Ogródek przydomowy u Marii.k55
- peonia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek przydomowy u Marii.k55
Odkryłam na zdjęciach ze masz przemyślane rabaty , najpierw piwonie z przywrotnikiem , teraz tu rabata irysów , to bardzo dekoracyjne.
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Ale pięknie taka alejka wygląda 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Myślałam Marysiu, że irysy masz posadzone to tu to tam, ale ten szpalerek kolorów koło ścieżki robi wrażenie 

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Bardzo mi się podoba ta alejka z irysków
ślicznie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna kolekcja róż
Wygląda na to, że jeszcze się powiększy
Mnie też bardzo podobają się Twoje irysy. Dla siebie już nie kupuję, bo są pilniejsze wydatki, ale z przyjemnością podziwiam. Ten na ostatnim zdjęciu ma żółtą falbankę?

Mnie też bardzo podobają się Twoje irysy. Dla siebie już nie kupuję, bo są pilniejsze wydatki, ale z przyjemnością podziwiam. Ten na ostatnim zdjęciu ma żółtą falbankę?

- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- maria.k55
- 1000p
Skończył mi się limit fotosika, więc będziemy korzystać z innych możliwości. Chciałam pokazać mój sposób dokarmiania skrzydlatych przyjaciół, a mam ich tyle, że dopóki widno tzn. do godz. 15 trudno policzyć, a dosypuję ziarna ze 3x.

Jest to najtańszy karmnik, z dwóch stron ma wycięte otwory na wlot i wylot ptaszków, dosyć pojemny w zależności jak wysoko są otwory, ziarna nie mokną w razie opadów śniegu, tu się liczy tylko dobra wola i chęć pomocy skrzydlatym przetrwać zimę.

Jest to najtańszy karmnik, z dwóch stron ma wycięte otwory na wlot i wylot ptaszków, dosyć pojemny w zależności jak wysoko są otwory, ziarna nie mokną w razie opadów śniegu, tu się liczy tylko dobra wola i chęć pomocy skrzydlatym przetrwać zimę.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Bardzo pomysłowy karmnik , u mnie są ptaszki ale nie aż tyle żeby trzy razy dosypywać
Marysiu
Karmniczek bardzo pomysłowy,moje dwa też już wiszą ale takie tradycyjne ,zakupione w ogrodniczym w zeszłym roku...
Dokarmianie zaczęte, ale raz dziennie
Miłego wieczoru

Dokarmianie zaczęte, ale raz dziennie

Miłego wieczoru

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Ty w tych białych ubrankach masz zapakowane róże czy hortensje ogrodowe?
Pozdrawiam - Ilona
- maria.k55
- 1000p
Witajcie:
Monikwiaty - Moniko i Mig 131 - Madziu
Ten karmik, który pokazałam jest dla tzw. drobnicy ptasiej, oprócz niej przychodzą do stołówki grubodzioby, sójki, gołębie takie jasne beżowe, nie mówiąc o kawkach - to dla nich mam porobione korytka z grubszym pokarmem. Nie mogą sobie nawzajem przeszkadzać.
Monikwiaty - Moniko i Mig 131 - Madziu
Ten karmik, który pokazałam jest dla tzw. drobnicy ptasiej, oprócz niej przychodzą do stołówki grubodzioby, sójki, gołębie takie jasne beżowe, nie mówiąc o kawkach - to dla nich mam porobione korytka z grubszym pokarmem. Nie mogą sobie nawzajem przeszkadzać.
- maria.k55
- 1000p
Ilonko - - to są hortensje i rododendrony, ale róże mają identyczne okrycie. Wiesz ja mieszkam w zimnej części naszego kraju, więc chucham i dmucham, żeby nic nie zmarzło jak w ubiegłym roku.
- ewamaj66
Swoich różaneczników nie zakryłam w zeszłym roku i w tym nie zamierzam. Przezimowały o wiele lepiej niż we wcześniejszych latach, kiedy kombinowałam z różnymi okryciami. Jednak przeniosłam je zeszłej jesieni w osłonięte miejsce, gdzie nie są narażone na wiatr i promienie słońca. Radzą sobie same, a ja mogę zająć się wyłącznie różami 

- maria.k55
- 1000p
Witaj Ewa
Moje różaneczniki są młode, więc okryłam korzenie igliwiem a górę agrowłókniną, wiesz Ewciu ja mam dużo mniej róż niż u ciebie, a klimat mamy chyba taki sam.

Moje różaneczniki są młode, więc okryłam korzenie igliwiem a górę agrowłókniną, wiesz Ewciu ja mam dużo mniej róż niż u ciebie, a klimat mamy chyba taki sam.
- ewamaj66
Nie wpisałaś, gdzie mieszkasz, więc trudno zgadnąć
Sadzonkom różaneczników też nie zaszkodził "zimny wychów"