Rabatki Konstantego część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 5

Post »

Kogro-u mnie pada deszcz,taki bardzo drobny i jest plus dwa.Jutro minus 1,śnieżek.Za to ciśnienie będzie rosnąć.Święty Mikołaj może się ślizgać na dachu zanim wejdzie przez komin i dlatego raczej wpuścimy go przez okno.
Pokrowce założę na krzewy gdy zima się ustali.
Elzbieto G.-czasokres zbliżony,ale nas ekipa nie opuszczała poza niedzielami i tak do końca nie opuściła,ewakuuje się bardzo wolno,rusztowania naturalnie zdemontowane,sławojka już odjechała,a nawet dziś umyto chodnik-śnieg jak spadnie na czystym będzie leżał.Ciekawe czy winobluszcz na wiosnę odbije,bardzo go stratowali,część musieli wyrwać,pospolity pięcioklapowiec z tych nie przebarwiających się jesienią,ale na ogrodzeniu był od zawsze.
Ambo-detal został.
Evluk-zwartnice w pąkach i to nie zielonych a nabierających czerwonawego czy rudawego odcienia,jedna jest bardzo wysoka-60 cm? i tylko ją odsuwam od zimnej szyby co przyjdę,druga krępa z większym pąkiem,obie mają być podwójne.
Na Andrzejki zrobiłam wytrawne babeczki-kruchy spód,wypełnienie to pasta kawiorowa i gałązka rozmarynu lub bazylii olbrzymiej,niektóre z kwiatkiem.Może dam jeszcze kawałek papryki?
Priamie-Konstanty zachwycony!
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszę się ;:138
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkimi krokami zbliża się zima,dziś widziałam sporą gromadkę św.Mikołajów na motorach,zawsze myślałam,że ten prawdziwy jest jeden i przyjeżdża na saniach zaprzężonych w renifery.
Schowałam grabki i drobne narzędzia poza łopatką,by nie wmarzły w glebę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewo u nas dzisiaj pada śnieg. A ja mam jeszcze w poniedziałek bielić drzewka.
Mikołaja widuję jak zapowiada "Polsatowski Blog Reklamowy"

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-od 18.30 u nas też pada śnieg,na razie najbardziej widać go na karoseriach samochodów(jest trochę na plusie)na rano zamarznie,ślisko będzie.W Podwórkowym biało,na krzewach bajecznie.
Jest ślisko,szczególnie na tureckim wapieniu w centrum.
Evluk-ze zwartnic obiecujące są aktualnie dwie,obie podwójne,albo kupione jako podwójne w opisanych pudełkach-Lady Jane,ruda i krępa,aktualnie wysokości 46 cm i Jevel,biały i smukły-72 cm.Naturalnie w chłodzie mojej kuchni rozwijają się z wolna.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo - co u Ciebie taka cisza? Zasypało na biało? ;:cm ;:31
Ikonki od dziewczynek. Teraz cały zestaw jest zakatarzony i kaszlący.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo,Tosiu i Zosiu- Rabatki zamarznięte(wczoraj rano minus 8) i pod paru cm śniegu.Ptakom nabyłam paszę na kg,bo pierwszą butlę dostały nieco oszukaną-karmę dla papug z "Biedronki" w promocji za 99 gr,zjadły ją wespół w zespół-sikorki słonecznik i coś smacznego,silna grupa gołębi (Kostek mówi,że siedem albo osiem)wyjątkowo zgodnie pod karmnikiem wyrzucone ziarnka gorczycy,potem z impetem wylądowała na śliwce ałyczy z karmnikiem duża sroka i przepędziła wszystkich,także kota.Kupiłam też karmę natłuszczaną dla ptaków dzikich w opakowaniach po pół kilo(skład:słonecznik,kukurydza,proso,sorgo,orzechy ziemne,rzepak) i wymieszam,pyza duża już wisi,podlatywała do niej kawka,ale ma chyba za gruby dziób,a teraz wiszą trzy sikorki i tłuką przez siateczkę.
Agrowłókniny w Polanie akurat nie było,ale mam zeszłoroczne pokrowce w kształcie bałwanka,pingwina i bezkształtne kaptury niegdyś białe,niestety nie doprały się.Zamierzam założyć już na swoją różę jedynaczkę i wiciokrzew,który Zyta mi odszczepiła od swojego i napisała,że "lubi przemarzać".Zapowiedzieli mroźny tydzień,a po nim jeszcze mroźniejszy-do minus 15.
Na kuchennym parapecie zwartnice nadal w pąkach,mają chłodnawo,bo ciągle nie zamknięto pierwszego okna w przyległym pustostanie,wiatr go otworzył późnym latem.Pan który może to zrobić już jest zawiadomiony od jakiegoś czasu po kolejnym moim telefonie do administracji..Święty Mikołaj był,może tym oknem,może przez komin?
Czy próbowałyście syropu z cebuli?Z czerwonej jest nawet ładny.
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

