Moje miejsce-ogródek majowej
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje miejsce-ogródek majowej
To chyba z powodu tego wirusa ja w ogóle nie miałam ochoty na dekorowanie.
Zostawiam na następny weekend
Zostawiam na następny weekend
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Ja z ozdobami to jeszcze "w lesie" jestem. I to dosłownie w lesie, bo nie mam kiedy iść po gałązki. Tyle, że lampioniki postawiłam i otworzyłam paczkę z figurkami.
Zdrowiej kochana, święta za pasem!!
Miło mi słyszeć, że moje plany były maleńką cegiełką do realizacji. Na zdjęciu jest fontanna, kaskada... nie wiem nawet jak nazwać. U mnie będzie oczko na podwyższeniu ze strumykiem wypływającym w dół, ale bardziej naturalistyczne (z pompą). Jak tylko będę mieć szczegóły to oczywiście pokażę.
-- 9 gru 2012, o 23:15 --
Gosia ty też zawirusowana?? Dziewczyny, nie dawać się wirusom!!
Zdrowiej kochana, święta za pasem!!
Miło mi słyszeć, że moje plany były maleńką cegiełką do realizacji. Na zdjęciu jest fontanna, kaskada... nie wiem nawet jak nazwać. U mnie będzie oczko na podwyższeniu ze strumykiem wypływającym w dół, ale bardziej naturalistyczne (z pompą). Jak tylko będę mieć szczegóły to oczywiście pokażę.
-- 9 gru 2012, o 23:15 --
Gosia ty też zawirusowana?? Dziewczyny, nie dawać się wirusom!!
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko, cudnie się zapowiada nowa część ogrodu. Mocno zapracowana będziesz w najbliższym czasie...Fotorelacja mam nadzieję będzie i znajdziesz czas na forumowe pogaduchy. Ławeczka na końcu ogrodu
Święta w kolorze czerwieni zapowiadają się pięknie. Ja powoli zaczynam dekorować chałupkę, no i przed domkiem też coś muszę pokombinować. Generalnie jestem podobnie jak Kasia "w lesie".
Psina jest przeurocza, uwielbiam u owczarków uszka w wieku szczenięcym
takie do wytarmoszenia

Święta w kolorze czerwieni zapowiadają się pięknie. Ja powoli zaczynam dekorować chałupkę, no i przed domkiem też coś muszę pokombinować. Generalnie jestem podobnie jak Kasia "w lesie".
Psina jest przeurocza, uwielbiam u owczarków uszka w wieku szczenięcym

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
U mnie teżmajowa pisze: Na zdjęciu jest fontanna, kaskada... nie wiem nawet jak nazwać. U mnie będzie oczko na podwyższeniu ze strumykiem wypływającym w dół, ale bardziej naturalistyczne (z pompą). Jak tylko będę mieć szczegóły to oczywiście pokażę.

Tylko jeszcze Pani P. opracowuje plan bardziej ekonomiczny i może będzie "brudna rzeczka" ( taki strumyk płynący po kamieniach), czyli bez oczka. Zobaczę co wymyśli

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Iwonka nie doczytałam że masz pięknego, dostojnego szczeniorka
Znaczy się pannę szczeniorek
Dodam od siebie tyle odnośnie posiadania psa i wychowywania: Moja załatwia się na komendę, tzn jak wychodzę z nią na dwór gadam " rób to czy tamto i ona nawet jak jej się nie chce to chociaż kapkę uroni. Druga sprawa jak jestem na działce to wychodzę z nią poza działkę i wtedy na hasło "rób siku" lub to drugie leci w krzaki. Trzecie jak pod blokiem w mieście wychodzi a nie chcę żeby robiła " w drzwiach" mówię dalej, dalej i leci dalej pod lasek. No i na koniec najlepiej uczyć sztuczek i posłuszeństwa do 7 miesiąca , ile pochłonie tyle jej i potem w późniejszych latach będzie z tego korzystać. Moja ma teraz 5 lat i nadal wykazuje chcęci do nauki, czego dawno temu nie mogłam uzyskać od innych psów, których niczego nie nauczyłam
-- 10 gru 2012, o 11:27 --
a no i znowu nie mogę się napatrzeć na twoje cudne ozdoby i ten cieplutki klimat

Dodam od siebie tyle odnośnie posiadania psa i wychowywania: Moja załatwia się na komendę, tzn jak wychodzę z nią na dwór gadam " rób to czy tamto i ona nawet jak jej się nie chce to chociaż kapkę uroni. Druga sprawa jak jestem na działce to wychodzę z nią poza działkę i wtedy na hasło "rób siku" lub to drugie leci w krzaki. Trzecie jak pod blokiem w mieście wychodzi a nie chcę żeby robiła " w drzwiach" mówię dalej, dalej i leci dalej pod lasek. No i na koniec najlepiej uczyć sztuczek i posłuszeństwa do 7 miesiąca , ile pochłonie tyle jej i potem w późniejszych latach będzie z tego korzystać. Moja ma teraz 5 lat i nadal wykazuje chcęci do nauki, czego dawno temu nie mogłam uzyskać od innych psów, których niczego nie nauczyłam

-- 10 gru 2012, o 11:27 --
a no i znowu nie mogę się napatrzeć na twoje cudne ozdoby i ten cieplutki klimat

