Mój ogród - grazyna45

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Liska nic z tej naszej wspólnej kawki........mąż goni mnie od ;:27 niby też chce......... eh.... dzisiaj mu ustąpię dla świętego spokoju...
jutro o 20 przy stoiku kawowym Grażynki sie spotkajmy..........
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

bożena170365 pisze:Liska nic z tej naszej wspólnej kawki........mąż goni mnie od ;:27 niby też chce......... eh.... dzisiaj mu ustąpię dla świętego spokoju...
jutro o 20 przy stoiku kawowym Grażynki się spotkajmy..........
Bożenko nie wiem co się z Grażynką dzieje. Ja jestem codzinnie po 20.00 .No chyba że bedzie padało to wcześneij:)

Dobrze, że u nas każdy ma swojego kompa :)

Jutro o 20.00 u Grażynki ! OK :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczynki ja wszystkie was zapraszam do Grazynki-przepraszam,ze tak póżno ,ratowałam męża -kamienie nerkowe--macie jakieś dobre domowe sposoby? Kawka już na stoliku,świece zapalone i czekam na miłe panie.Pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja tam już jestem :wink: Kawkę mogę pić o każdej porze dnia i nocy :)

Dobra żonka z Ciebie, inna to by jeszcze dobiła :wink:
Próbowaliscie tego?
Sok z mlecza (odtruje organizm, zregeneruje nerki i wątrobę ).

Świeżo zerwane listki mlecza, kwiaty i łodygi opłukać starannie i osuszyć lnianą ściereczką, następnie przepuść przez sokowirówkę. Kuracja powinna trwać pięć tygodni.
Sok powinno sie pić trzy razy dziennie po łyżce stołowej przed posiłkiem. W drugim tygodniu - po dwie łyżki, w trzecim po trzy.

Dużo zdrówka dla szanownego M.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko -bardzo Tobie dziękuję,skoro świt pójdę nazrywać mleczy,których na łące sporo i dalej będę ratować mężą,bo cierpi bardzo.Tak jak Ty mogę pic kawę o każdej porze--rano wstaję dla kawy a wieczorem kłade sie z kawą spać--może to uzależnienie-nie wiem,ale lubię celebrować picie kawy,a rano w ogrodzie przy śpiewie ptaków-żaden koncert w filharmonii nie ma szansy porównania.Zyczę spokojnej nocy ,a jutro miłego dnia pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kochanie, może to też pomoże ?
Tylko trzeba widzięć jaka to odmiana kamicy - węglowa czy moczanowa!
"» Profilaktyka.

Istotną rolę, szczególnie w profilaktyce nawrotów, odgrywa właściwa dieta. W kamicy wapniowej należy ograniczyć pokarmy mleczne oraz sól i słodycze. Wskazane są natomiast produkty zbożowe i warzywa. Pewne znaczenie mają filtry do uzdatniania wody, które eliminują wapń. Zawartość wapnia w moczu można zmniejszyć farmakologicznie, podając moczopędne leki tiazydowe (wtedy wymagana jest systematyczna kontrola lekarska).

Chorzy powinni pić dużo płynów (unikać należy jednak soku jabłkowego i grejpfrutowego), nawet do 4 - 5 litrów w ciągu doby. Uzyskuje się przez to wzrost diurezy (wydalanie moczu w jednostce czasu), dzięki czemu składniki mineralne w moczu ulegają rozcieńczeniu, co utrudnia tworzenie się kolejnych złogów. Należy podkreślić, że płyny powinny być przyjmowane w ciągu całej doby, szczególnie wieczorem i w nocy, a więc wtedy, gdy mocz ulega największemu zagęszczeniu.

Rozpuszczanie kamieni odpowiednią dietą jest możliwe u chorych z kamicą moczanową. Leczenie polega na zobojętnianiu odczynu moczu (dieta bezmięsna, leki zobojętniające mocz). Wówczas kamienie moczanowe mogą ulec rozpuszczeniu.

Ważne jest skuteczne leczenie zakażeń układu moczowego."

http://zdrowie.flink.pl/kamica.php
http://www.ukladu-moczowego.choroby.biz/Kamica+nerkowa
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek

Przepraszam-jeszcze raz mój ulubiony clematis
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek

A tu dla równowagi - ogród z perspektywy
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażyno, mam dwie prośby:

- pomiziaj Korę pod brodą i za uszami, wszystkie wyżłopodobne (!) to lubią, inne zresztą też :D Piękna jest, a te pantofelki i rękawiczki, żabocik na brzuszku, i ten czekoladowy kolor, no śliczna jest na wszelki wyraz. Czekoladowe psy są najśliczniejsze, prawda?

- pożycz mi swojego zdolnego męża, proszę. Na parę dni chociaż, jak go wykorzystam, to na pewno zwrócę, nietkniętego, obiecuję :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nalewko -brawo,ale się uśmiałam-dziękuję-dziś potrzebuję wesołych słów.I co ja mam zrobić z Twoimi prośbami? Z pierszą nie ma żadnego problemu-wykonam prośbę wiele razy, ale druga prośba-to już problem.Ja z reguły ufam ludziom i nie widzę problemu,ale nie wiem,co mój mąż powie na taką propozycję--przekażę mu Twoje namiary i wtedy zobaczymy,bo to on ma być wykorzystany i jego zdanie jest w tej kwestii decydujące.Do wieczora będzie w pracy,więc odpowiedź jutro--Szukam Twojego ogrodu,chcę poznać Twój gust-pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko szykuj kawkę po 20.00 i wierzbę. Będziemy z Bożenką.

hmmm muszę wymyśleć jakiś problem, na który Hania nie będzie znała odpowiedzi :P
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Izuniu --mam obawy,że takiego problemu nie znajdziesz dla Hanki-ona wie wszystko.Zapraszam was bardzo -będzie kawa i lody dla ochłody-pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wierzby dla Izy i widoki ogólne ogrodu
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny -przepraszam Was bardzo--ale syn nie dopuszcza mnie do kompa-zostaję wyrzucona. Będę siedziała samotnie w ogrodzie i zrobię fotki z tej stypki.Bawcie się dobrze. Jak dziecko się nacieszy kompem to przyjdę do Was w nocy. Dlaczego nie mogę z nikim pogadać-czuję się samotna -pomocy!!.Jeszcze raz przepraszam-wybaczycie? Pozdrawiam grazyna45
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko bardzo dziękuję za zdjęcia wierzby. Tak przypuszczałam, że najpiekniej wygląda sama albo na tle ciemno zielonych drzew.

Ale Twoja wierzba jest ogromnych rozmiarów.!!! Ile ona ma lat?

Dobra idę do Ciebie do ogrodu... posiedzimy na ławeczce w ogrodzie, pomilczymy, będziemy upajać się zapachem kwiatów.

Na lody i kawę pójdziemy jak Bożenka do nas dołączy z ciasteczkami:)
z uśmiechami Iza
u liski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”