Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

Gosiu, fajowe bombasy zrobiłaś ;:oj
Jule dobrze myśli z tą rabat - faktyczne proporcje może trochę się drażnią, bo zielone tło jest dość masywne, a byliny okupują parter. Do poszerzenia rabaty przymierzasz się wiosną?
Dużo zdrowia kochana ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam nowego gościa :wit
Jagódko mam zamiar iść w poniedziałek do lekarza, tylko nie wiem co na to w pracy powiedzą :roll:
Znam piosenkę, ale nie wiedziałabym kto śpiewał. Niestety nie przywiązuję do tego wagi :oops:

Edytko, właśnie wybieram się do łóżka, chociaż nie wiem, czy warto, bo kaszel dusi ;:223

Ewa, no proszę. Podziwiam wiedzę, ja niestety w tym jestem słaba.

Kasiu, własnie Jula uświadomiła mi co mnie tam drażni. Nie wiem dlaczego sama na to nie wpadłam.
Zamierzam zrobić przeróbkę wiosną, mam dużo do przesadzania i dużo trawnika do skopania ;:138

A teraz Was pożegnam i udam się na spoczynek ;:19
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Jule, jak to Jule ;:108 oczywiscie ma rację. Brakuje pomiędzy....tzn różnica jest zbyt wyraźna....a czy dodasz pięterko, czy nie, to pewnie zależy od aktualnej szerokości rabaty...ja wiem, co bym zrobiła ;:224 .....a Ty za to wiesz, które roslinki lubisz, więc też juz jest łatwiej 8-)

Ależ będziesz mieć zmiany.....w nadchodzącym roku...

Kuruj się Gosia, ja pierwszy raz od dawna pozwoliłam sobie na chorowanie, no może bez lezenia, ale z aresztem domowym i dało to efekt....
Mój małżonek, jak choruje, to pokazowo, trwa to dwa dni, tzn. takiego biadolenia w łozku, z podawaną herbatką i syropkiem...może to jest wlasnie sposób....a my kobitki niestety wsztystki robimy, mimo choroby, i sprawa się ciągnie.....

...stęskniłam się jednak za forum....idę spać....jutro przed szóstą pobudka ;:223
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie w tym towarzystwie trawy dadzą obie radę, nie wiem, jak róża. Będziesz próbować?
Nasypało śniegu i teraz jest naprawdę biało, nie widać trawy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Jak zdrówko? Lepiej się już czujesz?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, nie podejrzewałam Cię o takie zdolności manualne - pięknie Ci wyszły te bombki, zwłaszcza jeżeli jest to Twoje pierwsze podejście... Czytam, że choroba nie odpuszcza... koniecznie przedłuż sobie zwolnienie, bo skończy Ci się to powikłaniami... dbaj o siebie i zdrowiej ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś widzę, że w tym roku Twoja choineczka będzie przystrojona w Twoje własne rękodzieło ;:oj bombeczki super, ależ trzeba było się nad nimi nasiedzieć, taka precyzyjna robota :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nie przechodzi. Jutro idę do lekarza. Już oznajmiłam to komu trzeba. Nie wiem, czy są zachwycone.

Justyś, rabata będzie poszerzona. :D
Dostawię pięterko i poprzesadzam dalej te rośliny, które juz są, bo mimo wszystko lubię tę kompozycję stworzoną z bylin.
Zobacz sama

Obrazek

Na pewno trochę jeszcze cos tu pozmieniam, ale chciałbym, żeby te rośliny tam zostały.

A pierwszy projekt wygląda tak, to znaczy bardzo słabo....widać :;230
Obrazek

Musze w końcu wykupić te puzle :roll:

A z chorobą to masz rację, że lepiej wyleżeć, ale jak to zrobić kiedy dziecię jest? A ja sama, bo m. wyjechany?

Ewuś, właśnie rano widziałam co się tam u Was dzieje. Pewnie bedzie to jedyny rejon, który utrzyma śnieg na Wigilię. U mnie juz prawie go nie ma :roll:
Trawy będe sadziła. Róże będa z ostnicami i turzycami. Z tymi na pewno dadzą radę

Asiu, na pewno lepiej niż wczoraj, ale mimo wszystko nie jest to stan, w którym pójdę do pracy. Pierwszy raz mi sie coś takiego przytrafiło. Zazwyczaj choruję 2,3 dni.

