Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

LOKI, bo jak juz wyjdzie ten pęd kwiatowy to rośnie jak opętany. Mój pierwszy już zasycha, a drugi w pełnym rozkwicie. Trochę szkoda, że na święta już przekwitną. Będę zaglądać do Ciebie i podziwiać u Ciebie

Marzenko, imienniczko ;:196 , swoje kupiłam wiosną, więc tak naprawdę nie wiem czy one mnie lubią czy nie. Okaże się za rok i dłużej jak będziemy się lubieć.

Jurku/ semper, masz rację, że jestem chyba skazana na łopatę. Fakt rozmiar teraz trochę inny, no i rażący pomarańcz sobie sprawiłam :;230 . No to ja mam szufelkę do wybierania popołu dodatkowo. a węgiel wiadremm wsypuję lub workiem do kosza przy piecu.

Elu, śnieg się klepał i nie trzeba odśnieżać :heja , ale chyba te opady duże dopiero do nas idą. Niech jeszcze dopada z 5cm i reszcie dziękuję, no i mróz koniecznie mniejszy. Ten poniżej -10 to trochę dużo. Taki -5 mógłby być, no nie?

Misiu, ogrodu nie obfociłam, ale zaraz wystawię się za okno w pracy i coś cyknę, specjalnie dla Ciebie ;:168

Miłko, no i jak Ty tak możesz stresować swojego amarylisa? Do szafy to gwiazdę betlejemską trzeba chować, choc jak nigdy nie próbowalam. Nigdy nie udało mi się nawet takiej przechować do następnych świąt.

No i melduję, mam juz kupioną choinkę. Nie jest taka piękna jak rok temu, ale już jest.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko widać że choróbsko już dawno Cię opuściło bo ja znów nie mogę za Tobą nadążyć,czyżbyś założyła biegówki i z autka przesiadła się na na nie bo szybciej zimową porą będziesz w pracy ;:198
Piękne hipeastrum kwitnie ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, nasze auto też dzisiaj nie odpaliło... Mąż rano Konrada na piechtę zaprowadził do przedszkola, do pracy pojechał autobusem i oczywiście się spóźnił :? Czyli zima na całego ;:oj
Ale Ci fajnie, że już masz choineczkę ;:138 U nas sztuczna niestety :(
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, chyba jednak nie dałabym rady na biegówkach do pracy. Drogowcy starają się jak mogą i miejscami jest czarna droga- odpada przy nartach :;230

Widok z okna w pracy

Obrazek

to też, ale jak się trochę w prawo obejrzę
Obrazek

Wczorajsze dekorowanie piernikowego bałwanka przy IKEI

Obrazek

Dorotko, nasze dziś odpaliło. Wczoraj się przespacerowało do Łodzi i z powrotem. Aku podładowało porządnie. A ja dziś wyjątkowo się nie spoźniłam :;230 . Zawsze choć 2-3 minutki, ale po czasie jestem w pracy.
Szef juz się przyzwyczaił.

Basiu, byliśmy tylko na początku Łodzi w Porcie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, u Ciebie też zimowe klimaty, bałwanki ( choćby piernikowe) i choinka :D Czyli świąteczny klimacik się zaczyna na całego ;:138 Pokaż jeszcze ogrod w wolnej chwili i sosenki przysypane śnieżnym puchem ;:204 Moje Wejmutki mają fajnie nastroszone białe igiełki :wink:
Taka zima mi nie straszna i ma swoje uroki :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jak fajnie skupiony ten Twój mały mężczyzna ;:215
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marzenko witaj. :wit
Widzę, że u Ciebie także śniegu nasypało, może nawet więcej, jak u mnie.
Ja bardzo lubię taką śnieżną zimę, jeszcze mi się nie znudziła, jednak dojazdy do pracy masz utrudnione.
Synek miał frajdę z dekorowania pierniczków. ;:303
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki słodki bałwanek :wink:

Widzę, że u Ciebie śnieg nie zawiódł :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko ;:cm za widoczki z okna...to masz zdrowe powietrze... :)
...a kawaler bardzo skupiony ... ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Mój mały mężczyzna wnunio śpi a jutro dziadek zawozi go do przedszkola i znowu u mnie ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śnieg pada i pada, na szczęście drobny więc go tak szybko i dużo nie przybywa.
Święta coraz bliżej, a mnie oczy dalej dokuczają, więc chyba znów okulista mnie czeka.

