Ogródek przydomowy u Marii.k55
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Marysiu doniczkowce śliczne , ale cyklemeny biją wszystkie rekordy, są przepiękne, szczególnie ten bielutki ze srebrnymi listkami, jest zjawiskowy
Czy to nowe nabytki, czy już u Ciebie odpoczywały???

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grudnik kwitnie ci kapitalnie. Mój tylko obrasta w liście. Miał swego czasu nawet pączki, ale jakby się wycofały. NIe wiem dlaczego. Jakoś mnie denerwują ostatnio te moje parapetowce. Sama sałata.
Aha, jeszcze słowo o cyklamenach. Dostałam w tym roku w gratisie biały i różowy, ale ogrodowe. Ciekawa jestem, czy przeżyją zimę. NIgdy ich nie miałam. Twoje cyklameny wyglądają pięknie i tak... świątecznie
Wspaniały rysunek listków.
Aha, jeszcze słowo o cyklamenach. Dostałam w tym roku w gratisie biały i różowy, ale ogrodowe. Ciekawa jestem, czy przeżyją zimę. NIgdy ich nie miałam. Twoje cyklameny wyglądają pięknie i tak... świątecznie

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Grudników mam 5 kolorów, w trakcie przesyłania na forum wcięło mi zdjęcia, po raz pierwszy coś takiego się zrobiło, ponieważ u nas wieje i cały czas zawiewa śniegiem z internetem mam cyrki.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też się czasem tak robi podczas gorszej pogody. Zdarza się, że nie można oglądać telewizji
Grudnik wypasiony

Grudnik wypasiony

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Moje grudniki juz przekwitły, natomiast mam jeszcze świeże chryzantemy w wazonie, które scięłam dwa tygodnie temu w ogrodzie.
Jak na razie zostaje przy daliach i zobaczę co z nich zostało po zimie .
Jak na razie zostaje przy daliach i zobaczę co z nich zostało po zimie .
- maria.k55
- 1000p
Kochani - u nas na Podlasiu straszna zima, od wczoraj non stop pada i wieje śnieżyca, cały czas utrzymuje się mróz. Z odśnieżaniem to syzyfowa praca, po godzinie nie ma sladów chodnika ani żadnego przejścia, ulice są nieprzejezdne bo służby drogowe nie dają rady. Jak czytam o odwilży na zachodzie Polski albo na Dolnym Sląsku to naprawdę wam wszystkim zazdroszczę. Z internetem są kłopoty, ledwo wysłałam ten post. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu u mnie wczoraj było podobnie, nie nadążaliśmy z odśnieżaniem, momentalnie zawiewało, dziś już było spokojnie, nie padało a widoki bajkowe
Mam tylko nadzieję, ze teraz nie przyjdzie nagła odwilż, bo jak to wszystko popłynie to niezbyt wesoło będzie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie sypało, ale nieprzesadnie. Odwilż na razie nie zaczęła się na dobre, lekko się wszystko topi, mrozu dużego nie ma. Na razie nie wieje
W prognozie widziała, ze tylko u nas na północy ma być zimno i bardzo wietrznie 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Mario myślę, że chętnie zamieniłabym się deszczem na snieżycę
chociaz tez wychodzę do pracy i muszę brnąć przez zaspy. Pewnie jednak nie takie jak w górach. Zasypało Was kiedyś dokumentnie? bez możliwości ruchu? 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wczoraj oglądałam we wiadomościach zaśnieżone Podlasie - masakra
Zelżało chociaż troszkę z tym śniegiem?

Zelżało chociaż troszkę z tym śniegiem?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- maria.k55
- 1000p
Witajcie Kochani - dzisiaj przed południem przestało wiać i sypać śniegiem, opady trwały 4 doby, na ulicy i przed domem mam 1,5 m zaspy śnieżne, już nie ma gdzie odwalać sniegu, chciałam wstawić zdjęcie ale nie mogę, chyba za słaba moc internetu. Najważniejsze jest to, że przestało sypać, przez ten cały czas dokarmiałam ptaki dosypując im świeże nasiona, słuchajcie - jak te biedne ptasie się uwijały z jedzeniem żeby zdążyć zanim śnieg zasypie pokarm, nawet te bardziej dzike jak szłam to nie uciekały i próbowały nie bać się człowieka, bo głód był silniejszy.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Współczuję,a z drugiej strony zazdroszczę ,u mnie 5 stopni na plusie,szaro ,mglisto...a tak liczyłam na białe święta,a tu po śniegu ani śladu