Agunia, ja jestem mało zdolna manualnie. Przede wszystkim nie jestem perfekcjonistką, więc widac niedoróbki.
U mnie cała rodzina artystycznie uzdolniona. Mój teśc i m. grają na instrumentach, moja mam i teściowa malują. Teściowa do tego pisze wiersze. Możesz je przeczytać w wątku Isi. Moja siostra też ma rękę do takich wyrobów, bo sama robi fantastyczne ozdoby świątexczne. Tez robiłam, ale mam jeszcze pochowane. Ona teraz zaczeła bawić się jeszcze filcowaniem. A moja bratowa roi przepiękną biżuterię. Ja mam najmniej talentu.

Aga, tak prawdę mówiąc zrobiłam te bombki raczej jako prezenty dla przyjaciół. Zostawię sobie może 1, czy 2, ale reszta pójdzie do ludzi. Robota faktycznie precyzyjna. A ja nie jestem tak dokładna jak powinnam być, ale zrobiłam nowe i stwierdziłam, że kolejne wychodzą faktycznie lepiej :wink:

No to dalszy ciąg czerwca

Ogólny rzut okiem na czerwcowe przednie rabaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawe, czy ta tawułka odbije po zimie. Już w sierpniu zaczęła zamierać. A tak mi się podoba :roll:
Obrazek

Obrazek

Comte i piwonia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Gosiu , niezdolna manualnie ;:7 ;:7 Nie zauważyłem tego nigdzie ;:185 ;:185 :uszy Rabaty ładnie skomponowane , widać dużo nowych roślin , małe kępki . Interesuje mnie tawułka. Jaka to odmiana :?: Czy ona może rozrasta się przez rozłogi :?:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, z pewnością rabaty będą pięknie wyglądać po przeróbkach, choć i teraz nie są wcale takie złe :wink: Na pewno przez zimę nazbierasz masę pomysłów i rad na forum. Ja zgadzam się z Jule, że brak "półpiętra" daje to wrażenie za wąskiej rabaty. Kompozycje z bylin możesz zachować. Przesadzając je w takim samym zestawieniu na brzegi rabat (na bok, bądź do przodu) Coś wybierzesz i na pewno nowe nasadzenia będą strzałem w 10tkę :) Nie może być inaczej :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu :D , tawułka to Vision, kupowałam u p. Podstolca. Nie wiem, czy rozłazi się rozłogami. Pierwszy raz słysze, żeby tawułki tak robiły. Kolor ma niesamowity. Bardzo intensywny fiolet. Tylko u mnie tawułki jakoś słabo rosną.

Gosiu, poszerzę rabatę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzeba wszystko wykopać i poprzesadzać. Będzie trochę roboty. Najbardziej boje się o cebule. Dlatego zostawiłam tę pracę na wiosnę, żeby ich nie uszkodzić.
x-ag-a
---

Post »

Tawułki nie rozłażą się rozłogami... kępa z czasem nabiera ciała, ale nie produkuje niechcianych rozłogów.
Tawułkę Vision in Red kocham miłością równą różom i hortensjom :)

Na temat rabaty i jej problematyczności się nie wypowiem, bo najpierw muszę ją na własne oczy zobaczyć ;-)

Gosiu, znam i podziwiam twórczość Isiowej mamy :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, no to zapraszam wiosną na konsultacje :D
Widzisz zatem w jakiej ja rodzinie jestem :roll:
A ja naprawdę mało uzdolniona
x-ag-a
---

Post »

E tam, każdy ma jakieś swoje talenta - Ty się w bombkach dopiero rozwijasz, więc jeszcze kto wie jakie bombkowe guru z Ciebie będzie :D

A propos, gdzie jest Isiulek???
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isia, jest nie zgineła :D
Nie jest taką gadułą jak ja.
Czasem pewnie nas podgląda.