 
 Ryba w sosie cydrowym
Kolekcjonuję przepisy na ryby, tenBozenkaA pisze:To teraz cydr trochę inaczej.
Ryba w sosie cydrowym
 http://notaknaoko.blogspot.com/2012/10/ ... na-na.html
 http://notaknaoko.blogspot.com/2012/10/ ... na-na.html 



 
  
 

Dobra, dobra!! Tam jest 5l... ja nie piwosz, który potrafi wytrąbić 10 pifffkrzysztofkhn pisze:Agnieszko !
Tylko szklaneczkę ? Ty taka porządna kobita !!!
Wypij resztę !
Bo się popsuje !

 
  Moja Pani podeszła do butelki raczej nonszalancko, po odkręceniu połowa znalazła się na podłodze... Smak należyty.
 Moja Pani podeszła do butelki raczej nonszalancko, po odkręceniu połowa znalazła się na podłodze... Smak należyty.  


 
   jak oceniasz smak Spartana w cydrze?
   jak oceniasz smak Spartana w cydrze?  )
 )

 To moje ulubione jabłka. Tylko ta twarda skórka... Z tym, że nie mam 100% pewności, że to Spartan. Tak mi zidentyfikowano i tak mi pasuje to co widzę w necie. Z pewnością razem z Malinówką dają przepiękny kolorek.
 To moje ulubione jabłka. Tylko ta twarda skórka... Z tym, że nie mam 100% pewności, że to Spartan. Tak mi zidentyfikowano i tak mi pasuje to co widzę w necie. Z pewnością razem z Malinówką dają przepiękny kolorek.  Z 5kg tego będzie. Na bieżąco też zjadamy, są rewelacyjne. Ponad 100kg na pewno przerobiłam na czipsy jabłkowe
 Z 5kg tego będzie. Na bieżąco też zjadamy, są rewelacyjne. Ponad 100kg na pewno przerobiłam na czipsy jabłkowe   Trochę odpadów z tego było, bo ogryzek, no i obtłuczenia do wycięcia - jak to przy jabłkach z własnego eko-sadu.
  Trochę odpadów z tego było, bo ogryzek, no i obtłuczenia do wycięcia - jak to przy jabłkach z własnego eko-sadu. 

I właśnie takie są świetne na ocet. W następnym roku, kiedy zacznę robić marmoladę, to obierki i gniazdka (bez nasion) będę wrzucać do balonu na ocet. A potem przyjdzie suszenie i znowu są odpadki. Ciekawe czy ten ocet nada się do konserwowania sałatek i robienia keczupu.aguskac pisze:Trochę odpadów z tego było, bo ogryzek, no i obtłuczenia do wycięcia...

Uprzejmie donoszę iże spod śniegu wciąż dobre na szarlotkęaguskac pisze:Spartan wszędzie jest boskiTo moje ulubione jabłka. Tylko ta twarda skórka...
Zostało mi tylko trochę Renet na szarlotkę. Choć kto wie... gdybym poszła do sadu to tam spod śniegu Renet trochę bym jeszcze pewnie wykopała, tylko ciekawe w jakim stanie
 
  
   Ale na pewno nie Spartan. Tutaj spartany dojrzewają początkiem września, do przechowania nie bardzo, niemniej odporniejsze coś na parch niż inne krewniaki, zatem na przerób by było.
  Ale na pewno nie Spartan. Tutaj spartany dojrzewają początkiem września, do przechowania nie bardzo, niemniej odporniejsze coś na parch niż inne krewniaki, zatem na przerób by było.  
  
 