Kasiu, choinka stoi i czeka na ubranie. Czytałam, że Ty jako takiej tradycyjnej nie ubierasz a "tylko" rozstawiasz i wieszasz dekoracje. Śliczne ;:167 . Pieczenie pierników na weekend odkładam, ale chyba zaproszę 3 dzieci od sąsiadki do wałkowania i wycinania, a ja tylko piec będę. Mam nadzieję, że sąsiadka pożyczy mi dzieci i pozwoli je tak wykorzystać. Dostaną wynagrodzenie w naturze... piernikach :wink:
Mnie taka zima się podoba, mróz -6, trochę sniegu. Tak może być do lutego, a potem wiosna

Aniu, no przecież posypywanie bałwanka wiórkami to odpowiedzialne zadanie to skupić się musiał :wink: . Już go zresztą prawie zjadł :;230

Tajko, śniegu jest w sumie tak w sam raz jak dla mnie. Roślinki mają pierzynkę, drogi jako tako czarne. Najgorszy odcinek to jak zjadę z trasy na drogę do firmy, bo pod samą firmą to widać na zdjęciu. W sumie nie bardzo lubię spędzać czas w centrach handlowych, ale przed świętami jest tam dużo atrakcji dla dzieci. Mamy zdjęcie z Mikołajem, no i te śnieżynki z pierniczkami też fajne

Madziu, śnieg jest, mróz jest czyli wszystko na miejscu jak na zimę przystało. W sumie bałwanek najfajniejszy, była jeszcze gwiazdka i choinka do wyboru.

Misiu, nie ma sprawy, zdjęcia dla Ciebie. Teraz muszę jeszcze ogród złapać na fotce, ale rano nie mam czasu, a po powrocie do domu już ciemno. Może choć światełka świąteczne.

Elu, to wnuczek się do Was wprowadził? Mój o godz 0.41 też zwykle śpi :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No takie widoki z okna w pracy to marzenie wielu osób. Tylko jak tu pracować, gdy człowiek się zagapi na ośnieżone sosny i odpłynie myślą hen... hen... Szef powinien zasłony powiesić :;230 :;230
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marzenko nie wprowadził ale często nocuje bo to uwielbia ,a czasami jest taka potrzeba tak jak teraz ,rano mówił że nie wstaje do przedszkola bo jest jeszcze noc ;:7 a jak idzie do przedszkola to musi świecić słońce ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando, mnie bardzo się podoba ten widok za oknem, nawet sarn czasem mam pod oknem. Szef, zasłon nie powiesi, przyniosłam z domu żaluzje, bo słoneczko czasem dokucza. Widok koi oczy, a te mi ostatnio dokuczają. Zapalenie spojówek, a teraz dalej czerwone i ropiejące, wyglądam jak po 3ch dniach bez snu.

Elu, to fajnie tak jak wnuk chce u Was nocować. Mój też się tak odgraża jak go chcę zaszybko zabrać od dziadków. Jednak jak widzi, że ja wychodzę, to on też. W sumie jeszcze nigdy nigdzie nie nocował beze mnie. Mój jak wstaje to pyta czy mamy wolne czy do przedszkola jedziemy. Ale w eekend zrywa się i woła: mamo już jest nowy dzień, wstawaj ! Ja mu wtedy: synku - ciemna noc, pośpij jeszcze trochę. Idziemy na kompromis i on czyta książki a ja kimam sobie jeszcze
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Marzenko ;:196 śliczny ten Twój synek.Klimaty zimowe super ;:63 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”