Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Majka, dzięki, ja też lubię ten klimacik!A jak Twoje przygotowania do świąt? :)

Kasia ja zawsze mam co najmniej trzy etapy przygotowań do świąt.
Najpierw idealny porządek, ale taki od podstaw, później zakupy, gotowanie i pieczenie, a na końcu ten najbardziej lubiany czyli dekorowanie domu i ubieranie choinki. Ostatni etap jest dzień przed wigilią, tak żeby wszystko pachniało.
Uwielbiam zapach tych świąt błyszczącą choinkę i cicho śpiewane kolendy.
Klimat tych świąt jest niepowtarzalny. W tym tygodni kończę pierwszy etap. :D ;:196
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu zdjęcie super ;:63 a dzisiaj już 77dni zostało :tan
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Coraz ładniejsze liczby pokazujesz :D Poza nimi nic jeszcze wiosny nie wskazuje.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

całe szczęście, że spadł ten śnieg, bo wiosnę u mnie było juz widać. Tulipany zaczęły wychodzić, pewnie z nich nic nie będzie :(
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Piękne masz świąteczne oświetlenie ogrodu. :D
Ja zazwyczaj przed wigilią wieszam lampki na zewnątrz. :roll:
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Oj czas szybko leci zaraz będzie wiosna, zaraz będziemy starsi :roll:
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kasiek ja z tymi pudlami, to mam zadyme od 2 lat tz od przeprowadzki :;230 Super ta ostatnia fota, taka ... ze az pachnie latem ;:3
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Jak ja lubię ten Twój kalendarz i odliczanie. :D Widoczki piękne, te zimowe też.
Pisałam wcześniej o ozdobach świątecznych w Twoim domku, ale widzę że gdzieś mój pościk wcięło.
To jeszcze raz, ślicznie to wszystko wygląda. A kominek masz bajerancki. Mam zamiar swój poddać utylizacji i może właśnie coś takiego zrobię. Moje koty będą zachwycone. :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Kasiu :wit
domek pięknie ozdobiony, zasłony wyprasowane ;:215 teraz tylko siedzieć przy kominku i oddać się ogrodowej lekturze ;)
starym zwyczajem też upolowałam kilka pozycji na aukcjach, będą inspiracją na kolejny sezon... oj, coś czuję że trawnika nam znów ubędzie :;230
Śnieg pięknie przykrył roślinki i niech tak słodko śpią do wiosny!

Kasiu, to samo u nas z braniem leków przez m.- ta choroba jest nieuleczalna! ;:306
buziaczki!
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14

Post »

te 78 dni to miód na moje serce przed tymi świętami.. jakoś melancholijnie mi się zrobiło i tęskno za tymi których już nie ma ... czekam na święta ale też od razu chciałabym wiosnę ;:145
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu, widzę, że tak intensywnie spędzacie z Mamą czas, że już go na FO nie starcza. Wracaj co prędzej, bo smutno bez Ciebie, a i dekoracje domostwa chciałoby się zobaczyć !
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,ale gaduła z ciebie,po dwie strony dziennie ;:202
Oświetlenie pieknie zrobione,masz juz prawie swięta.Ja tez juz nawet choinkę ubrałam.U was widzę wielkie czapy sniegu,a u mnie miejscami trawę widać,nawet dywanu na sniegu nie mogłam wytrzepać.
Miłego odpoczynku zyczę i zdrówka dla M.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

KASIU....jejciu jak Ty już świąteczna jesteś....ja w powijakach.....
zajrzyj na pw.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Dzisiaj ciepła zimowa aura, śnieg powoli topnieje, więc zapowiadana odwilż powoli staje się faktem. Ponoć grudzień miał być najzimniejszy tej zimy, mało prawdopodobne, ale nie miałabym nic przeciwko utrzymaniu takiej pogody do lutego.
Mam gości od czwartku i sama jestem gospodarzem, bo M wyjechał, więc nie było czasu na Forum i troszkę Was zaniedbałam ;:171 Trochę pobiegałyśmy z Mamą po sklepach i kilka prezentów odhaczonych z listy, a Tatik pomógł mi w domu z drobnymi naprawami, na które M nigdy nie ma czasu. Ozdób zbyt wiele nowych nie przybyło, ale wieczorem zrobię fotki i pokażę co nowego.