To i tak u Ciebie cieplej niż u mnie , teraz jest -15. Dziś po raz pierwszy jeździł najmniejszy wyciąg pod Nosalem, ale był bardzo oblężony, jutro ma ruszyć następny.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amba z dziewczynkami bardzo dziękuje za relację o ptaszkach. Dziewczyny słuchały jak urzeczone. Też mają karmnik na balkonie. Słoninka i kulka tłuszczowa z nasionami(kupna!) dla sikorek. Kasza jaglana dla pozostałych. Dzisiaj mama przyniosła jakąś gotową mieszankę nasion do karmnika. Jeszcze nie miałam czasu przeanalizować składu( słonecznik widziałam na pewno!)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też słyszałam ,ze na przyszły tydzień zapowiadają mrozy .Mam nadzieję ,ze nic nie pomarznie ,bo jednak trochę śniegu nasypało i roślinkom cieplej będzie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ewuś, ja dziś pookrywałam różyczki i tak jak Jadzia nasypałam na nie śniegu. Sikorki wcinają już 5 kg słonecznika!! Zbankrutuję :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

Mróz zelżał, za to prószy drobny śnieżek. Dobrze, bo przykryje roślinki kołderką.
W Krk dużo jest śniegu?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresat- wczoraj rano przed 7.00 gdy wychodziłam na szkolenie było mroźnie,po południu mróz zelżał,zaglądałam pod wieczór do Rabatek przez płot,przykryte paru cm pierzynki na podbiciu liściowym.Dziś od rana pada drobny śnieg i okrywa się zwiększa.
Mam informacje,że jest bardzo ślisko na drogach poza centrum,konieczne łańcuchy na koła,a poproszono czy by Aniołek nie dał wcześniej maty trakcyjnej,takich jakby gąsienic i Aniołek je w niedługim czasie zaniesie.
Zaglądałam do trzech wykopanych z podwórkowego dalii w piwnicy,ładnie przeschły,jest tam plus 10,zastanawiam się czy nie owinąć ich w papier pakunkowy,są w pustej plastikowej donicy,stoją na bagażniku roweru,więc i z dołu im nie ciągnie.
Olu-ociepliło się,dziś jestem w czapce czerwonej w szare gwiazdy,którą robiła mi Twoja Mama.Śnieg pada suchy,łatwo się strzepuje.Nie ma wiatru,ale zawieje zapowiedziano.
Evluk- zwartnice chyba są w hibernacji,wczoraj w kuchni przy oknie było plus 5,dziś je przenoszę na okno w pokoju gdzie jest ponad trzy razy tyle.
Jadziu Jakuch- śniegiem przykryte,róża ma kopczyk ziemny,liście i śnieg,a jak dotrę za światła słonecznego to jeszcze założę pokrowce,bo od czwartku znowu mroźnie.
Tosiu 1sikorek tyle,że gdybym je skarmiała samym słonecznikiem jadłyby po kilogramie dziennie,dostały mieszankę.Kawki próbują też korzystać z tego karmnika,jedna umie,dwie się przyuczają.Prawie nie ma wróbli.
Ambo-jakoś sąsiedzi w tym roku nie dokładają się do dokarmiania ptactwa.Mam dwie butle,chyba wystarczy jedna naraz.W pobliżu przy blokach są dwa duże karmniki i tam zasadniczo jadają gołębie,kawki i wrony,sroki żerują za piekarnią i na tyłach stołówki przedszkolnej(przedszkole jest na miasteczku studenckim).Są dwa kwiczoły,które lubią jabłka,nabijam im na graniczną siatkę.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Moje róże mają tylko kopce ziemne i to powinno im wystarczyć .Ciekawe jaka tej zimy będzie najwyższa temperatura .Jak obserwuję pogodę w TV to jak na razie Katowice mają najwyższą, czyli będziemy biegunem zimna zamiast Bieszczady ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-a biegun zimna nie jest w Jabłonce na Orawie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”