Juda, kółeczka zdobiłam z dekturki a potem już w w wykrojonym cieście nacinałam ząbki. Tak jest łatwiej i bardziej naturalnie

Dziewczyny, pomiędzy gółwne kółka dałam przekładki (małe okragłe ciasteczka). Choinka nabrała większej przestrzenności.
Chyba z domkiem piernikowym się poddam. Czasu jakoś brakuje. Dzisiaj piekłam foremki orzeszków z kruchego słodkiego ciasta i również z kruchego, ale słonego z aromatem migdałowym foremki na przekąski.
Na kolacji wigilijnej będę miała gości i specjalnie zależy mi na tradycyjnych, ale trochę ineczej podanych daniach. Wczoraj widziałam jak Okrasa robił karpia. Panierował w orzeszkach pistacjowych i natce pietruszki. To coś dla mnie

Szykuję także tartinę łososiową z mango oraz zieloną roladę. Zdjęcia dopiero po wykonaniu. Na razie mam tylko fotki w gazetach
