniczka - bo tylko tyle mam ;) a ta jest niepodobna
Och Priamie dech mi zaparło, moie wiem co powiedzieć czy napisać, to są moje ulubione kwiaty: fuksje i begonie kwitnące (bulwaste) i nie kwitnące również. Achhhhhh........... Ochhhhh.............
Dziękuję, ale tak jak mówię ja nie mam jeszcze doświadczenia z hodowlą tych roślin i na razie stoją na balkonie i opiekuję się nimi tak jak każdą rośliną balkonową - no może troszeczkę lepiej ;)