Tymczasem, spieszę z zaległymi odpowiedziami ;:65

Annes, jeżeli czas do wiosny będzie topniał w tempie topniejącego śniegu, to wiosnę mamy tuż za rogiem ;-))
Agnieszko, z prognoz długoterminowych wynika, że śnieg ma znowu padać tuż przed świętami i może się utrzyma na wigilię, bo zapowiadają lekki mróz.
Emka, długoterminowe prognozy biorę z przymrużeniem oka... podobnie jak horoskopy ;-))
Iwonko, u Ciebie też zasypane? U mnie powoli śnieg znika, więc na razie odstawiam łopatę
Marzenko, ciekawa jestem Twojej girlandy, zaraz pobiegnę obejrzeć ;:65 Constancja ma oryginalne pomysły, utalentowana dziewczyna! Tulipanom nie zaszkodzi mały mróz, a jak je teraz śnieg przysypie to to będzie ok, powinnaś zobaczyć z nich kwiaty ;:168
Dorotko, w takim towarzystwie oczekiwanie na wiosnę mi nie straszne ;:304
Gosiu, mam nadzieję, że ze zdrówkiem już lepiej... Mój M wyjechał służbowo, ale wciąż chory ;:174
Jagódko, zauważyłam, że z roku na rok przybywa świątecznych ozdób na domach, jest też coraz większy wybór w sklepach. poza tradycyjnymi ozdobami i masą kiczu można znaleźć sporo ciekawych dekoracji. Ja lubię świece i kilka nowych nabyłam wczoraj :)
Nutka, ja nie myślę o mrozach, zwłaszcza gdy pada deszcz jest coraz cieplej.. Kupiłam wczoraj gazetkę Mój Piękny Ogród, to już styczniowy numer, za miesiąc będzie lutowy, a potem.... i zleci!
Majka, podziwiam Twoje systemowe podejście i organizację pracy. U mnie raczej żywioł, ale chata już ogarnięta i ubrana więc wrzucam na luz, a w przyszłym tygodniu jadę do domku poświętować z rodzinką :tan
Madziu, dni nam ciągle ubywa, dziś już tylko 75 ;-))
Ewa, zostało nam 2 i pół miesiąca, szybko zleci ;:168
Kamil, dziękuję!
Rewi, a cóż to za defetystyczne nastroje? Mi zimą doskwiera poczucie, że lat przybywa (mam urodziny) a wiosną wręcz przeciwnie! Z energią nastolatki wyrywam do ogrodu!
Jule, mam nadzieję, że już troszkę odpoczęłaś i wracasz do zdrowia. Pudełka mogą poczekać, do następnej rewolucji w domu :uszy Pozadrościłm Ci pięknych w salonie zasłon i wczoraj wybrałam nowe zasłony do sypialni - już wiszą ;-))
Ewuniu-Rozanko, bardzo dziękuję za serdeczne słowa ;:196 Kominek spisuje się fantastycznie, jest u nas już 4 rok i nie było z nim żadnych problemów. Szybko się nagrzewa, a kafelki trzymają ciepło aż do rana. Można odstawić na półkę kominkową kubek z herbatką i nie wystygnie albo szybko ogrzać łapki gdy wpadam do domu zmarznięta po odśnieżaniu ;-)) Kupiony był w całości, w LM, a montaż zajął pół godziny. Całość waży 450 kg więc wnosiło go 6 fachowców, ale dali radę! Cena była wyjątkowo przystępna, nasz model kosztował niecałe 5 tys.
Ewuniu Miło mi, że Ci się podoba! Zapraszam na herbatke i pogaduchy ;:196
Anuska, po świętach to już nam zleci szybciutko do wiosny, mamy jużtylko 75 dni do początku marca, nie smuć się ;:168
Asieńko, jestem sama, więc muszę organizować rodzicom czas i gospodarzyć za dwoje ;-)) Dzisiaj jadą dalej, do Wrocka, więc wieczorem będę nadrabiać zaległości w Waszych ogrodach ;:65
Małgosiu, śniegu u nas leży sporo, ale dzisiaj dość ciepło i zaczęło padać więc raczej stopnieje. Dzięki za odwiedziny i miłe słowa :wit
Krysiu, napisałam Ewuni nt. kominka, wieczorem wrzucę dla Was dodatkowe foty, ok?

Miłego dnia kochani!
Zostawiam Wam kilka widoczków i wracam do moich gości ;:173

Coral Castle
Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bremen Stadtmusikanten & Pomponella
ObrazekObrazek

Hortensje Annabelle
Obrazek

Cafe
Obrazek

Obrazek

Rosanna
Obrazek

Courtyard Kolo by Poulsen
Obrazek

Obrazek

Sahara
Obrazek

Obrazek

Louis Odier
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

ech...te widoki różane nie pomagają w byciu twardym i nie zamawianiu róż :D A skąd masz tę Cafe...strasznie mi w oko wpadła i czuję, że muszę ją mieć!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”