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, plan wygląda super - ja też w pierwszej kolejności posadzilabym drzewa i krzewy, nawet kosztem architektury ogrodowej - priorytetem byłoby w mojej ocenie uzyskanie zielonego żywopłotu.
U mnie już klimacik świąteczny w pełni
Miłego poniedziałku
U mnie już klimacik świąteczny w pełni

Miłego poniedziałku

- majowa
- 1000p
Cześć Madziu (lulka) - ale dawno Cię nie było, tym bardziej się cieszę. Jak Cię znam to na pewno pieknie udekorujesz domek i ogród. Mnie w tym roku wzięło na czerwień. Zwykle kolory bardziej stonowane, ale te czerwone figurki tak mnie tak ujęły. Psinka cała jest do wytarmoszenia, a uszka szczególnie. Jest taka miękka!
Madziu (variegata) - bardzo chętnie zobaczę.
kozino - tak, to pannica, nasza królewna
. Widziałam u Ciebie na zdjęciach pieska - piękna!!!
Kasiu - widziałam Twoje dekoracje
ale jeszcze nie miałam okazji się wpisać - przepiękne. I ta twoja kuchnia
Wypatrzyłam superowy stojak na winko - mam bardzo podobny, ale troszkę mniejszy.
Masz rację - najważniejsze to jak najszybsze (w miarę mozliwości) uzyskanie ściany zieleni.
Madziu (variegata) - bardzo chętnie zobaczę.
kozino - tak, to pannica, nasza królewna

Kasiu - widziałam Twoje dekoracje

Masz rację - najważniejsze to jak najszybsze (w miarę mozliwości) uzyskanie ściany zieleni.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Iwonko, czekam na fotki z udekorowanym wejściem
Ja coś się postaram dzisiaj wymodzić, jak zdążę z częścią to pokażę. Zamówiłam lampki choinkowe zewnętrzne- solarne, zobaczymy co to za wynalazek. Chcę po bukszpanowym żywopłociku te lampki rozrzucić

Ja coś się postaram dzisiaj wymodzić, jak zdążę z częścią to pokażę. Zamówiłam lampki choinkowe zewnętrzne- solarne, zobaczymy co to za wynalazek. Chcę po bukszpanowym żywopłociku te lampki rozrzucić

- majowa
- 1000p
Madziu - czekam na zdjęcia świecącego żywopłotu
A tymczasem kolejne dekoracje. Tym razem w innej tonacji.

Spokojnego wieczoru!

A tymczasem kolejne dekoracje. Tym razem w innej tonacji.
Spokojnego wieczoru!
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Śliczne dekoracje
Zaraz Wam pozadzroszczę i pobiegnę wyciągać swoje...

- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
o rany...
się naoglądałam zdjęć świątecznych i teraz to mi się już całkiem pracować nie chce
jeszcze mi w domu piernikiem pachnie, a mężu z synem zabrali się za świąteczne porządki (znaczy się mąż chowa rzeczy do szafek, a synek wyciąga, jak na 9-miesięcznego malucha przystało ;))
jak tak dalej pójdzie to na projekcie będą same choinki - w dodatku ozdobione świątecznymi światełkami
a może by tak ogród z piernika?
;)
się naoglądałam zdjęć świątecznych i teraz to mi się już całkiem pracować nie chce

jeszcze mi w domu piernikiem pachnie, a mężu z synem zabrali się za świąteczne porządki (znaczy się mąż chowa rzeczy do szafek, a synek wyciąga, jak na 9-miesięcznego malucha przystało ;))
jak tak dalej pójdzie to na projekcie będą same choinki - w dodatku ozdobione świątecznymi światełkami

a może by tak ogród z piernika?
;)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us ale to jedyna różnica , bo pozostał szczeniakiem .
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No niestety zawirusowana.
Ale już lepiej. Nareszcie mogę oddychac.
Ozdoby sliczne.
Ale już lepiej. Nareszcie mogę oddychac.
Ozdoby sliczne.
- majowa
- 1000p
Dziękuję wam za odwiedziny i miłe słowa.
Gosia - życzę zdrówka, cytrynka, miód, imbir, %
.Jak mnie zaczyna łamać to robie sobie takiego grzańca - herbata, miód, duuuuużo cytryny, troszkę soku malinowego i coś mocnego w % - na noc i do łóżka. Następnego dnia jak młoda bogini
Ewciu - prawda, że te psy ozdobne mają coś w sobie?
Dzięki za odwiedziny.
Diano - (zwracam się bez per pani, bo jednak na forum jakoś tak zręczniej bez tytułów....)
Kocham zapach piernika, cynamonu, a jeszcze jak z własnego wypieku to nie ma słów.
Ogród z piernika.....a Jaś i Małgosia też będą
?
Gosia - życzę zdrówka, cytrynka, miód, imbir, %

Ewciu - prawda, że te psy ozdobne mają coś w sobie?

Diano - (zwracam się bez per pani, bo jednak na forum jakoś tak zręczniej bez tytułów....)
Kocham zapach piernika, cynamonu, a jeszcze jak z własnego wypieku to nie ma słów.

Ogród z piernika.....a Jaś i Małgosia też będą