Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. Zimowe opowieści.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. Zimowe opowieści.
Piotr siedzi?
Ale chyba będzie apelował
Ale chyba będzie apelował

-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iguś , jak się cieszę , że nam przedstawiasz hosty.Ja mam upatrzone 3 odmiany , ale jeszcze do nich daleko (bo J , L , W ) , szczególnie na to W - czyli Warwick Comet będę musiała długo poczekać
.Niestety brak cienia , ale i tak się skuszę , może w popołudniowym słoneczku też będą się w miarę dobrze czuły.
A psiaczki zachwycające , ta druga panienka w niczym nie ustępuje w piękności tej pierwszej.A nie zazdrosne o siebie?

A psiaczki zachwycające , ta druga panienka w niczym nie ustępuje w piękności tej pierwszej.A nie zazdrosne o siebie?
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Też muszę pomyśleć o tych na slońce. Mam super miejsce dla nich. 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko, fajnie, że coraz więcej roślin jest na słoneczko, te nasze ogrody są raczej odsłonięte.
Elu, o tych nowych hostach, które mam od jesieni, to niewiele powiem, dopiero w przyszłym roku zobaczymy. U mnie cienia też nie wiele, i jakoś daję radę.
Psinki się dogadują, nawet mam wrażenie, że ja zeszłam na plan drugi. Dotychczas jak Nutka chciała się bawić to ja dostawałam zabawki, a teraz jest tylko Viki. I ciesze się z tego.
Małgosiu,Oleńko siedzi, siedzi na d... na kanapie i grzeje piloto i laptopo, ja kącik komputerowy mam w drugim kącie pokoju. Ja muszę mieć krzesło i dobrze siedzieć, bo inaczej kręgosłup od razu się buntuje.
No i popadało, ale z tego co widzę wszędzie, więc każdy ma takie same obrazki.

Elu, o tych nowych hostach, które mam od jesieni, to niewiele powiem, dopiero w przyszłym roku zobaczymy. U mnie cienia też nie wiele, i jakoś daję radę.

Psinki się dogadują, nawet mam wrażenie, że ja zeszłam na plan drugi. Dotychczas jak Nutka chciała się bawić to ja dostawałam zabawki, a teraz jest tylko Viki. I ciesze się z tego.
Małgosiu,Oleńko siedzi, siedzi na d... na kanapie i grzeje piloto i laptopo, ja kącik komputerowy mam w drugim kącie pokoju. Ja muszę mieć krzesło i dobrze siedzieć, bo inaczej kręgosłup od razu się buntuje.

No i popadało, ale z tego co widzę wszędzie, więc każdy ma takie same obrazki.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć Igo
Właśnie nie mamy tych samych widoków. Zupełnie nie wiem, jakim cudem opady śniegu ominęły okolice Gdańska. Ogród wygląda paskudnie. Wszystko poszarzałe i skulone od suchego mrozu, trawniki ryże, a jeszcze trzy dni temu były zielone. Zazdroszczę Wam śniegu, moje rośliny sztywne z zimna i gołe - też
Wszelako pozdrowienia gorące - Jagoda

Właśnie nie mamy tych samych widoków. Zupełnie nie wiem, jakim cudem opady śniegu ominęły okolice Gdańska. Ogród wygląda paskudnie. Wszystko poszarzałe i skulone od suchego mrozu, trawniki ryże, a jeszcze trzy dni temu były zielone. Zazdroszczę Wam śniegu, moje rośliny sztywne z zimna i gołe - też

Wszelako pozdrowienia gorące - Jagoda
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
u mnie śnieg i - 15 stopni hosty których nie lubią ślimaki to skarb:)
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Moniko, masz racje, jak widzę w połowie lata podziurawione hosty to mnie trafia, ale zawsze się spóźniam z ślimakolem.
Jagodo, u mnie nawet przed śniegiem ogród nie wyglądała źle, od zeszłego roku z przyjemnością patrzę na każdą porę roku.
Ok, to jak nie zanudzam za bardzo, lecimy na literkę F.
Fire and ice, u mnie od zeszłego roku jako duża roślina, rośnie pod brzozami, wiec nie powiem czy toleruje słoneczko. Niewielka, około 20 cm, ładnie świeci w cieniu na rabacie.

