Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Oj szpaler Limelight to mi się też by marzył. W ogóle szpaler jakichś białych hortensji... Marzenie...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, ja wiem, że z miejscem ciężko, ale może udałoby Ci się gdzieś wzdłuż ścieżki taką rabatę z hortensjami wygospodarować?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dobry :wit tu tez jak na przedwiosniu, cieplo, slonecznie, tyle ze wieje troche... jakby tego wiatru nie bylo, to mozna bylo by pomyslec, ze wczesna wiosna sie szykuje.
Jacqueline du Pre jest chyba w F. z tego co pamietam. Milego dzionka Agus ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lavender Ice posadziłam jesienią i jeszcze nie widziałam jej kwiatów - jedynie na zdjeciach i badzo mi się podoba ten kolor.
x-ag-a
---

Post »

Moniko, tak też myślałam - w końcu Lavender Ice to róża z 2012r., zatem pewnie w niewielu forumowych ogrodach już kwitła. Fajnie, że będziemy mogły ją porównywać!
Julek, tak, gdyby nie ten wiatr to byłoby super przyjemnie... u nas jeszcze dołączył deszcz, więc jedyne na co mam ochotę to książka i sen :roll: Jaqueline du Pre na razie nie mam w planach; w ogóle kupuję teraz tylko kilka sztuk i finito. Miłego, Julek!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Będziemy porównywać :D bo i ja skusiłam sie na Lavender Ice ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu mam właśnie takie miejsce gdzie rosną praktycznie tylko ogrodówki w pobliżu iglaczków i rododendronów i tam nawet duże rozmiary bukietówek pięknie by się wpasowały. Ale powiem szczerze, ze szkoda mi ogrodówek, one są takie piękne.... no ale tegoroczna zima o wszystkim zadecyduje...
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, serio ganiałaś z sektorem i taczką po ogrodzie??Jesteś moim idolem ;:138 Ja też miałam ochotę, ale skupiłam się na obserwacjach roślinek po pierwszych mrozach. W grudniu bywało nawet -15 ale uszczerbku nie widać nawet na wrażliwcach. Czyżby zima miała się ku końcowi? Słonko za oknem więc dolewam herbaty i idę na dalszy spacer ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś u nas też pogoda przedwiosenna, wieje i pada, nawet Edul zwiał do domu i wrypał mi się na kolana i mruczy zadowolony.
Właściwie to szkoda że nie ma zimy w normalnym czasie tylko takie nie wiadomo co, grypa się szerzy a i roślinom też nie odpowiada. ;:222

Fajne plany różane masz i wcale nie trzeba kupować od razu ze setki róż tak jak ja żeby zaspokoić swoje zachcianki. Oprócz delikatnych Souvenirów wybieram teraz tylko róże które mają strefę co najmniej 4b, nawet te z 5b powoli wykreślam a i tak uzbierała się dość długa lista. ;:306
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, jak najbardziej serio - wydaje mi się, że 27 grudnia to niezła data na przedwiosenne porządki :D
Zrobiłam jedną taczkę wyrywając suche trawy spomiędzy berberysów (mam genialne rękawiczki od Franceski, do róż, więc się nie pokłułam), usunęłam trochę suchych badylków astrów, pozbierałam liście i trudno mówić o jakimś szczególnym posprzątaniu ogrodu, ale coś już udało się zrobić. Rośliny bardzo dobrze, bez najmniejszego uszczerbku przetrwały mrozy i teraz albo niech przyjdzie łagodna zima, stopniowo, albo niech się już zrobi przedwiośnie.
Aguś, życzę Twoim ogrodówkom, żeby tej wiosny pięknie zakwitły... pamiętam, że Franceska (swoją drogą, mogłabyś się odezwać!) pokazywała zdjęcia z wypoczynku na Wybrzeżu, gdzie ogrodówki kwitły tak bujnie i zachwycająco, bez specjalnych zabiegów ani okrywania na zimę. Tam jednak panuje łagodniejszy dla nich klimat, za co odwdzięczają się wspaniałym kwitnieniem. Jeśli się okaże że tfu tfu znowu zima da im się u Ciebie we znaki, to faktycznie wymień na bukietówki - będziesz miała spokój i ogromną satysfakcję.
Aniu, bardzo się cieszę! Widzę, że Lavender Ice skradła niejedno serce ;-))
Majutku, nasze koty o tej porze roku są bardzo przytulne :) Mój starszy cały wczorajszy wieczór przesiedział mi na kolanach... Róż u mnie nigdy nie będzie tyle co u Ciebie, czy Ewy, czy Robaczka, ale też i ogród trochę inny... do mnie bardziej pasują hortensje i trawy i bardzo dobrze - u każdej z nas jest różnorodnie ;-)) Ciekawam Twoich wiosennych zakupów, tak czy inaczej! I czekam z utęsknieniem na nowy wątek ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Cześć Aguś, ale masz dobrze w domku.
Ja dzisiaj jadąc do pracy przeżyłam horror. Przejechałavbym kobietę na przejściu. Ona miała zielone, a ja próbowałam zahamować. I nic. Samochód jechał dalej. Jak ja się spociłam :roll:
Całe szczęście zareagowała na moje trąbienie i zatrzymała się na czas.
Już wole taka zimę jak była przed świętami. a Aphroditka ma bardziej różowy kolor. Przypomona Muzykantów
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ciekawe, jak moje ogrodówki się spiszą, nie zawiązują od 3 lat pąków na czas. Powód nieznany...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś podziwiam za wiosenne porządki w środku astronomicznej zimy ;:180 Fakt, dzisiejszy dzień toż to prawdziwe przedwiośnie. Śledzę uważnie wiosenne plany nasadzeń ;:oj
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Hejka :wit Aguś widzę, że plany zakupowe bardzo ambitne ;:224 piękne te Twoje wybranki, ja natomiast zrobiłam zamówienie na żurawki u naszej Igi :tan chyba dopadła mnie choroba, bo zamówienie liczy 26 sztuk ;:oj ale rozumiesz wszystkie piękne :lol: a jeżeli chodzi o hortensje to ja bardzo je kocham, ale ich nigdy nie okrywam i kwitną co roku ;:138 znajoma mowiła mi że to są hortensje co kwitną na jedorocznych pędach, być może :heja bo u mnie bardzo srogie zimy :roll: a ja w sobotę pobiegłam do lasku i po drodze "wzięłam" sobie brzózkę i posadziłam ją w ogrodzie :lol: a teraz kuruję się bo choróbsko nie daje za wygraną :roll:, buziaczki ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj Aguś :wit To mnie pocieszyłaś ,że nie tylko ja z taczką i grabkami w grudniu paradowałam po ogrodzie ;:168 Od razu człowiek sie lepiej poczuł prawda ?
U mnie nie padało więc nie mogli mnie zagonić do domku :tan
Miłego wieczoru!!
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”