Grzybki- mniam, mniam
Hojeczki to oczywiste, że śliczne i dla mnie całkiem nowe, bo nie wszystkie nazwy kojarzę
A za aniołkiem widzę jeszcze grzybki suszone Grzybowa, pierożki, uszka... Ech rozmarzyłam się
Witaj Magduś dlugo cię nie było, to bardzo smutne, że borykasz się z takim choróbskiem, życzę duzo zdrówka
kolekcję hoi masz imponującą, czy liczyłaś kiedyś ile jest odmian u ciebie
magda41 pisze:jeszcze wynalazłam
a to H.glabra ten liść jest olbrzymi
nawet nie podejrzewałam, że są hoje z tak wielkimi liśćmi
Sylwuniu kochana dziękuję ,,powiem Ci że nie liczyłam jakoś tak do głowy mi nie przyszło ,a napisz mi o ile u Ciebie
Twoja kolekcja się powiększyła ? bo coraz więcej osób zapada na te chorobę
Ja to nawet nie zaliczam się do zarażonych bo u mnie jakieś 6 - 7 odmian, za to latem nazbierałam trochę skrętników, na ten moment mam chyba 10, ale wiem, że to jeszcze nie koniec
Skrętniki są piękne ja miałam 3 i nogi wyciągnęły nie umiałam podlewać ,niby miały wilgotno a się marszczyły
potem przelałam i wzięły zgniły i po hodowli
za oknem śnieg a moja kliwia chce kwitnąć
hoja calycina też
Witaj Madziu kliwia widze że kwitnie drugi raz na poczatku watku w lutym tez kwitła bialutka i teraz chyba że to inna roslinki ładniutkie a piesio uroczy ja mam trzy takie łobuzy
Arkadius ,Justysiu ,Dorotko ,Karolinko ,Ika bardzo Wam dziękuje kochani
Karolinko u mnie stoi na parapecie a że majstry tak mi go zrobili że zimno leci to kliwi to pasuje jakoś
Ika pasiflory są piękne latem a teraz stoją takie drapaki że strach
żeby nie było tak pięknie
Dorotko rozkliwiało się ,mam dwie kliwie i już z boku rosną im dzieci a pieski ja miałam jamniczka groszek się zwał wpadł pod samochód
a yorkuś to syna i też wpadł pod samochód ,,,i powiedziałam że nigdy pieska więcej jego nie ma już ponad rok a ja jeszcze płaczę