Edytko, przejrzałam już jedną z nich i znalazłam kilka fantastycznych inspiracji na rabaty w angielskim stylu
Majeczko, magnolie są dosyć wrażliwe, zwłaszcza wczesną wiosną gdy pąki zaczynają się rozwijać. Może jednak warto okryć Twoje? Może mróz jeszcze nie uszkodził pąków
Marysiu, dziękuję! Miło mi, że Ci się podoba mój ogrodowy złom
Agness, bardzo dziękuję

Ptaszki na stałe zamieszkały w ogrodzie, a w przyszłym sezonie być może dojdą kolejne kamienne elementy. Myślę o poidełku na postumencie i jakiejś rzeźbie ogrodowej.
Małgosiu, ja mogę spać nawet 12 godzin na dobę, niestety w tygodniu mogę sobie pozwolić na max 6..dlatego w weekend odrabiam zaległości ;-)) Czy problemy ze snem masz od dawna? To neizdrowy objaw..konsultowałaś się z lekarzem?
Iwonko majowa, okrywam koronę magnolii przede wszystkim, u dołu robię tylko kopczyk, ale głównie chodzi o pąki zawiązane jesienią. Jeżeli Twoja nie zakwitła to najpewniej pąki przemarzły

( Jeżeli możesz, to okryj swoją teraz. Moje dostały dzisiaj kapturki z agro
Ewa, róże zadołowane? Ja na moje zrzuciłam trochę śniegu, a pnąca na froncie dostała chochoł z maty słomianej
Madziu, dziękuję! Jaką choinkę planujesz? Cyprysik?Roślinki okryłaś? U mnie została jeszcze duża glicynia i duża magnolia - bez pomocy M nie dam rady, a on trochę osłabiony, chyba coś go bierze...
Rewi, dziękuję za uznanie, wciąż uczę się ogrodu i zgłębiam tajniki skutecznych kompozycji

Kusi mnie czasem zakup roślin, które u mnie średnio pasują, ale chyba powoli uczę się konsekwencji w doborze gatunków.
Zabieram się do dekoracji domu, a Wam zostawiam zimowy ogród ustrzelony z tarasu