Gosiu, częściowo sami, a częściowo, zwłaszcza prace przy oczku, altanie, ścieżkach będziemy zlecać. Wszystko oczywiście etapami; nie dam rady w rok założyć całego ogrodu.
No chyba, że wygram w totka...
Wiem, że etapami trzeba, bo nawet jak się ma furę pieniędzy to zrealizowanie takiego projektu strasznie dużo kosztuje.
Wszędzie juz pojawiają się ozdoby świateczne. Musze i ja pomyśleć.
Tylko gdzie ja je wsadziałam?
Iwonko, projekt wygląda imponująco Pomysł na optyczne poszerzenie ogrodu świetny, a ogrodowe pokoje to najlepsza opcja przełamania przestrzeni. Ciekawa jestem ogromnie etapów realizacji - jak podzielicie prace? Fajnie widzieć kompleksowy plan, teraz wizję całości łatwiej sobie wyobrazić i działać
Super! Kiedy będzie lista roślin?
Miłka- śliczna łąka. I pomyśleć, że płacimy za coś co natura daje nam sama . Mieszanki traw z kwiatami są droższe a wystarczy dodać nasiona. Gosiu - ozdoby, zwłaszcza lampioniki wprowadzają bardzo ciepły nastrój, lubię ten moment. Jakoś nie jestem fanką świątecznych iluminacji na posesjach, ale jak ktoś lubi to czemu nie.
U mnie ogranicza się to do lampeczek na tarasiku i jakiegoś stroika przy wejściu do domu. Pewnie dobrze schowałaś Kasiu . Pomysł na etapy mam taki: najpierw architektura (altana, ściezki, pegola) i obsadzenie całości drzewami, które wymagają czasu aby dać efekt.
Kolejne etapy to oczko i urządzanie mniejszą roślinnością kolejnych pokoi, ale Pani Diana zaproponuje logiczne etapy prac.
Swoją częściową listę wymarzonych roślin oczywiście mam w głowie i przekazałam swoje sugestie do projektu. Do świąt już cos się urodzi
Miłej mroźnej niedzieli !
Witam w mroźną niedzielę
Piękny projekt, fajnie będzie oglądać postępy prac Jak patrzę na projekty to w mojej głowie też zaczyna buzować
Właśnie rozpoczęłam atak na M.w kwestii oczka lub cieku wodnego
Widzę, że ozdoby świąteczne biało - czerwone, bardzo ładne
Pozdrawiam!
Ale piękne zdjęcia...
Widzę, nie po raz pierwszy zresztą, że zdecydowanie mamy podobne poczucie smaku. Nawet projekty naszych ogrodów mają podobny styl Od wiosny ruszamy
Ozdoby świąteczne zapowiadają się ciekawie
A psina pod brzózką, normalnie do schrupania
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda. Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV Tak, lubię koty ;)
Dobry wieczór Ile miłych gości Aniu berberysy są moim zdaniem urocze przez cały rok, a te owoce zimą - uwielbiam ich widok i lubię je fotografować. Kasiu- dziękuję. Ciekawe co twój M. na takie ataki?? A jak u Ciebie z przygotowaniami do świat? Zamierzasz dekorować dom lub ogród? Czerwony kolor jakos tak nierozłącznie kojarzy mi się ze świętami, wnosi dużo ciepła. Miłka - Gosiu - ptaki faktycznie uwielbiają berberysy, u mnie rankiem jest ich bardzo dużo na krzaku, ale niech tam sobie skubią Karolina - dziękuję Asiu - żebyś wiedziała, nie mogę się doczekać, ale i mam trochę obaw czy starczy sił, konsekwencji. Ale co tam, nikt nie powiedział, że efekt ma byc juz, zaraz. Magda Kasia -
Madziu - to samo zauważyłam, pozdrawiam serdecznie
Iwonko, mój dom już udekorowany, choinka już jest i lampki w ogrodzie też Ale nie miałam weny by to fotografować
Może z powodu wirusa, który mnie nęka od piątku. Wolałam policzyć swoje klemki
Co do wody w ogrodzie koncepcja się określiła, trochę za sprawą ogrodnika, który wymieniał mi lampy ogrodowe w lecie, a trochę za sprawą twojego projektu Czy zdjęcie tej fontanny, która jest na fotce, będzie realizowana?