First Frost, do formy dorosłej jej daleko, od 2 lat z wymiany, a w zeszłym roku dosadziłam doniczkę, rośnie na słońcu, nie lubią jej ślimaki. MA mieć wysokość do 40 cm, u mnie na rzie około 20.

Fragrant Blue, Jedna od Zanny Z forum , od 4 lat, w zeszłym roku dosadziłam drugą, piękna , kompaktowa, pachnące kwiaty, toleruje słoneczko, ślimaki jej nie jedzą, ma sztywne liście i przepięknie kwitnie.

Frances Williams, duża, docelowo 50/90. Przyrasta dosyć dobrze, rośnie w półcieniu, słoneczko jej nie przypala, ślimaki nie jedzą.

Frainge Benefit, kupiona w zeszłym roku jako duża doniczka, liść mimo ich miękki nie jadalny dla ślimaków. Bardzo ładna, toleruje słońce, średniej wielkości.

Fantasy Island, jesienny nabytek.

Jagodo, u mnie nawet przed śniegiem ogród nie wyglądała źle, od zeszłego roku z przyjemnością patrzę na każdą porę roku.

Ok, to jak nie zanudzam za bardzo, lecimy na literkę F.
Fire and ice, u mnie od zeszłego roku jako duża roślina, rośnie pod brzozami, wiec nie powiem czy toleruje słoneczko. Niewielka, około 20 cm, ładnie świeci w cieniu na rabacie.
First Frost, do formy dorosłej jej daleko, od 2 lat z wymiany, a w zeszłym roku dosadziłam doniczkę, rośnie na słońcu, nie lubią jej ślimaki. MA mieć wysokość do 40 cm, u mnie na rzie około 20.
Fragrant Blue, Jedna od Zanny Z forum , od 4 lat, w zeszłym roku dosadziłam drugą, piękna , kompaktowa, pachnące kwiaty, toleruje słoneczko, ślimaki jej nie jedzą, ma sztywne liście i przepięknie kwitnie.
Frances Williams, duża, docelowo 50/90. Przyrasta dosyć dobrze, rośnie w półcieniu, słoneczko jej nie przypala, ślimaki nie jedzą.
Frainge Benefit, kupiona w zeszłym roku jako duża doniczka, liść mimo ich miękki nie jadalny dla ślimaków. Bardzo ładna, toleruje słońce, średniej wielkości.
Fantasy Island, jesienny nabytek.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dla zainteresowanych - hosty Fire and ice mam dwie-jedna rośnie w półcieniu druga przez większość dnia ma słonce i dobrze sobie na "patelni" radzi , liście nie są spalone
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Dzięki opisom odmiast host - powiem wprost - łatwiej mi będzie złożyć wiosenne zamówienie
Dzięki
Mnie interesują przede wszystkim takie, których nie lubią ślimaki i które nie boją się słońca....

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Przyciągają oko Twoje hosty

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ale mi przykro, nie czujesz się odrzucona
Tylko Nutki nie wypuszczaj na ten śnieg bo jej nie znajdziesz.
Nie dosyć, że zleje się kolorystycznie to jeszcze utopi się w zaspie

Tylko Nutki nie wypuszczaj na ten śnieg bo jej nie znajdziesz.
Nie dosyć, że zleje się kolorystycznie to jeszcze utopi się w zaspie

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W takim razie będziemy się dzielić uwagami , jak się znajdą u mnieiga23 pisze:
Elu, o tych nowych hostach, które mam od jesieni, to niewiele powiem, dopiero w przyszłym roku zobaczymy. U mnie cienia też nie wiele, i jakoś daję radę.![]()

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Fire and Ice od dawna mi się podoba a teraz już wiem że muszę ją mieć, idealnie wkomponuje się w żurawki. 

Iguś ale piękne hosty
Muszę na wiosnę dokupić trzy największe i widzę że jest w czym wybrać

Muszę na wiosnę dokupić trzy największe i widzę że jest w czym wybrać